Kurio Watch | Hippe smartwatch voor kinderen met SOS functie

De Kurio Watch is een veelzijdige smartwatch op basis van Bluetooth voor kinderen waarbij de ouders de controle blijven houden. Een leerzame tool met leuke apps, games maar ook een belangrijke SOS functie waarbij je informatie kunt toevoegen zoals wie je moet bellen bij noodgevallen en welke allergieën je kind heeft. Vandaag vertel ik jullie alle ins en outs over deze leuke gadget voor kinderen:

Kurio Watch Smartwatch voor kinderen met sos functie

De Kurio Watch : Meer dan alleen een horloge

Met deze Kurio Watch gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je kind open. Naast het analoge en digitale klokkijken, biedt de horloge de mogelijkheid om leerzame games te spelen en heeft hij een ingebouwde activiteitentracker om bewegen nog leuker te maken. Selfies, foto’s en video’s maken? Het kan allemaal met de ingebouwde selfiecamera. Bewerk foto’s en video’s met leuke kaders en filters. Nog een leuke functie: via Bluetooth is het mogelijk om berichtjes, emojis, tekeningen en foto’s te versturen naar vriendjes en familie…

De Kurio Watch is verkrijgbaar in twee kleuren, blauw en roze. Wij hebben de roze gekregen om uit te testen en dochter griste hem meteen uit mijn handen toen ik hem binnen kreeg. Maar is Leia niet veel te jong voor zo’n technische gadget? Er staat toch op vanaf 5 jaar? Klopt! Ben ik ook met je eens en ik had ook serieuze vraagtekens of dit wel wat zou zijn. Maar die dochter van mij is behoorlijk uitgekookt en wist maar zo de spelletjes te vinden. Ook de muziekjes die ik er voor haar had opgezet speelt ze vrolijk af waarbij ze wild in de rondte danst. Oke, dit kan misschien toch wel iets worden. Ze is inderdaad wat jong, maar in een maatschappij als deze wil ik haar veiligheid waarborgen en haar goed kunnen instrueren wat te doen bij een ongeval o.i.d. en dat brengt mij bij het volgende punt.

Veiligheid:

Veiligheid staat bij ons zoals hierboven al genoemd op nummer 1 en gelukkig bij Kurio zelf ook. De Kurio Watch is namelijk voorzien van een SOS-app, waarin je medische informatie kunt toevoegen zoals allergieën en bloedgroep. Daarnaast kun je ook belangrijke contactpersonen, in dit geval wij als ouders en de huisarts, toevoegen waardoor ze letterlijk binnen handbereik liggen in geval van nood.

Kurio Watch Smartwatch voor kinderen met sos functie

Wat zijn de mogelijkheden van de Kurio Watch?

Telefoonfunctionaliteiten

Bellen met de Kurio Watch gaat op een bijzondere manier die helaas niet mogelijk is voor iPhone gebruikers. Ik heb dit dan ook niet kunnen testen voor jullie en daar baal ik flink van. En om nou speciaal een Android telefoon aan te schaffen vind ik ook weer zowat. Wel kan ik jullie kort uitleggen wat het precies inhoudt:

Door een app te downloaden in de playstore creeer je de mogelijkheid om de Kurio Watch te koppelen aan je (Android) telefoon. Je kunt 5 telefoonnummers instellen waar je kind dan naar kan bellen. Onze keuze zou zijn: Papa, Mama, Huisarts en Opa’s en Oma’s (gewoon de huistelefoonnummers van beide). Wat hierin fijn is, is dat je zelf de controle hierover houdt. Je kind kan dus niet zomaar een willekeurig nummer van bijvoorbeeld een vriendje draaien.

Games en apps

Op de Kurio Watch vind je 20 voorgeprogrammeerde apps. Deze apps gaan van leuke bewegingsgestuurde spelletjes zoals boter, kaas en eieren tot Zeeslag en Snake waarbij je de Kurio Watch moet bewegen om vooruit te kunnen komen in je level. Dit heeft de maken met de Motion Maze waar Kurio mee werkt. Mocht je meer info daarover willen, dan raad ik je aan om onderstaand filmpje even te bekijken. Verder zit er ook een leuk muziekspel op waarbij je bijvoorbeeld gitaar kunt spelen en je dus de Kurio Watch op en neer moet bewegen.

Kurio Watch Smartwatch voor kinderen met sos functie

Muziek & Camera

Daarnaast heb je de mogelijkheid om muziek te luisteren, zit er een microfoon en een luidspreker op en natuurlijk een camera aan de voorzijde om talloze selfies te maken. Die selfies kun je ook nog eens bewerken met allerlei kaders en filters. Heel leuk om een snor op de foto van je oma te plakken bijvoorbeeld ;). Nog een handigheidje: Naast het bellen heeft de Kurio smartwatch ook een agenda in zich waar alle speeldates ingezet kunnen worden.

Voor de vakantiegangers en tweetalige opvoeding

De Kurio Watch bevat ook een handige vertaal app. Naast dat dit handig is voor tweetalige opvoedingen, is het uiteraard ook erg makkelijk om te gebruiken op vakantie. Heeft een ander kindje ook een Kurio Watch? Dan bestaat er zelfs de mogelijkheid om spelletjes samen te spelen. Tof!

Het grootste nadeel van de Kurio Watch?

Zijn jullie thuis, net als ons, allemaal in het bezit van een iPhone? Dat is dan heel erg jammer want dan kun je de Kurio Watch dus niet koppelen waardoor er dus geen berichten te versturen zijn. Deze feature is namelijk alleen maar mogelijk met een Android telefoon. Dit vind ik echt een heel erg groot nadeel en ik hoop dan ook van harte dat hier verandering in gaat komen zodat wij de gadget ook echt optimaal kunnen gebruiken. Want op dit moment hebben wij dus niets aan de SOS functie en dat is nou juist waarom wij deze gadget zo leuk vinden.

Overige specificaties:

 • Display: 1.54″ Aanraak gevoelig scherm – 240×240 pixels
 • Ingebouwde camera
 • Bewegingssensor
 • Oplaadbare batterij: 400mAh Lithium-Ion
 • Interne opslag: 256Mb*
 • Micro SDHC Kaartsleuf: Voeg tot 32GB aan extra opslag toe
 • Micro USB-aansluiting: Om op te laden en voor dataoverdracht
 • Bluetooth 3.0
 • Ingebouwde speaker en microfoon
 • Vibratiemotor
 • USB-kabel meegeleverd
 • Geen smartphone vereist
 • Compatibel met Windows en OS X** (verbinden en het delen van foto’s & video’s))
 • Prijs: € 69,95

De Kurio Watch is onder andere te koop bij Bart Smit, Intertoys en bol.com.

Kurio Watch Smartwatch voor kinderen met sos functie

Review Kurio Watch : Conclusie

Ik ben erg gecharmeerd van deze smartwatch voor kinderen, maar helaas kunnen wij de Kurio Watch niet optimaal gebruiken omdat. 1. onze dochter toch wel iets te jong is, al is dit wel een leuke manier om haar in contact te brengen met techniek en multimedia. 2. De Kurio Watch is niet compatible met een iPhone en dit betekent dus dat wij hier thuis geen gebruik kunnen maken van de SOS functies. Ben jij wel in het bezit van een Android toestel? Dan raad ik je de Kurio Watch absoluut aan.

Hoe ga jij om met technische snufjes voor kinderen?

dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kurio

One thought on “Kurio Watch | Hippe smartwatch voor kinderen met SOS functie

 • Jammer dat hij niet te koppelen is met Iphone. Dat is best een gemiste kans. Ik heb ook wel eens naar de Kurio Watch zitten kijken voor mijn oudste. Is hij niet veel te groot voor een klein polsje?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.