Alles over schuifpuien en de voordelen

De zomer van 2021 stelt wat mij betreft niet zo heel erg veel voor, vind je wel? Net nu de scholen hier weer zijn begonnen, begint ineens de zon te schijnen en de temperatuur omhoog te gaan. Stom! In ieder geval hoop ik dat we een lange nazomer zullen hebben en die vertoef je toch wel het liefst in de tuin, wanneer je de veranda opstapt nadat je de schuifpui hebt opengeschoven. Toch?

Ik ben helaas niet (meer) gezegend met een tuin en ik kan ook geen aanbouw kopen omdat we in een huurappartement zitten. Maar wat had ik graag een schuifpui gehad met mooie schuifdeuren. Ik heb nu één openslaande deur naar het balkon toe, waarvan ik liever had gehad dat het een schuifdeur was geweest in verband met het innemen van de ruimte als de deur openstaat. Maar goed, dat is iets waar ik mee moet leven tot we een andere woning (met schuifpui hoop ik) hebben gevonden.

alles over schuifpuien en de voordelen

Er zijn zoveel mooie voordelen verbonden aan een schuifpui dat ik ze graag even met je doorneem.

Een schuifpui zorgt voor meer lichtinval en bespaart kosten

Door het plaatsen van een schuifpui creëer je onmiddellijk meer lichtinval in je woning. Het resultaat is dat je overdag minder snel een lamp aan doet, waardoor je ook nog eens kosten bespaard op de energierekening! Op langere termijn kun je jezelf dus flink wat geld besparen.

Je huis lijkt groter met een schuifpui

Omdat de achtergevel deels wegvalt en er ramen en schuifdeuren voor in de plaats komen, lijkt je woonkamer meteen een stuk groter. Je huis krijgt er dus geen extra vierkante meters bij, maar optisch lijkt dit wel zo.

Onderhoudsvriendelijk

Een schuifpui is ontzettend onderhoudsvriendelijk. Alleen af en toe ff de ramen wassen. Do I need to say more?

Een schuifpui creëert een mooiere overgang naar de tuin

Door het plaatsen van een schuifpui, creëer je een hele mooie overgang van woonkamer naar tuin. Je neemt binnen mee naar buiten en andersom. Door de schuifdeuren verlies je ook geen ruimte in de tuin waardoor je meer zitruimte kunt creëren.

Met een schuifpui verhoog je de waarde van je woning

Nog een laatste voordeel: door een schuifpui te plaatsen verhoog je de waarde van je woning aanzienlijk. Mocht je in de toekomst dus toch nog willen verhuizen naar een hutje op de hei, dan krijg je het geld dubbel en dwars terug wanneer je een schuifpui in je woning hebt laten plaatsen.

Ook met kinderen veel voordelen:

Kinderen kunnen een schuifpui gemakkelijk open en dicht krijgen op een veilige manier. Daarnaast kun je ze op slot doen op de momenten dat ze de schuifpui niet mogen gebruiken.

Misschien ben je wel getriggert en wil je ook lekker lang nazomeren met schuivende deuren naar je tuin. Lees hier alles over schuifpuien wanneer je jezelf goed wilt informeren over prijzen, materialen, maar ook het soort glas wat je kunt gebruiken. Heel overzichtelijk.

Heb jij eigenlijk een schuifpui in huis? Wat zijn voor de top 3 voordelen van het hebben van zo’n schuifpui? Laat je het weten in de reacties hieronder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.