6 keuzes die je moet maken bij online ansichtkaarten maken

Wil je graag ansichtkaarten versturen naar familie, vrienden of bekenden? Of wil je graag zo’n kaart meegeven aan je klanten? Dan kun je zelf aan het knutselen gaan. Als je veel ansichtkaarten nodig hebt, is dit geen doen. Gelukkig hoeft dit niet, want je kunt ze online bestellen. Om je hier een handje bij te helpen, lees je hier voor welke 6 keuzes je komt te staan bij online ansichtkaarten maken.

1) Materiaal

Wie denkt dat iedere ansichtkaart van hetzelfde materiaal gemaakt wordt, heeft het mis. Daarom moet je altijd eerst een materiaal kiezen. Bij online ansichtkaarten maken kun je onder meer kiezen uit eenzijdig gestreken karton, (environment) kraft, metallic en PaperWise naturel. Kies nooit lukraak een materiaal, maar verdiep je goed in de voor- en nadelen van de verschillende materialen. 

2) Formaat

Sommige mensen denken dat er standaardmaten gelden voor ansichtkaarten, maar dat is niet het geval. Als je deze kaarten online maakt, bepaal je namelijk zelf het formaat. Het meest gekozen formaat is A6, maar je kunt ook voor A7, A5 of A4 kiezen. In plaats van rechthoekige kun je ook vierkante ansichtkaarten bestellen. Je hebt ook hier keuze uit verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er vaak nog een aantal afwijkende formaten voor ansichtkaarten. 

3) Oriëntatie

Als je een ansichtkaart maakt, is de kans groot dat je deze wilt voorzien van één of meerdere foto’s. Vandaar dat je ook moet kiezen wat de oriëntatie van de kaart wordt. De meeste mensen kiezen voor ‘staand’, maar je kunt ook voor ‘liggend’ kiezen. Baseer je keuze op de manier waarop jij de foto’s op de kaart wilt drukken. Komt er één liggende foto op? Dan kies je logischerwijs voor de oriëntatie ‘liggend’.

4) Vouwwijze

Wil jij je ansichtkaarten bij een online drukkerij bestellen? Dan word je ook gevraagd naar de gewenste vouwwijze van de kaart. De meeste mensen kiezen voor een ongevouwen ansichtkaart, maar misschien wil je eens iets anders. In dat geval kun je kiezen voor één slag vouwen links, één slag vouwen boven en luikvouw. Wat de beste vouwwijze is, hangt af van het doel van je ansichtkaart. 

5) Bedrukking

Maak je gebruik van een online ontwerptool? Dan kun je aansluitend direct ansichtkaarten drukken. Vandaar dat je ook na moet denken over de bedrukking. Je kunt alleen de voorzijde bedrukken, maar ook de voor- en achterzijde. De voorkant wordt standaard in full color gedrukt, maar voor de achterkant bepaal je dit zelf. Je kunt de achterzijde in het zwart laten drukken, maar ook in full color.

6) Afwerking

Tot slot moet je nog kiezen hoe je een ansichtkaart af wilt werken. Als je niet te veel geld uit wilt geven aan de kaarten, laat je hem niet afwerken. Wil je een mooie ansichtkaart maken? Laat hem dan enkelzijdig met glans- of matlaminaat afwerken. Daarnaast kun je ook voor enkelzijdig spot-UV lak en enkelzijdig matlaminaat kiezen. Wie echt iets bijzonders wil, kiest voor de afwerking enkelzijdig goudfolie en enkelzijdig matlaminaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.