Vier slimme tips om de levensduur van jouw apparaten te verlengen

We leven in een tijd waarin duurzaamheid en het besparen op je kosten steeds belangrijker wordt. Tijdens verjaardagen wordt er steeds meer over gesproken en het verduurzamen van je huis is een onderwerp wat je niet meer kan wegdenken tijdens deze gesprekken. Gelukkig kan je ook meehelpen aan een duurzamere en groenere planeet door goed en verstandig om te gaan met jouw huishoudelijke apparaten. Er zijn eenvoudige stappen die je kunt nemen om jouw apparaten in goede conditie te houden. In dit blog geven we je vier slimme tips zodat jouw apparaten langer meegaan!

Onderhoud

Wat heel belangrijk is wanneer je de levensduur van jouw apparaten wil verlengen is om regelmatig onderhoud te plegen. Stof, vuil en vet kunnen zich ophopen in jouw apparatuur en kunnen de prestaties van deze apparaten verminderen. Maak de filters van jouw apparaten schoon en zorg ervoor dat ventilatieopeningen niet verstopt raken. Als je merkt dat onderdelen van een apparaat versleten raken, denk hierbij aan een filter of een schroef, vervang deze dan op tijd. Dit zijn kleine investeringen maar deze kunnen de levensduur van het gehele apparaat verlengen.

Levensduur verlengen

Er zijn verschillende manieren die helpen om de levensduur van je apparaten te verlengen. Denk bijvoorbeeld aan een waterontharder zoals die van Amysoft. Dit apparaat zorgt ervoor dat de kalkaanslag, die komt door de mineralen die zich ophopen in hard water, worden voorkomen. Deze kalkaanslag is terug te zien in apparaten zoals je waterkoker, je koffiemachine of je wasmachine. De waterontharder voordelen zijn dus groot aangezien de kwaliteit van je apparaten zich zal verbeteren en ze daardoor langer mee zullen gaan!

 Schoonmaken

Sommige apparaten, zoals koffiemachines en strijkijzers, kunnen dus worden aangetast door kalkaanslag. Regelmatig ontkalken met speciale ontkalkingsmiddelen helpt om de efficiëntie van de apparaten te behouden. Gebruik daarnaast de apparaten volgens de gebruiksaanwijzing. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch gaat dit niet altijd helemaal goed. Volg de gebruikershandleiding en de aanbevelingen van de fabrikant. Vaak moet je ook een apparaat eerst volledig opladen voordat je het kan gebruiken. Zo moet je een wasmachine voor gebruik eerst een keer aanzetten zonder kleding erin. Overbelast daarnaast de apparaten niet en gebruik ze alleen voor de doeleinden waarvoor ze zijn ontworpen.

Hitte op je apparatuur

Spanningspieken kunnen schadelijk zijn voor elektronische apparaten. Gebruik overspanningsbeveiliging of stekkerdozen met ingebouwde beveiliging om jouw apparaten te beschermen tegen onverwachte pieken in de stroomtoevoer. Voorkom daarnaast oververhitting. Oververhitting kan leiden tot vroegtijdige slijtage van apparaten. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd en vermijd het plaatsen van apparaten in te warme omgevingen. Laat daarnaast na gebruik van diverse apparaten deze eerst afkoelen voordat je ze teruglegt in een gesloten kast. Door het opvolgen van deze tips ga jij de levensduur van je apparaten zeker verlengen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.