Schaf deze 4 dingen aan voordat je gaat schilderen in huis

Het schilderen van een huis is een hele opgave. Natuurlijk afhankelijk van hoe veel je gaat schilderen en waar je dit gaat doen, maar over het algemeen is het gewoon een flinke klus. Sommige klusjes zijn makkelijker dan de ander, maar het komt eigenlijk altijd neer op hetzelfde. Daarom is het ook belangrijk dat je de volgende vier dingen altijd aanschaft als je gaat schilderen in huis.

1: Overall (of gebruik oude kleding)

Wanneer je gaat schilderen in huis, wil je natuurlijk niet dat je hele kleding eronder komt te zitten. Dat zou erg zonde zijn. Daarom is het aanschaffen van een overall zeker geen slecht idee. Dan heb je gewoon iets waar verf op mag komen zonder dat het erg is, en dan hoef je ook minder zuinig te zijn.

Wil je liever geen geld uitgeven aan een overall? Draag dan oude kleding die je niet meer gaat dragen, en doe tijdens het schilderen steeds dit setje aan. Zoals ik hier heb gedaan in mijn yoga broek met al die verfvlekken jaren geleden haha. Heb je bijvoorbeeld een werkbroek van Proforto? Dat kan natuurlijk ook, als je het niet erg vindt als hij vies wordt.

2: Genoeg rollers en kwasten

Als je gaat schilderen in huis is het natuurlijk ook belangrijk dat je genoeg middelen hebt. Rollers en kwasten zijn dan uiteraard onmisbaar. Misschien denk je aan het begin dat je genoeg hebt, maar je zal direct al merken dat je waarschijnlijk veel meer nodig hebt. Doordat je waarschijnlijk af en toe wel vergeet om een kwast of roller op tijd schoonmaakt, heb je eigenlijk al meteen een kwast die niet meer te gebruiken is. Genoeg rollers en kwasten dus.

Schilderen in huis

3: De juiste verf (en genoeg!)

Heb je wel eens gehad dat je een muur gaat witten, maar dat het echt enorm veel lagen kost tot het enigszins dekt? Voorkom dit door goede verf aan te schaffen. Misschien ben je iets meer geld kwijt, maar je bent wel een stuk minder verf kwijt. Ook scheelt het veel tijd. Dat is natuurlijk fijn en is het dus uiteindelijk zeker waard.

4: Genoeg tape en zeilen

Je wil natuurlijk niet hebben dat je huis straks onder de verf zit. Of je mooie laminaten vloer, bijvoorbeeld. En de deurpost hoeft ook niet meegenomen te worden. Tape daarom alles netjes af met een goede tape die goed plakt. Leg zeilen over de vloeren en eventueel de meubelen die nog in de ruimte staan, zodat je hoe dan ook geen verf krijgt op plekken waar het niet hoort te zijn. Dat zou natuurlijk zonde zijn, en krijg je er niet altijd goed af! Wees dus erg voorzichtig tijdens het schilderen in huis.

Succes!

One thought on “Schaf deze 4 dingen aan voordat je gaat schilderen in huis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.