7 manieren om voor je wasmachine te zorgen

Je wasmachine heeft wat liefde nodig. Bedenk wat deze beste wasmachine allemaal voor je doet: het reinigt de vuile kleren van een wasmand in minder dan een uur en verwijdert op magische wijze alle soorten vlekken zonder te schrobben – dag in dag uit. Zoals elk apparaat moet je de wasmachine reinigen en verzorgen om hem soepel te laten werken. Een klein beetje onderhoud doet al wonderen, dus hier zijn een paar eenvoudige trucs om te proberen.

Houd je wasruimte en kleding in topconditie met deze 7 basistips voor wasmachines.

1. Grondige reiniging. 

Heb je het gevoel dat je kleding er niet zo schoon uitkomt als zou moeten? Of ontdek je een geur in je wasmachine? Dan is het tijd voor een grondige schoonmaak. Ik gebruik één keer per maand HG onderhoudsmonteur voor was- en vaatwasmachines

om mijn wasmachine schoon te maken. En ik heb gemerkt dat hij beter reinigt als ik dat doe. Je wilt een lege cyclus laten draaien op hete was met uw machinereiniger – of gewoon een wasmiddel.

Je kunt je eigen DIY wasmachinereiniger maken. Als je denkt dat de wasmachine moet worden ontsmet, maak dan een oplossing van 3/4 kopje bleekmiddel en 1 eetlepel poedervormig wasmiddel. Laat de oplossing een inweek programma van de machine doorlopen en voer vervolgens een spoel programma uit om het bleekmiddel te verwijderen en op te ruimen.

Lees ook: 5 simpele wasregels voor het hele gezin

7-manieren-om-voor-je-wasmachine-te-zorgen

2. Houd de deur open. 

Hier is een grote die je misschien niet kent. Het is de bedoeling dat je het deksel of de deur van de wasmachine na elke wasbeurt open laat. Waarom? Door de deur open te houden, kan het vocht in de trommel van de wasmachine verdampen.

3. Ruim gemorste vloeistoffen op. 

Ik heb me aan deze fout schuldig gemaakt. Als je iets op je wasmachine morst, veeg het dan meteen weg met een vochtige zachte doek – laat het gemorste niet te lang zitten.

Wat is het probleem (behalve dat een opgedroogde vlek moeilijker schoon te maken is)? De meeste wasmachine bovenkanten zijn gemaakt van porselein emaille of synthetisch emaille. Deze afwerking kan worden beschadigd door blootstelling aan oplossingen zoals ammoniak, chloor bleekmiddel of schuurmiddelen

4. Bescherm de afwerking. 

Als je de bovenkant van je wasmachine als werkoppervlak gebruikt, leg er dan een opgevouwen handdoek op om de afwerking te beschermen. Dit is vooral handig bij het behandelen van vlekken, aangezien vlekkenverwijderaars de bovenkant van de wasmachine plakkerig kunnen maken. De gebakken emaille afwerking op ringen kan ook gemakkelijk krassen. Houd scherpe gereedschappen (zoals scharen) veilig weg.

Houd vloeistoffen uit de buurt van het bedieningspaneel. Vloeibare wasmiddelen en vlekkenverwijderaars kunnen de afwerking beschadigen.

5. Veeg de wasmachine af – van binnen en van buiten. 

Ik heb mijn wasmachine in het verleden nogal verwaarloosd en heb gemerkt dat er plakkerig residu achterblijft van kleine gemorste wasmiddelen. Het is belangrijk om de buitenkant van witgoed ongeveer één keer per week schoon te vegen, net als elk ander oppervlak in huis. De beste oplossing is een mild afwasmiddel (dat vet kan verminderen) en water.

Vergeet de binnenkant van je wasmachine niet! Je moet de binnenkant van de trommel van de machine regelmatig met een vochtige doek afnemen. Het is gemakkelijk voor pluisjes, vuil of zeepresten om zich binnenin op te hopen.

 

6. Maak het wasverzachterbakje schoon. 

7-manieren-om-voor-je-wasmachine-te-zorgenVolg de instructies in de producthandleiding voor het reinigen van het wasverzachterbakje. Gebruik geen wasmiddel om de dispenser te reinigen.

7. Let goed op de slangen die op de wasmachine zijn aangesloten.

Je wilt er zeker van zijn dat ze niet verbogen worden. Als je wasmachine ouder is, is het misschien tijd om die slangen te vervangen. Het is namelijk raadzaam om de slag iedere vijf jaar te vervangen, het laatste wat je namelijk wilt is een overstroming in je huis. Een lek in je wasmachine slang kan namelijk een overstroming in je huis veroorzaken.

En als je dan toch bezig bent, check dan ook even deze handige schoonmaaktips voor luie huisvrouwen. ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.