Als ik de loterij win dan ….. mijn 5 wensen!

Twee weken geleden kreeg ik een leuk mailtje in mijn mailbox van de Nationale Postcode Loterij : Gefeliciteerd met uw prijs! Nieuwsgierig als ik ben, had ik natuurlijk binnen 1 tel mijn mail geopend, hopend op een 1 met heel veel nullen. Maar dat mocht helaas niet zo zijn. Toch was het wel een leuk prijsje!

We mochten voor 4 personen kaartjes uitzoeken voor een pretpark/dierentuin of ander familie uitje. We kozen voor tickets voor de Beekse Bergen. Een perfect dagje uit voor de vakantie. Maar toen ging het door mijn hoofd, zoals het wel vaker door mijn hoofd spookt. Wat nou….stel dat….poeh he…want wat nou als ik de loterij zou winnen?

Ik zou gaan verbouwen

Verbouwen staat al een eeuwigheid op onze wishlist! Eigenlijk hebben we in onze jaren ’30 woning al heel wat aangepakt. Zo hebben we de badkamer en de keuken vernieuwd. Hebben we overal kunststof kozijnen en vooral dubbel glas laten zetten. We hebben tuindeuren, nieuwe dakgoten, een nieuw keukendak en onze laatste echte verbouwing is alweer een jaar of 4 geleden: twee dakkapellen van 4 meter. Eentje voor en eentje achter. Zo gingen we ineens van twee naar vier slaapkamers! Een must om niet te moeten verhuizen, toen onze tweede kinderwens meer vorm aan begon te nemen.

Maar meest recente wens is er eentje die ook wel in de papieren zou gaan lopen. De loterij zou dus echt meer dan welkom zijn. We willen graag de muur tussen de hal, eetkamer en woonkamer doorbreken zodat we, naast een klein halletje, één grote open ruimte krijgen. Als ik nu in de keuken sta of aan de eettafel zit mis ik namelijk echt het contact met de andere gezinsleden in de woonkamer. Bovendien wil Roos soms aan de eettafel spelen (maar niet alleen), terwijl Pim in de kamer wil spelen (óók niet alleen)… Een echte grote wens die met stip op nummer 1 staat.

loterij winnen

Ik zou geld apart zetten voor een studie voor mijn kinderen

Studeren was in mijn tijd, bijna 20 jaar geleden, al duur. Ik was echt super blij dat mijn ouders bij konden springen, ik een baantje had én dat ik nog thuis woonde. Maar studeren in deze tijd is bijna onbetaalbaar, als je er niet hard voor hebt gespaard. Dat is overigens iets, wat wij bij beide kinderen ook al doen vanaf hun geboorte (en mochten ze niet gaan studeren komt er vast wel een ander goede besteding). Maar als je nu instapt als student moet je wel van goeden huize komen om niet met een jarenlange, wat zeg ik, decennialange studieschuld te blijven zitten. Absoluut iets waar we dus geld voor opzij zouden zetten. Ik moet er namelijk niet aan denken dat mijn kinderen straks een opleiding willen doen, waar ze van dromen en dat ze het dan niet kunnen bekostigen.

Ik zou delen

Ja je leest het goed…ik zou ab-so-luut delen. Waarom zelf genieten van zoveel geld, als je er een ander ook gelukkig mee kan maken? Nee, dan maak ik heus niet alles, op, maar we hebben genoeg lieve mensen om ons heen die het goed, misschien zelfs wel beter dan wij, kunnen gebruiken. Misschien zou ik het om dezelfde reden ook wel geheim houden. Mensen die wat toebedeeld krijgen, die komen er vanzelf wel achter, maar aasgieren liggen altijd op de loer….

We zijn sowieso wel van het delen en weggeven hoor. Ik ben super handig op marktplaats, verkoop ook best veel, maar denk dat ik het merendeel toch gewoon doorgeef aan andere mensen. Ik krijg ook heel veel, gevalletje ‘geven en nemen’ zeg maar!

Lees ook: Kleding doorgeven …weggeven is zonde

Mijn man zou minder gaan werken

Wij zouden prima samen kunnen rentenieren. Echt … we zouden elkaar geen moment zat zijn. We kunnen heerlijk genieten van elkaars aanwezigheid en hoeven elkaar dan helemaal niet de hele tijd op de lip te zitten. De 5 weken zomervakantie die we samen hebben, zijn ons eigenlijk altijd te kort (#luxeprobleem). Of hij helemaal zou stoppen als we de loterij zouden winnen, dat weet ik niet. Je wilt toch ook nog wel de aansluiting houden met de maatschappij, maar minder is zeker iets wat dan gaat gebeuren. Gewoon die extra momentjes samen, de tijd met je kinderen die je nooit meer over kan doen,

Ik zou gewoon ik blijven!

Dat is iets wat je natuurlijk heel makkelijk zo kan zeggen, en misschien wel iets wat ik meer hoop dan zeker weet. Maar als ik de loterij zou winnen zou ik, denk ik, echt ik blijven. Geld hebben is leuk, geld is makkelijk, geld geeft je (soms) zekerheid…maar of geld echt gelukkig maakt? Dat durf ik niet te zeggen. Misschien dat ik daar achter kan komen als ik echt de loterij heb gewonnen…morgen maar weer even een lot halen!

Wat zou jij doen als je de loterij wint?

bron geld afbeelding

One thought on “Als ik de loterij win dan ….. mijn 5 wensen!

  • Hmm. Ik zou een deel gebruiken voor een wereldreis/te reizen naar mijn favoriete bestemmingen. Maar ik zou ook een deel wegleggen inderdaad. Niet alles in één keer over de balk smijten haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.