In één nacht weg met berg dankzij de Bergzalf van Dr. Leenarts

In één nacht weg met berg? Dat geloof je toch zeker zelf niet?! Ik ben zelf helemaal niet het type die van alles wil uitproberen op het tere hoofdhuidje van mijn dochter, maar na alle succes verhalen over de bergzalf van Dr. Leenarts moest ik het gewoon uitproberen. Ik weet echt wel dat berg onschuldig is, maar het ziet er gewoon niet heel erg fris uit. 

Wat is berg?

Berg is niets minder dan een lichte vorm van Seborroïsch eczeem. Het kan er dik, gelig, wit, bruin en vet zijn, maar er kan ook roodheid optreden en er ontstaan schilfers op het hoofdje. Het komt het meeste voor op de hoofdhuid, maar het kan ook voorkomen in de wenkbrauwen, achter de oortjes , op het borst en in de plooien tussen neus en wangetjes. Het is over het algemeen een bekend probleem bij baby’s maar ook peuters en soms zelfs kleuters kunnen er nog last van hebben.

Onze dochter is inmiddels 2,5 en nog steeds heeft ze nog last van wat hardnekkige schilfertjes en korstjes op haar hoofdje. Het consultatiebureau stuurde ons steeds weer weg met de mededeling dat het allemaal geen kwaad kon, maar aan haar haargroei te zien leek dat wel anders. Ik ben eerst zelf wat gaan uitproberen met olie en veel kammen. Een tijdje dacht ik dat het goed ging, tot ik een paar weken terug haar haartjes op een andere manier ging kammen om leuke staartjes bij d’r te maken… Nog steeds gelige schilfers… He gedver, is die zooi nou nog niet van d’r hoofd?!

bergzalf dr. leenarts berg
Hier is de berg al wat minder. Ik heb hier de bergzalf al 1x gebruikt. Ik ben alleen zo onhandig geweest om geen volledige “voor” foto te maken

Wie is Dr. Leenarts?

Ik sprak Marjolein Leenarts op de Negenmaandbeurs in februari dit jaar. Een lieve vrouw, zeer deskundig, echt iemand die haar vak verstaat. Ze is een medisch specialist is huidziekten, maar in de volksmond noemen we dit natuurlijk gewoon een dermatoloog. Met veel liefde en passie werkt zij in het Rose Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, die bekend staat om haar expertise op het gebied van o.a. huid-en brandwonden.

Omdat ze met enige regelmaat diverse vragen kreeg over o.a. huidverzorging en andere huidproblemen zoals bijvoorbeeld berg, waterpokken of een droge huid, werd zij gemotiveerd om haar eigen productlijn te ontwikkelen en haar medische kennis omtrent huidverzorging te delen. Toen ik haar het probleem voorlegde verwees ze mij direct naar de bergzalf en een paar weken later belde haar collega om te vragen of ik het product wellicht zou willen uittesten.

bergzalf dr. leenarts berg

Bergzalf van Dr. Leenarts

Na al dat geploeter op dochters hoofd hadden we echt onze hoop gezet op de bergzalf van Dr. Leenarts en zo begon het testen. In de verpakking vind ik een tube bergzalf van 50ml en een handig kammetje. Een tube bergzalf van 50 ml inclusief het kammetje kost je €13,95 en is te koop bij drogisterijen zoals Etos, maar ook Bol.com

Hoe gebruik je de bergzalf?

We brengen de bergzalf aan op de hoofdhuid en laten dit enkele uurtjes intrekken. Zodra de schilfers goed geweekt zijn verwijder ik met het bijgeleverde kammetje in een mum van tijd de schilfers. Omdat de zalf lekker vet en smeerbaar is, was ik nadien de haartjes van mijn dochter en voila, ze is praktisch berg vrij. Fijn. Vooral fijn omdat het product vrij is van schadelijke ingrediënten en allergenen. Het product heeft natuurlijk niet voor niets het Huid Allergie Keurmerk ontvangen het Huidfonds.

De ingrediëntenlijst: decyl oleate, cetearyl alcohol, parrafinum liquidum, isopropyl myristate, ceteareth-20, petrolatum

bergzalf dr. leenarts berg
Hier is de bergzalf voor de tweede keer gebruikt en alle schilfers en korStjes zijn weg!

Wat vinden we van de Bergzalf van Dr. Leenarts?

De laatste restjes zijn verdwenen als sneeuw onder de zon. Wij zijn super tevreden over de bergzalf van Dr. Leenarts. Het werkt makkelijk, snel en we vinden de prijs/kwaliteitsverhouding dan ook goed in verhouding. Wat mij betreft hét middel tegen berg. Bedankt Marjolein dat wij dit product mochten uittesten! <3

Ben jij al bekend met de bergzalf van Dr. Leenarts? Wat doe jij tegen berg?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.