Mooi weer? Lekker openlucht zwemmen in Eibergen

Zoals bij velen is ook bij ons de zomervakantie ingeluid. Dat wil zeggen: de gastouder van Quinten is op vakantie en manlief en ik zijn om en om vrij, zodat één van ons bij Quinten kan zijn. Wij zijn er dan ook gek op om lekker te gaan openlucht zwemmen bij goed weer.

Gebroken dagen door het middagslaapje

Vooral omdat Quinten ‘s middags nog slaapt, zijn de dagen gebroken en is het lastig om een ‘groot’ uitje te plannen. Zondag aanstaande gaan we het toch doen, naar de Gamma Racing Day op TT-Circuit Assen (dus daarover volgende week meer). Gelukkig is zoonlief steeds flexibeler in het slapen, maar mama nog niet zo ;).

Openlucht zwemmen bij het Vinkennest in Eibergen

Maandag lag zoonlief lekker om 12.30 uur in bed, het was warm dus ik heb mijn moeder ge-appt of ze gezellig meeging zwemmen bij het Vinkennest in Eibergen. Een ruim, overzichtelijk verwarmd openluchtzwembad. Zodra Quinten wakker was, hebben we de zwemspullen gepakt/aangetrokken en zijn we gegaan.

Verwarmd openlucht zwembad Het Vinkennest in Eibergen

Voor ons is het ongeveer een kwartiertje rijden vanuit Haaksbergen, prima te doen dus!  Dus:

  • uit de auto stappen en 25 stappen naar de ingang lopen
  • entree betalen (€4,10 per persoon, kinderen t/m twee jaar gratis)
  • nog 20 stappen naar het zwembad lopen
  • zwemluier en zwembroek aan
  • zwembandjes aan

PLONS! Meneer ligt al in het water. Moeders en ik vermaken ons met een lekke strandbal en Quinten doet niets dan springen en spetteren door het water en af en toe een beetje aandacht trekken. Wij hebben zo’n waterratje die het allemaal niet gek en onbenullig genoeg kan gaan. Smijt hem maar twee meter van je af het water in, springt van de rand met z’n twee jaar en 4 maandjes en is met z’n hoofd meer onder dan boven water en komt ook nog daadwerkelijk vooruit in het water. (Ja, je leest het goed, trotse mama hierzo.)

openlucht zwemmen

En toen ging de zon weg

En kreeg kleine meneertje het toch een beetje koud. Gauw uit het zwembad, en in de handdoek gewikkeld kan hij het toch niet laten om een ijsje te bietsen. Logisch ook, want bij zwemmen hoort een (klein) softijsje. Toen de zon zich weer liet zien, zijn we lekker languit in de ligweide gaan liggen opwarmen en soezen.

Dit is geen afgesproken samenwerking, dit was gewoon een fijn middagje uit wat ik graag met jullie wilde delen en jullie ook zou willen aanraden.

openlucht zwemmen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.