3 financieringsdoelen voor een zakelijke lening of krediet

Ben je ondernemer en heb je geld nodig om bepaalde uitgaven te financieren? Dan kun je jouw eigen vermogen aanspreken. Helaas heeft niet iedere ondernemer voldoende geld in kas om bijvoorbeeld een investering te dekken. Laat je hierdoor niet weerhouden om de gewenste uitgave te doen, want je kunt een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen.

Lang niet iedere ondernemer weet waarvoor hij zo’n financiering kan gebruiken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij namelijk 3 financieringsdoelen voor een zakelijke lening of zakelijk krediet op een rijtje.

1. Machines en/of voertuigen

Veel bedrijven gebruiken machines om werk te verzetten. Niet gek, want de meeste machines werken aanzienlijk sneller dan mensen. Gevolg hiervan is dat je op een dag meer werk kunt verzetten als je machines gebruikt. Nadeel van machines is dat ze behoorlijk prijzig zijn. Is er een machine gesneuveld? Dan wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk vervangen. Als hier niet voldoende geld voor is, vraag je een zakelijke lening aan. Doordat je het geleende geld in één keer op jouw rekening ontvangt, kun je er direct een nieuwe machine mee kopen.

Een zakelijke lening vraag je niet alleen aan voor machines. Nee, want een lening voor jouw bedrijf biedt ook uitkomst als je één of meerdere voertuigen nodig hebt. Rijdt jouw personeel dag in dag uit in busjes van de zaak? Dan moet je deze eens in de zoveel jaar vervangen. Als je veel voertuigen in één keer moet kopen, kunnen de kosten hoog uitvallen. Een zakelijke lening biedt in dat geval uitkomst.

Lees ook: dit zijn de 3 leukste investeringen die je als ondernemer kunt doen

3 financieringsdoelen voor een zakelijke lening of krediet

2. Zakelijke lening om uit te breiden.

Is jouw bedrijf de laatste jaren flink gegroeid? Dan is het huidige bedrijfspand mogelijk te klein geworden. In dat geval kun je een verhuizing overwegen. Je kunt ook kijken of het mogelijk is om het huidige bedrijfspand uit te breiden. Als je niet voldoende geld hebt om dit zelf te financieren, kun je een zakelijke lening aanvragen. Voordat je de knoop doorhakt, kun je het beste eerst even een zakelijke lening berekenen.

In dat geval weet je namelijk of je jouw bedrijfspand voldoende uit kunt breiden met het geld dat je kunt lenen. Is dit niet het geval? Overweeg dan om de bedrijfslening aan te vullen met eigen vermogen. Zodoende lukt het jou vast en zeker om de uitbreiding te financieren.

3. Tijdelijk tekort aan liquide middelen

De bovenstaande bestedingsdoelen zijn van toepassing op een zakelijke lening. Toch biedt deze financiering niet voor iedere ondernemer uitkomst. Kampt jouw bedrijf bijvoorbeeld met een tijdelijk tekort aan liquide middelen? Dan zit je niet te wachten op een lening met een looptijd van een paar jaar. Nee, want je wilt waarschijnlijk binnen de kortste keren verlost zijn van het tekort.

Als je het geld puur wilt gebruiken om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen, kies je voor zakelijk krediet. Deze financieringsvorm gebruik je onder meer voor voorraden, debiteuren, marketinginvesteringen, personeel en werkkapitaal. Vanwege deze bestedingsdoelen staat bedrijfskrediet in de volksmond ook wel bekend als werkkapitaalfinanciering.

In tegenstelling tot een zakelijke lening ontvang je het geld bij deze financieringsvorm niet op jouw rekening, maar wordt het voor jou klaargezet. Hierdoor kun je geld opnemen wanneer je het nodig hebt. Grote voordeel is dat je enkel rente betaalt over het opgenomen bedrag. Daarbij komt dat je afgelost geld opnieuw op kunt nemen.

Succes!

2 thoughts on “3 financieringsdoelen voor een zakelijke lening of krediet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.