Het aanpassen van je lifestyle

Tegenwoordig is sporten mateloos populair onder jongeren en het hebben van een goed figuur wordt door veel mensen gewaardeerd. Maar de personen die dit hebben bereikt zijn hier ook vanuit een bepaalde reden mee begonnen en wanneer jij dit wil bereiken is het niet binnen een aantal weken te realiseren. Een lifestyle moet erop worden aangepast en veel zaken moeten worden gelaten om bepaalde dingen te laten.

Het stellen van doelen en het realiseren

Is de knop om en ben je van plan om een gezonde lifestyle te gaan hanteren? Geweldig natuurlijk! Maar er moet wel voor worden gezorgd dat deze ook daadwerkelijk volgehouden kan worden en dat het leuk blijft. Daarom raad ik je aan om persoonlijke doelen te stellen op een aantal gebieden. Zo kan je een streefgewicht proberen te halen of na verloop van tijd een bepaald aantal kilo’s willen bankdrukken.

Het is echter ook mogelijk om doelstellingen te bepalen op het gebied van eten. Was je voorheen een lekkerbek? Houd dan als doel om één keer per maand een ‘cheatday’ te houden en zorg dat dit een vaste dag is in de maand, bijvoorbeeld de 1e zaterdag van een nieuwe maand. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en wat je te wachten staat.

Hulp bij het bereiken van doelen

Het is mogelijk om alleen alle doelen te halen, maar ook andere kunnen je hierbij helpen. Zo is het verstandig om een maatje te vinden waarmee je altijd vaste dagen en tijdstippen gaat sporten. Jullie kunnen elkaar dan oppeppen en motiveren. Daarnaast zal een diëtiste of een voedingsdeskundige zeker geen overbodige luxe zijn. Zij kunnen ervoor zorgen dat je een gevarieerd maar toch gezond eetpatroon kunt aanhouden.

Gedrag van de vriendengroep

Eén van de belangrijkste factoren van het veranderen van een lifestyle zal de omgeving zijn. Zat je voorheen op zaterdag avond naar live voetbalwedstrijden te kijken met een biertje en een zak chips? Vergeet het maar, want dit zorgt ervoor dat de gestelde doelen niet worden gehaald. Het is juist verstandig om een groep mensen te vinden waar de lifestyle en gedachtegang op aansluit. Het kijken van voetbalwedstrijden blijft natuurlijk mogelijk, maar de invulling van de avond er omheen zal moeten worden aangepast.

Je kan ook met je vriendengroep bespreken dat je van plan bent om veranderingen in je levensstijl door te voeren. Zo kan de groep zich hierop instellen en wellicht helpen waar mogelijk.

Hoe bewust leef jij? Moet jij ook je lifestyle aanpassen?

4 thoughts on “Het aanpassen van je lifestyle

  • Toen ik startte met sporten was mijn man mijn oppepper en mijn running mate. Ik zou het nooit volgehouden hebben op mijn eentje. Mijn eerste doel was gewoon 5 kilometertjes kunnen lopen. Niks vergelijken met snelheden van anderen of gelijk wat. Gewoon mijn man en ik en onze loopschoenen. Twee jaar later loop ik nog steeds en ondertussen al meer dan een halve marathon ;) Het is dus inderdaad waar wat je zegt: een partner in crime of gewoon iemand die je helpt en/of motiveert kan veel doen ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.