Professionele schilder huren of zelf de kwast pakken?

In en rondom huis schilderen? Pak jij zelf de kwast of kies je liever voor een professionele schilder?

De een vindt het een heerlijke klus, de ander walgt ervan. Persoonlijk kan ik er wel van genieten, tot ik eenmaal aan de klus ben begonnen en denk: “waar ben ik in vredesnaam aan begonnen?”. Ik mag oprecht graag met regelmaat een ander kleurtje op de muur gooien en heb zelf nog nooit een schilder ingehuurd. Ik vind het zelf gewoon heel erg leuk om eer van mijn werk te hebben.

Maar aan de andere kant: ik ben ook een enorme kluns. Het is mij al twee keer voorgekomen dat ik een pot verf heb laten vallen en daarmee de helft van het blik over de vloer heen lag. Godzijdank bestaat er zoiets als een afdekzeil en had ik die gebruikt. Maar man man man, wat een troep komt hiervan. De laatste keer dat dit gebeurde: ongeveer een maand geleden. Op dat moment had ik wel zoiets van “had ik maar een schilder ingehuurd”. Nu zie ik wel de voordelen van het inhuren van een schilder en ik ben heel eerlijk: mochten we nog verhuizen in de toekomst dan kies ik voor gemak en laat ik het lekker doen.

Schilderen huis Professionele schilder huren

De voordelen van zelf je huis schilderen

Het grootste voordeel van zelf je huis schilderen is dat het enorm veel kosten bespaard en dan met name de kosten schilder. Je neemt een paar dagen vrij of je pakt het weekend, koopt je verf en materialen bij de bouwmarkt en gaan met die banaan. Daarnaast kun je rustig experimenteren met kleuren en dus een andere kleur testen op het kozijn. Dat zal een vakman niet zo snel zal doen. Als laatste is het ook zo dat je meer betrokken bent wanneer je zelf de kwast pakt. Je zult sneller onderhoud plegen omdat je nog precies weet wanneer je de klus hebt uitgevoerd.

De voordelen van schilderwerk uitbesteden:

Je huis laten schilderen door een professionele schilder heeft natuurlijk als grootste voordeel dat het énorm tijdbesparend is. Je huurt iemand in en zij doen de klus voor je. Maar het is ook een stukje kwaliteit en tijdsbesparing. De klus wordt sneller gedaan, kost jou geen tijd en wordt met kwaliteit geleverd. Geen druipers of oneffenheden, maar een strak geschilderde woning of kozijnen.

En als laatste voordeel: Je hebt gewoon veel minder troep en rommel ervan in huis, in elk geval wel in mijn geval haha!

Weet je het niet? Maak gebruik van de schilder wijzer

Schuif jij op dit moment nu ook die klus enorm voor je uit en moet jouw woning geschilderd worden? Wil je dit keer graag voor gemak gaan en het laten doen door een vakman? Maak dan gebruik van de schilder wijzer. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste schilder voor jouw klus te vinden. Je kunt er offertes aanvragen maar ook schilders vergelijken. Daarnaast vind je er handige artikelen met verdiepende info over bijvoorbeeld het schilderen van een trap. Super handig!

Ik ben dus oprecht benieuwd. Pak jij zelf de kwast op of kies je liever voor tijdbesparing en dus een professionele schilder? Laat je het weten in de reacties hieronder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.