Relaxen en spanning op Kos – Deel 1

Elk jaar ga ik met mijn gezinnetje op vakantie. Vorig jaar kon je ons vinden op de camping in Kroatië, maar dit jaar hadden we een extreem druk jaar achter de rug en besloten we eens een keertje niet met de auto naar de camping te gaan.  Maar juist met het vliegtuig naar een all inclusive ressort op het Griekse eiland Kos. Bij het reisbureau kozen we het resort Akti Beach met maar liefst drie zwembaden & gelegen aan het strand, onze vakantie kon niet meer stuk!

 

Want wat kan er nou relaxter zijn? Je hoeft immers niets te doen. Het begint al met niet rijden en toch super snel in een warm klimaat zitten. Verder hoef je geen boodschappen te doen, niet te koken, niet af te wassen en zelfs je kamer word voor je schoongemaakt. Echt bijna alles word voor je gedaan.

Het enige wat wij nog hoefden te doen was in de ochtend onze bikini/zwembroek aan trekken, naar het buffet lopen en dan naar het zwembad en dat ongeveer drie keer per dag…

De eerste week hebben we dit ook veel gedaan op deze manier…. Een keer huurden we een auto om het eiland te verkennen want tja anders heb je eigenlijk niets gezien van het eiland aan het einde van de vakantie.

Vakantie ritme

We hadden een lekker ritme te pakken met onze twee kinderen, we sliepen een beetje uit (voor onze doen haha) en dan begon de dag.

9:00 Naar het ontbijtbuffet

10:00 Koffie drinken

10:30 Zwemmen/luieren

13:00 Lunchen

14:00 Jongste slapen/ Zwemmen en relaxen met de oudste

17:00 Douchen en relaxen op de kamer

18:00 Drankjes bij de bar

19:00 Avond eten

20:00 Spelen bij de speeltuin & koffie drinken

20:30 Dansen bij de kidsclub

21:00 Kids op bed

21:00 Papa & mama lekker een drankje doen bij de bar & kaarten.

Een van mijn favo momentjes was toch wel in de avond als de kids op bed lagen en mijn man en ik (bewapend met onze babyfoon met camera) naar de bar liepen die recht voor onze kamer lag, en daar samen een potje kaarten met een lekkere cocktail of 2 (soms drie) erbij.

 Kidsclub

Voor de oudste van 5 was er ook nog de mogelijkheid om overdag naar de kidsclub te gaan, hier wilde hij regelmatig heen. Ze knutselden er, hielden sportdagen, werden geschminkt en hadden zelfs een chocolade party. De dames die de leiding hadden waren super lief & mijn zoontje heeft het dan ook erg naar zijn zin gehad.

Hij kon maar liefst drie keer per dag gebruik maken van de kidsclub die speciaal voor Nederlandse Tui gasten was. De eerste groep was van 10:00 tot 12:00 de tweede van 15:00 tot 17:00.

Daarnaast werd er in de avond nog gedanst op een groot podium met een mascotten, leidsters en kindjes van alle kidsclubjes op het resort.

Auto tripjes

Verder zijn we in de twee weken dat we er zaten twee keer op pad geweest met een huurauto die we direct op het ressort konden huren. Super makkelijk, niet duur en wel echt heel leuk. De eerste keer zijn we gewoon lekker het prachtige eiland over gecrost en de tweede dag hebben we lekker de toerist uitgehangen in het mooie Kos stad. Je vind daar een prachtige oude vesting, een gezellige haven, leuke kleine winkelstraatjes en mooie blauw met witte kerkjes. Echt een aanrader om te bezoeken.

Week 2

Het was midden in de nacht… Onze kamer was pikdonker ineens schrok ik wakker. Om mij heen schud alles, de kamer, het bed ikzelf. Geschrokken pakte ik mijn mans hand vast.

Wil je meer lezen over onze spannende tweede week? Lees dan volgende week verder!

Liefs Shirin

 

 

3 thoughts on “Relaxen en spanning op Kos – Deel 1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.