Afslankbuddy | Veranderen van loopbaan

Hallo allemaal, Vandaag heeft de blog een ander onderwerp dan wat je van mij gewend bent. Normaal vertel ik over gezonde voeding maar vandaag wil ik jullie vertellen over mijn keuze om te veranderen van loopbaan.

Veranderen van loopbaan

Zo als jullie ondertussen wel weten ben ik Shirin van het bedrijf Afslank Buddy waar ik werkzaam ben als Coach, Voedingsdeskundige en Trainer. Ik ben er vooral voor de mind-set verandering en daarnaast de ondersteuning op voedingsgebied (wat is gezond & wat heb je nodig).

Waarom ben ik niet zoals veel voedingsdeskundigen, diëtisten en gewicht consulenten mij echt op de voeding gaan richten met voedingsschema’s en dergelijke? Dat is niet omdat ik dat niet belangrijk vind, maar omdat ik denk dat heel veel mensen zelf wel weten wat in de basis gezond is! Maar dat het er juist om gaat dat jij leert om dit op een leuke manier in een levensstijl te verwerken. Ik ga jou dus geen voedingsschema geven wat je moet volgen, ik help jou om zelf deze voedingsschema’s te leren maken zodat, ook als mijn begeleiding klaar is, jij gewoon lekker verder kan, en daardoor blijvend afslankt. (of aankomt)

Veranderen van loopbaan? Zo heb ik het aangepakt: 

Ik heb een bijzonder pad afgelegd als het gaat om scholing. In de brugklas kreeg ik interesse in toneelspelen. Ik werd toegelaten tot een toneel vooropleiding (De Noorderlingen) en vond het daar fantastisch. Heel lang heb ik ook gedacht dat ik die weg in zou slaan, en zou eindigen als acteur. Het lot besloot echter anders, op mijn 18de werd ik moeder en had ik mijn middelbare school nog niet afgerond, ik was er zelfs mee gestopt. Verder als havo-4 was ik niet gekomen en een HBO opleiding zoals een toneel opleiding waren dus ineens buiten mijn bereik. Daarnaast had ik een baby’tje en wilde ik die ook niet 5 dagen in de week aan een kinderdagverblijf toevertrouwen. Toen ben ik gaan zoeken naar wat ik WEL kon doen. Ik vond een MBO-4 opleiding in Zwolle een opleiding tot Sociaal Agogisch Werker. (SAW)

Wat deze opleiding zo speciaal maakte en waarom ik er voor koos hadden verschillende redenen:

  1. Het is een volwassen opleiding. (21 plus)
  2. Het is een verkorte opleiding (in plaats van 4 jaar, 1,5 jaar)
  3. Je gaat 1 dag in de week naar school en een keer in de twee weken een extra dag.
  4. Daarnaast loop je 2 dagen stage.
  5. Het is een BOL opleiding dus je komt wel in aanmerking voor studiefinanciering.

Ik volgde deze opleiding en met succes, na 1,5 jaar net voor dat mijn zoontje 2 werd had ik de opleiding afgerond en mocht ik blijven werken om mijn stage adres. Ik ging dus van niets naar stabiliteit terwijl ik ook gewoon moeder was geweest.  Nou moet ik wel zeggen dat het mij niet allemaal zo makkelijk afging, want voor mijzelf had ik in die periode niet zo goed gezorgd. Ik had behoorlijk wat ballen in de lucht gehouden en de bal van ‘’voor jezelf zorgen’’ had ik keihard laten vallen.

Ik rookte, at ongezond, sportte niet en was daardoor veel aangekomen. Het probleem was ook een beetje dat ik niet snapte wat ik nou verkeerd deed. Waarom kwam ik nou toch zoveel aan? Op internet kun je van alles vinden over snel afvallen met heel veel crash diëten, maar als je echt opzoek gaat naar een blijvende, duurzame manier van afvallen waarbij je gezondheid voorop staat nou dan word het echt moeilijk kan ik je vertellen. Toch besloot ik de uitdaging aan te gaan en vanaf het moment dat wij met ons zoontje van Groningen naar Vlaardingen (Zuid –Holland) verhuisden ging ik het helemaal anders doen. Ik stopte met roken, startte met bewegen, zocht ontzettend veel uit over gezonde voeding en experimenteerde veel met verschillende methodes. Na een jaar stond er een heel ander persoon tegenover mij in de spiegel, namelijk iemand die 30 kilo was afgevallen, maar vooral ook iemand die weer wist wat ze waard was en weer van zichzelf was gaan houden.

Het besluit

Ik had zo genoten van mijn proces en dan vooral van het mentale proces wat ik had doorgemaakt. Ik was zoveel sterker geworden, en zo anders naar mijzelf gaan kijken tijdens mijn transformatie jaar, dat toen ik eenmaal klaar was ik eigenlijk niet wilde stoppen. Het is zo lekker om met iets bezig te zijn waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Langzaam begon het idee te groeien dat ik andere mensen ook wilde gaan helpen om op een gezonde manier en met meer liefde voor zichzelf hun doelen te behalen.

Ik werkte toen nog in de kinderopvang als leidster maar startte naast mijn werk met een opleiding tot coach (een coach is iemand die jouw helpt het beste uit jezelf te halen, maar jij blijft verantwoordelijk voor je eigen proces) Daarna startte ik met mijn opleiding tot voedingsdeskundige om ook goed op de hoogte te zijn van alles wat met voeding te maken heeft. Van die opleiding kreeg ik gister mijn diploma binnen. Super gaaf!!! Weer een mijlpaal. Vorig jaar rond deze tijd startte ik mijn bedrijf!! En echt er is nog geen dag geweest dat ik spijt heb gehad van mijn keuze om het anders te gaan doen. Om mijn passie te gaan volgen en te werken aan mijn zelfgekozen doelen!! veranderen van loopbaan

veranderen van loopbaan, gezond drinken afslankbuddy momambition

 

Dus wil jij wat anders, heb jij een droom??
Wil jij veranderen van loopbaan?
Ga er dan voor!! Als ik het kan, kan jij het ook!!!

Xx Shirin Afslank Buddy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.