Back to school inkopen, deze items zijn onmisbaar!

We staan aan het begin van het nieuwe schooljaar en voor veel ouders betekent dit: back to school inkopen! 

Back to school inkopen

Onze dochter is nu nog te jong, maar ik ben me toch gaan verdiepen in wat er zoal ingekocht moet worden. Want voor je het weet, staat ook zij met haar tasje klaar voor haar eerste schooldag en dan kun je maar beter voorbereid zijn. Wat zijn de items die absoluut niet mogen ontbreken voor zo’n eerste schooldag? Ik heb ze hier voor je neergezet.

Een etui

Een etui is een essentieel item van de `schooluitzet´. Het maakt namelijk niet uit in welke klas of groep je kind zit, een hoop potloden, pennen etc., hebben ze altijd nodig. En om te voorkomen dat deze overal en nergens belanden, is een etui erg handig.

Rekbare kaften

Deze ideale uitvinding is vooral een tip voor de moeders van middelbare scholieren! Linda deelt op haar blog tips wanneer je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste middelbare school.

Maar die kaften dus.. Vroeger duurde het uren voor alle boeken voorzien waren van een mooi kaftje. Tegenwoordig trek je er een rekbare kaft overheen en klaar is Kees! Hier vind je meer over deze handige boekenkaften.

Etiketten

Zoveel kinderen en zoveel spulletjes. Was dit nu mijn dochter haar boek? Of toch niet? Om deze verwarring te voorkomen, zijn etiketten in het leven geroepen. Gewoon alles labelen zodat je zeker weet welke spullen bij jouw kind horen. Ook is het aan te raden om in bepaalde kledingstukken die gemakkelijk kwijtraken, zoals sjaals, mutsen en handschoenen, een naam te zetten.

Schriftjes

Schriftjes om in te schrijven, schriftjes om in te tekenen en schriftjes om in te rekenen; ze zijn altijd nodig op school. In de winkel vind je ze in allerlei kleuren en maten en met verschillende opdrukken. Houdt je dochter of zoon dus van dieren, koop dan leuke schriftjes met honden en katten erop.

Kleding

Een leuke outfit kan natuurlijk niet ontbreken op de eerste schooldag van je kind. Dit is namelijk een erg spannende dag en daardoor is kleding, waar ze zich zeker en goed in voelen, erg belangrijk. Op de website van Zalando zag ik al leuke ´back to school´-outfits voorbij komen.

Een rugzak

Er moet zoveel meegenomen worden naar school, vooral de Middelbare school! Dit heeft je kind nodig voor de brugklas. En een goede rugzak om al deze spulletjes in te stoppen is dan ook geen overbodige luxe. Hij moet aan allerlei punten voldoen; hij moet niet alleen groot genoeg en stevig zijn, maar ook trendy. Ik schreef hier eerder een stuk met tips, zodat je weet waar je aan moet denken bij de aankoop van een kinderrugzak.

Heb jij nog een handige onmisbare aanvulling op deze Back to School inkopen?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.