Door deze 6 dingen voelt je kind zich geliefd.

Je bent natuurlijk gek op je kleine mini me. Maar weet je kindje het ook?Voelt je kindje zich ook geliefd?  Voor een kindje kan het niet altijd even duidelijk zijn. Door de volgende dingen kun je er voor zorgen dat je het gevoel versterkt.

Knuffelen

Door bewust met je kindje te knuffelen maak je een extra binding. Vaak knuffel jemet je kind als het verdrietig is, pijn heeft of bij het afscheid nemen bijvoorbeeld. Door wat vaker te knuffelen en niet alleen bij bewuste momenten te knuffelen voelt je kind zich geliefd door jou.

Speel met je kinderen mee.

Natuurlijk heb je niet altijd tijd om te spelen, er moeten natuurlijk ook huishoudelijke dingen gebeuren. Maar maak eens even tussendoor tijd. Al is het maar heel even. Even verstoppertje of klei even mee. Door het samen doen voelt je kind de aandacht die je voor je kind hebt.

geliefd

Laat je kind meebeslissen.

Iedereen wil controle, de touwtjes in handen hebben. Jij, ik maar je kind ook hoor. Zelfs de kleintjes. Ga je bijvoorbeeld boodschappen doen dan vraag je niet naar welke winkel wil je maar; wil je  naar de AH of de Jumbo? Zo heeft je kind het gevoel dat het wat te beslissen heeft.

Kijk je kind aan als je praat, het zal zich geliefd voelen.

Als je iemand aankijkt terwijl je in gesprek bent kom je een stuk geïnteresseerde over. Dat geldt ook bij kinderen. Je kind wil graag gehoord worden en als je dan echt oogcontact maakt is het prettig voor je kind om wat te vertellen.

Maak af en toe quality time voor je kind.

Ga eens wat leuks doen met je kind zonder broer of zus. Een keer samen winkelen, naar de bioscoop of bijvoorbeeld een speeltuin. Een mama en kind dag(deel) kan een kind als erg bijzonder ervaren. Ze voelen zich geliefd want het draait even alleen om jullie.

Laat je kind merken dat ook jij dingen kan leren.

Ook jij kan dingen van je kind leren. Je leerde bijvoorbeeld moeder zijn, je leerde hoe dingen aan te pakken. Maar ook leer jij van de dingen die jouw kind mee maakt op bijvoorbeeld school.

Hoe laat jij je kindje extra geliefd voelen?

Liefs Maddy

One thought on “Door deze 6 dingen voelt je kind zich geliefd.

  • Knuffelen doen wij heel veel (als zoonlief er ook behoefte aan heeft uiteraard!). Wij lezen ook vaak voor. Standaard voor het naar bed gaan, maar ook overdag pakt hij er graag een boekje bij en komt dan bij je zitten.
    We eten altijd aan tafel, dan heb je ook echt tijd voor elkaar. En tot slot, ik zeg het hem! Voor het slapen gaan, altijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.