6 handige iPhone tips voor het verbeteren van typsnelheid en -kwaliteit

Verhoog jouw typenauwkeurigheid op je nieuwe iPhone 12 door in iOS ingebouwde sneltoetsen te leren die snel toegang geven tot de cijfertoetsen, invoer ongedaan maken en opnieuw uitvoeren en meer.

Apple deed de wereld versteld staan ​​toen ze aankondigden dat de eerste iPhone alleen zou vertrouwen op het toetsenbord op het scherm om te typen. Gelukkig had Apple een beetje magie achter de schermen om ervoor te zorgen dat de juiste letters werden getypt door de tikgrootte te vergroten op basis van de voltooiing van een woord dat de gebruiker aan het typen was.

Het schermtoetsenbord van Apple is de snelste manier geworden om tekst op een mobiel apparaat in te voeren, en ze hebben de ervaring in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd door een aantal softwarematige verbeteringen in iOS zoals bij de iPhone 12. Nog een mooie verbetering aan de iPhone 12 is het OLED-scherm en daarnaast het design. Als we even terug denken aan de geliefde iPhone 5, lijkt het nieuwe design hier erg op en daar word ik persoonlijk heel erg blij van. Je snapt natuurlijk dan ook wel dat de iPhone 12 hoog op mijn verlanglijstje staat om aan te schaffen, benieuwd? Bekijk iPhone 12!

In deze zelfstudie bespreek ik zes manieren waarop jij jouw typsnelheid en nauwkeurigheid op iOS-apparaten kunt verbeteren met behulp van snelkoppelingen die je in je dagelijkse workflows kunt implementeren. Door dit te doen, kun je eenvoudig de typsnelheid en kwaliteit op de iPhone 12 verhogen.

1. QuickPath

QuickPath (ook wel swipe-typen genoemd) is een tool die is uitgebracht met iOS 13. Hiermee kun je snel typen (in de meeste gevallen met één hand) door met je vinger tussen de letters van het woord dat je wilt typen te vegen; iOS zal dan uitzoeken welk woord je probeert te spellen en zal het voor je typen zodra je je vinger van het scherm haalt.

2. Snelle nummertoegang

Een van de nadelen van het iPhone-toetsenbord is dat er geen speciale cijfertoetsen op het QWERTY-toetsenbord zitten. Daarom moet je op het cijfertoetsenbord tikken door de cijferknop te selecteren en vervolgens op het gewenste nummer te tikken.

Er is echter een snellere en gemakkelijkere manier om het cijfertoetsenbord in te voeren en het gewenste nummer te selecteren en snel terug te gaan naar het QWERTY-toetsenbord. Om dit te doen, tik jeu met één veegbeweging op de cijfertoets op het QWERTY-toetsenbord en zonder je vinger op te tillen, sleep je deze naar de cijfertoets die je wilt typen. Wanneer je je vinger van het scherm haalt, verdwijnt het cijfertoetsenbord en keert het automatisch terug naar het QWERTY-toetsenbord om opnieuw te typen.

Dit is geweldig als je slechts een of twee cijfers met het cijfertoetsenbord hoeft in te voeren en vervolgens snel weer tekst wilt typen.

Lees ook: hoe je in 3 stappen YouTube op de achtergrond kunt afspelen op je iPhone 12

3. Schuif om ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren

Wanneer je per ongeluk iets typt, kun je dit eenvoudig ongedaan maken door drie vingers op het scherm te plakken en naar links over het scherm te vegen. Dit voert de actie Ongedaan maken uit in de teksteditor op iOS. Als je niet van plan was iets te verwijderen, neem dan drie vingers en veeg naar rechts over het scherm. Dit zal de actie opnieuw uitvoeren en de verwijderde tekst terughalen.

Deze snelle en gemakkelijke veegactie voor ongedaan maken en opnieuw uitvoeren bespaart tijd ten opzichte van Schudden om ongedaan te maken of door met drie vingers op het scherm te tikken om de bewerkingsbalk weer te geven.

4. Verplaats de cursor

Deze functie is een van mijn favorieten sinds Apple het samen met Force Touch in 2014 uitbracht. Nu kunnen alle iOS-apparaten profiteren van de tekstcursor tijdens het typen.

Wanneer je je in een lang document bevindt en de cursor moet verplaatsen, hoef je niet te proberen rond te tikken op de tekst om de invoeg cursor te plaatsen: in plaats daarvan tik je gewoon op de spatiebalk op het toetsenbord en houd je deze vast. Als je dit doet, verdwijnen de toetsen op het schermtoetsenbord en kun je het toetsenbord gebied als trackpad gebruiken. Beweeg je vinger rond en het zal de invoeg cursor verplaatsen in het tekstgebied, zodat je het precies kunt plaatsen waar je wilt beginnen met het invoegen van nieuwe tekst.

5. Gebruik voorspellingen en tekstvervanging

Een van de manieren om de betrouwbaarheid van tekst te verbeteren, is door de voorspellingswerkbalk boven het toetsenbord te gebruiken om spelfouten tijdens het typen gemakkelijk te corrigeren. Je kunt de voorspellingsbalk weergeven door de Emoji-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden en vervolgens op Toetsenbordinstellingen te tikken in het menu dat verschijnt. Zorg ervoor dat de schakelaar Voorspelling is ingeschakeld. Als dit is ingeschakeld, worden voorspellingen weergegeven op de grijze balk boven het toetsenbord terwijl je typt. Tik op een van de woorden om het woord te voltooien en in het tekstgebied in te voegen.

Lees ook: perfecte foto’s maken met je smartphone

6. Reset het toetsenbord van je iPhone als de zaken niet helemaal in orde zijn

Het iOS-toetsenbord leert van je terwijl je typt, maar als je wat eigenaardigheden ervaart met het iOS-toetsenbord, zoals per ongeluk indrukken van knoppen tijdens het typen op je iPhone 12, of onjuist gespelde voorspellingen verschijnen, dan kun je het softwaretoetsenbord terugzetten naar de standaardinstellingen.

Voer deze stappen uit om het iOS-toetsenbord opnieuw in te stellen:

  1. Open de app Instellingen.
  2. Selecteer Algemeen | Reset.
  3. Selecteer Reset toetsenbord woordenboek en typ vervolgens jouw iOS-toegangscode om door te gaan met het opnieuw instellen

Nadat je het toetsenbord woordenboek opnieuw hebt ingesteld, begint jouw iOS-toetsenbord zichzelf opnieuw te trainen op de manier waarop jij typt. Mogelijk moet je aangepaste woorden weer aan het woordenboek toevoegen: als je typt en een voorspelling wordt weergegeven die onjuist is, tik je op het meest linkse woord in de voorspellingsbalk om jouw spelling te accepteren, waarna het die spelling in de toekomst zal voorstellen.

Succes!

One thought on “6 handige iPhone tips voor het verbeteren van typsnelheid en -kwaliteit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.