De perfecte formulering van de geboorteaankondiging

De speciale dag is eindelijk aangebroken. Je mooie kindje is geboren en het is tijd om het aan de wereld bekend te maken. Je wilt een unieke geboorteaankondiging maken voor jullie speciale baby.

Een proefdruk bestellen van het geboortekaartje

Wanneer je van te voren precies wilt zien hoe je geboortekaartje er uit komt te zien, dan bestel je een proefdruk. Bij Kaartje2go is een proefdruk gratis, heel erg prettig want dan kun je ook meteen kijken hoe de afdrukkwaliteit is en of de kwaliteit van je eigen foto’s goed passen binnen het ontwerp. Wat ik zelf ook erg prettig vind bij Kaartje2go is dat wanneer je geboortekaartjes bestellen wilt, je keuze hebt uit meer dan 3000 ontwerpen, je sluitzegels kunt mee bestellen, keuze hebt uit duurzame papiersoorten én rechtstreeks kunt laten verzenden. Je kunt de kaartjes ook gewoon thuis laten bezorgen, maar rechtstreekse verzending is ideaal. Scheelt je weer in het schrijven van enveloppen en een loopje naar de brievenbus.

bestelproces kaartje2go geboortekaartjes

Wat je in de geboorteaankondiging moet opnemen

Een geboortekaartje wordt gebruikt om jouw naasten te vertellen dat jullie kindje is geboren. Als je een geboorteaankondiging maakt, neem dan alle details op die je zou willen weten over het kind van iemand anders. Normaal gesproken omvat dit:

  • Inleiding: Bij geboorteaankondigingen staat normaal gesproken een welkomstzin of een korte zin voor de informatie. Ze kunnen schattig of rijmend zijn, of ze kunnen slechts een paar woorden zijn, zoals ‘welkom’ voor de naam van de baby.
  • Familieleden: probeer de directe familieleden op te nemen, zoals de namen van de ouders en eventuele broers en zussen.
  • Volledige naam van de baby: voeg de volledige naam van de baby toe na de begroeting. Dit betekent dat als de baby een middelste naam heeft, deze op de geboorteaankondiging moet worden vermeld.
  • Geboortedatum van de baby: de meeste mensen krijgen de kaartjes een paar dagen of weken na de geboorte van de baby. Voeg de geboortedatum toe zodat ze de exacte datum weten. Sommige mensen tellen ook de tijd mee, maar dat is niet nodig.
  • Gewicht en lengte: voor het grootste deel nemen mensen het gewicht en de lengte van de baby op in centimeters. Als jij je niet op je gemak voelt met het delen van deze informatie, dan hoef je dit niet te doen.

Er zijn enkele dingen die ook meer optioneel zijn om te delen. Je kunt ervoor kiezen om te delen waar en wanneer jullie baby is geboren. Denk eraan om alleen de details op te nemen waarvan jullie je op je gemak voelen. Als je je op je gemak voelt met het toevoegen van een foto, zou je dat zeker moeten doen. Vaak willen mensen echt een foto van de pasgeborene zien, dus het is een goed idee om deze op je aankondiging te zetten. Verder kan ik je echt adviseren om een proefdruk te laten maken van een geboortekaartje.

geboortekaartje ontwerpen kaartje2go geboorteaankondiging

Wanneer geboortekaartjes verzenden?

Het kan erg hectisch en spannend zijn direct nadat je een kindje hebt gekregen. Been there & done that met onze Leia en haar vroeggeboorte. De algemene regel voor het verzenden van geboortekaartjes is om ze zo snel mogelijk te verzenden nadat het kind is geboren. Volgens de etiquette heb je tot 6 maanden nadat het kind is geboren om je kaartjes op te sturen. Maak je geen zorgen als je het druk hebt. Er is geen haast om de aankondigingskaarten er meteen uit te halen. Jullie mogen als ouders echt eerst wel even aarden, thuis, wennen aan de nieuwe situatie.

Wie moet geboorteaankondigingen verzenden

Ook al wil je het nieuws waarschijnlijk met iedereen delen, je moet toch kiezen naar wie je de geboorteaankondigingen wilt sturen. Normaal gesproken moet je geboorteaankondigingen naar naaste familie en vrienden sturen. Als je kunt, probeer dan ook een geboortekaartje te sturen naar degenen die je babyshower hebben bijgewoond.

tekst geboortekaartje ontwerpen kaartje2go geboorteaankondiging

Voorbeeld teksten voor een geboortekaartje

Loop je vast met het maken van een tekst op het geboortekaartje? Hieronder vind je een aantal voorbeelden, in formele en informele stijl.

Formele geboorteaankondiging

Annie en Jonathan Parker zijn verheugd de komst van Alexis Ray aan te kondigen
14 oktober 2015
7 pond, 6 ons • 50 centimeter

Informele geboorteaankondiging

Onze kleine bundel van vreugde is aangekomen!
Annie en Jonathan Parker en grote broer Jacob zijn extatisch om de kleine Alexis Ray in de wereld te verwelkomen!
Geboren op 14 oktober 2014
7 pond, 6 gram
52 centimeter

Formulering met aanvullende details

Als er aanvullende belangrijke informatie is (zoals een websiteadres waar vrienden en familie meer babyfoto’s kunnen zien of het geboorteverhaal kunnen lezen), kun je deze het beste aan het einde van de aankondiging vermelden.

In het voorbeeld hieronder een voorbeeld zie je hoe je op het geboortekaartje links naar een persoonlijke website of een social media-account kunt delen:

Madison Tyler Jackson
Geboren op 17 mei 2018
7 pond • 8 ons • 20 centimeter lang
Bezoek onze Flickr-site om nog meer mooie foto’s van ons gelukkige gezin te zien:

www.flickr.com/photos/jackson_clan.2013/exploremaddy
Met liefde, Josh, Lisa & Maddy Jackson

Foto’s voor een geboortekaartje

Een van de leukste onderdelen van geboortekaartjes is de foto van de baby. Als je het niet prettig vindt om een ​​foto van jouw kind te sturen, hoef je dat niet te doen. Als je er echter voor kiest om een ​​foto te maken en deze te verzenden, zijn er een paar tips om het gemakkelijker te maken.

Probeer de temperatuur voor jouw pasgeboren baby hoger te houden. Je wilt dat ze zich op hun gemak voelen, en niet dat ze misschien huilen als het te koud is. Als je accessoires wilt gebruiken, overweeg dan om een ​​hoofdband om het hoofdje van de baby te doen of hem een ​​deken te geven om vast te houden.

Probeer ook zoveel mogelijk foto’s te maken. Als je er meerdere neemt, is de kans groter dat je er een krijgt die je écht leuk vindt. Tot slot, als jouw baby in slaap valt, gebruik hem dan als gelegenheid om foto’s te maken. Soms gebeuren de schattigste plaatjes als de baby slaapt. Als je een rustig beeld wilt krijgen van je kind dat slaapt, overweeg dan om hem vlak voor de shoot te voeden. Op deze manier zullen ze meer ontspannen zijn en zullen ze eerder een dutje doen tijdens de fotoshoot.

inhoud tekst geboortekaartje ontwerpen kaartje2go geboorteaankondiging

Geboorteaankondigingen op sociale media

Een van de nieuwste trends is het delen van je geboorteaankondiging op social media. De meeste van je vrienden op Facebook of Instagram kijken uit naar de geboorte van je kindje. Omdat het meer openbaar is op sociale media, deel je alleen datgene waar jij je prettig bij voelt. Meestal hebben mensen een eenvoudige boodschap samen met de naam van het kind en de namen van de ouders. Als je de lengte in centimeters en het tijdstip van geboorte wilt opnemen, kan dat. Het is echter niet nodig op sociale media.

Als je je er prettig bij voelt, zorg er dan voor dat je een foto toevoegt als je iets op sociale media plaatst. Laten we eerlijk zijn, iedereen snakt ernaar om een ​​foto van je pasgeboren baby te zien en social media is de perfecte plek om dat te delen. Je kunt ook een foto maken van een fysieke geboortekaart en die posten zodat iedereen de informatie kan zien. Pas wel op dat je je adres gegevens afschermt op deze foto.

  • Het wachten is eindelijk voorbij! We verwelkomen Hadley James geboren op 10 november 2019. John en ik zijn erg trotse ouders.
  • Margaret en ik verwelkomen ons kind Debra in de wereld. Ze werd geboren op 11 december en woog 8 pond.
  • Het is een meisje! Maxwell Rodgers werd geboren op 15 april en weegt 7 pond. Wij danken u allen voor de steun en goede wensen.
  • Bedankt allemaal voor de steun tijdens deze reis. Mijn man en ik zijn blij om aan te kondigen dat onze dochter Jocelyn Chang gisteravond om 22.50 uur is geboren.
geboortekaartje ontwerpen kaartje2go geboorteaankondiging

Het krijgen van een kind is buitengewoon opwindend, en daar moet je mee pronken. Probeer mensen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de geboorte van jouw kindje, maar onthoud dat er geen echte haast voor is. Iedereen begrijpt hoe druk het is om ouders te zijn, dus probeer ze gewoon vóór de zes maanden op pad te sturen. Neem alleen op waar jij je comfortabel bij voelt, en vergeet niet om plezier te hebben met het maken van foto’s van jouw prachtige baby.

Het is tijd om te vieren dat jullie ouders zijn geworden en tijd om je kleine wonder te verwelkomen.

One thought on “De perfecte formulering van de geboorteaankondiging

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.