Besparen op jouw zorgverzekering? Deze 5 tips helpen jou een handje!

De premies voor de zorgverzekeringen zijn de laatste jaren vrijwel alleen maar gestegen. Gevolg hiervan is dat jouw maandlasten hoger uitvallen. Vind je dit niet prettig? Geen probleem, want je kunt besparen op jouw zorgverzekering. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zet ik 5 tips op een rijtje om te besparen op jouw zorgverzekering.

1. Kies voor een vrijwillig eigen risico

Bij iedere zorgverzekering krijg je te maken met een verplicht eigen risico. Dit bedrag is vastgesteld op 385 euro. Naast verplicht eigen risico werkt een verzekeraar ook met vrijwillig eigen risico. Je kunt jouw vrijwillig eigen risico op 0 euro laten staan, maar ook verhogen naar 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Dit is ideaal als je wilt besparen op jouw zorgverzekering. Waarom? Omdat de premie omlaag gaat als jij jouw eigen risico zorgverzekering verhoogt. Let hierbij wel op, dat je wel de kosten kunt dragen wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht komt en je na afloop de factuur ontvangt.

2. Kijk kritisch naar aanvullende verzekeringen

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet minimaal een basisverzekering afsluiten. Daarnaast kun jij je aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor de tandarts. Ben je aanvullend verzekerd en wil je besparen op jouw zorgverzekering? Kijk dan eens kritisch naar deze verzekeringen. Een aanvullende verzekering wordt namelijk lang niet altijd gebruikt, waardoor het zonde is om hiervoor te betalen. Als dit bij jou het geval is, kun je overwegen een aanvullende verzekering te laten vallen.

3. Voorkom dat je dubbel verzekerd bent

Uiteraard wil jij jezelf niet dubbel verzekeren. Je betaalt dan namelijk onnodig veel premie. Toch zijn veel mensen wel dubbel verzekerd. Ben je via jouw zorgverzekering verzekerd voor medische hulp in het buitenland, maar ook via jouw reisverzekering? Pas jouw zorgverzekering dan aan. Je doet geen concessies voor wat betreft het verzekerde, maar je betaalt wel een lagere premie.

4. Betaal jouw premie in één keer

De meeste mensen dragen maandelijks premie af voor hun zorgverzekering. Het is ook mogelijk om de premie voor het hele jaar vooruit te betalen. Je tikt in dat geval direct een groot bedrag af, maar dit levert je wel een besparing op. Zorgverzekeraars geven jou namelijk korting als je het hele bedrag in één keer betaalt. Doe dit alleen als je het geld kunt missen.

5. Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar

De makkelijkste manier om te besparen op jouw zorgverzekering is door een vergelijking te maken. Op deze manier zie je in één oogopslag welke premie verschillende verzekeraars hanteren. Voor het maken ven een vergelijking kun je tegenwoordig een vergelijkingssite gebruiken. Hierdoor kost zorgverzekeringen vergelijken nauwelijks tijd meer. Focus je overigens niet alleen maar op de premie, maar kijk ook naar de inhoud van de verzekering.

Een goedkope basisverzekering is leuk, maar uiteindelijk draait het erom dat je goed verzekerd bent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.