Ambre Solaire Kids | Voor de kwetsbare kinderhuid

In de zon moet je je kids goed beschermen, het is dan ook belangrijk om te smeren, smeren en nog eens smeren. Ik testte daarom de nieuwe Ambre Solaire Kids lijn uit van Garnier, de lijn bestaat uit 4 producten; Baby in the Shade, speciaal voor baby’s tot 36 maanden, een Anti-zand spray, een Wetskin Milk en een zonnemelk in een handig reisformaat!

Het is natuurlijk belangrijk om baby’s en jonge kinderen uit de directe zon te houden. Bescherm ze altijd met een hoedje, zonnebril en een (UV-werend) t-shirt. Daarnaast gebruik je een goede zonnebrandcreme of melk met een hoge factor, het liefst factor 50. Al onderstaande producten uit de Ambre Solaire kids lijn van Garnier bevatten SPF 50+ bescherming. Daarnaast zijn al deze producten getest onder pedriatisch toezicht en bevatten ze geen parabenen waardoor ze hypoallergeen zijn om zo de beste bescherming en verzorging te bieden aan de tere huidjes van onze kleintjes. 

Ambre Solaire Kids

Amber Solaire Kids | Baby in the shade

Baby in the shade is een beschermende creme uit de Ambre Solaire Kids lijn en is speciaal ontwikkeld voor baby’s tot 36 maanden met een zeer hoge beschermingsfactor, namelijk factor 50+ omdat je baby zelfs in de schaduw blootgesteld is aan zonnestraling. De babyhuid is 10x gevoeliger dan de huid van een volwassene. Zelfs in de schaduw wordt de gevoelige babyhuid blootgesteld aan de indirecte zonnestraling. Dit fotostabiele UVA-UVB product heeft een praktisch formaat van 50 ml en is;

 •  verrijkt met een mineraal filter
 •  hypoallergeen, zonder parfum, zonder parabenen en zonder alcohol
 •  getest onder pediatrisch en oftalmologisch toezicht.

Aanbreng tips:

 • Royaal aanbrengen op het hele lichaam voor blootstelling aan de zon.
 • Breng het product regelmatig opnieuw aan (na 2 uurtjes ongeveer)
 • Kies een beschermingsfactor die geschikt is voor je huidtype, bij baby’s is dit factor 50
 •  Blijf tussen 12:00 en 16:00 uur liever uit de zon, de zon is dan sterker
 • Houdt kinderen beneden de 3 jaar zoveel mogelijk uit de zon.

Een tube van 50 ml kost: €7,99


Ambre Solaire Kids baby in the shade

Ambre Solaire Kids | Wet Skin Milk

De allereerste zonnebescherming die direct aangebracht kan worden op de natte huid! Super handig aangezien kinderen het meest van de tijd toch in het water of met het water spelen. Om dan de hoogste bescherming te garanderen heeft Garnier Ambre Solaire, zijn eerste SPF 50 zonnemelk voor de natte huid ontwikkeld. De zonnemelk trekt snel in en is dus waterproof! Jeeeeeej laat die zwembad dagen maar komen!!

Een tube van 150ml kost €17,99

Ambre Solaire Kids wet skin milk

Ambre Solaire Kids | Anti-zand Zonnespray

Ambre Solaire Kids SPF 50+ Anti-Zand Zonnespray is speciaal ontwikkeld om de tere kinderhuid te beschermen. De zonnespray werkt zandafstotend en gaat het irritante jeukende gevoel door plakkend zand tegen. De spray bevat geen parabenen en is waterresistent. Spray, uitsmeren en klaar, want de het trekt ook nog eens snel in.

Een sprayflacon van 200ml kost €18,99

Ambre Solaire Kids Anti-zand zonnespray

Ambre Solaire Kids | Zonnemelk Reisformaat

Voor op vakantie zou ik persoonlijk voor een normale flacon gaan, maar dit handige reisformaat van 50 ml is wel ideaal voor weekendjes weg of een dagje naar het strand. Wij moeders moeten al genoeg meeslepen op een dag, dus een mini flacon is dan wel erg handig voor de dag-uitjes. De zonnemelk bevat

Het gepatenteerde filtersysteem Mexoryl® SX + Mexoryl® XL biedt een hoge bescherming voor de gevoelige kinderhuid. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar in de zon, omdat hun melaninesysteem – de natuurlijke bescherming van de huid tegen UV-stralen die bruining veroorzaken – nog niet is volgroeid. www.garnierzorgvoorjezelf.nl
Ambre Solaire Kids wet skin milk

Persoonlijke favoriet

Mijn persoonlijke favoriet uit de Ambre Solaire kids lijn van Garnier is toch wel de Anti-Zand spray en ook de wet skin milk. De spray is ontzettend handig met aanbrengen wanneer je zo’n dartel kontje hebt zoals ik. Natuurlijk is het belangrijk om de spray wel goed uit te smeren, maar dat hij waterressistent is, is voor mij een absoluut pluspunt. Net als de Wet Skin milk. De producten bevatten een aangename geur. Wel kunnen ze een lichte waas achter laten, maar het plakt verder niet. Niets is zo irritant als een plakkerige huid waar vervelende zandkorrels op achter blijven.

Ambre Solaire Kids

Slim zonnen tips:

Nog even een paar extra tips om zo slim mogelijk te zonnen!

 1. Laat je kind niet van de ene op de andere dag in de volle zon. Bouw dit geleidelijk aan op, hierdoor krijgt de huid de kans om zich te verdikken.
 2. Zorg voor een pet en bedekkende kleding, liefst wit katoen. Natte kleren laten meer zonlicht door dan droge kleding. Er bestaat zelfs UV-werende badkleding die er ook nog leuk uitziet!
 3. Houd je kind tussen twaalf en drie uur liever uit de volle zon. De straling is op dat moment het hoogst
 4. Laat kinderen onder de 1 jaar niet onder een zonnebank, deze is net zo schadelijk.
 5. Blijf smeren, ook wanneer je kindje gewoon gaat buitenspelen. Vergeet de nek niet en smeer extra goed in het gezicht en dan vooral het neusje.

 Wat is jou favoriete product op gebied van zonnebescherming?! Fijne zomer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.