Budgettips : Besparen op de energie rekening

Als er iets is in huis waar ik op probeer te besparen dan is het zeker op de energie kosten. Lees je mee hoe wij de energie rekening verlagen?

Besparen op de energie rekening, wat zijn onze grootste verbruikers dan?

Als ik naar ons gezin kijk, dan staat met stipt op nummer 1 de computer. Man en ik hebben allebei een pc. Ik voor het bloggen, en hij om te kunnen gamen, streamen en wie weet zelfs wel porno kijken haha! Verder uiteraard het wassen en opladen van mobiele apparaten.

Zo besparen wij het meest op de energie rekening :

Wij hebben pas de energie rekening weer ontvangen en hij was gelukkig weer lager dan het jaar ervoor, maar toch blijf ik mezelf uitdagen op meer bezig te zijn met energie besparen en die energie rekening te verlagen.

Weg met die droger, wassen op lage temperaturen en geen vaatwasser!

Wij hebben onze droger verkocht. Dat ding vreet toch een energie! Ongelooflijk! We gebruikten hem al een dik jaar niet meer en ik heb toch de voorkeur om mijn was buiten op te hangen. Ruikt zo lekker fris. In de koude en regenachtige maanden, hang ik het gewoon aan een rekje op de kamer waar we onze kledingkasten ook hebben staan.

Wassen doen we altijd op lage temperaturen. Dit helpt echt om je energie rekening te verlagen. Dus meestal tussen de 30 en 40 graden en dan is de trommel ook vol. Ik ga geen wasjes draaien met maar 3 of 4 kledingstukken. Dat is gewoon zonde van al dat water ook. Verder maak ik wel vaak gebruik van het korte wasprogramma. In een tijdsbestek van 20 tot 30 minuten is onze machine dan klaar. Heb ik echt smerige vlekken in de kleding zitten dan pak ik wel een heter programma maar dan zet ik hem altijd op de eco stand. Die eco stand hebben wij trouwens ook op onze CV-Ketel zitten, dus als je die hebt, zet hem aan. Alle kleine beetjes helpen toch?

We hebben verder ook geen vaatwasser. Niet?? Nee echt niet. We doen al 7 jaar De vaat met de hand. We zijn ook maar met z’n drietjes. En ondanks dat ik er wel een hekel aan heb, is het ook wel ouderwets gezellig om dit samen te doen. Klik even door naar Rob trouwens met zijn tips heb je een streeploos schone vaat met de hand!


lees ook: energie besparen in de zomer?

Overstappen naar een andere energieleverancier en de verwarming een standje lager

Regelmatig overstappen van energieleverancier. Energie vergelijken is wat mij betreft echt handig om te doen en bespaart je vaak flink wat euro’s in het jaar. Dus eens per jaar doe ik even een rondje op het internet om te checken welke energieleveranciers nou goedkoper zijn.

‘S avonds als wij naar bed gaan zet ik de verwarming ongeveer een half uur van te voren al uit. Hij gaat dan op de 14 a 15 graden. Overdag als we aan het werk zijn, blijft hij op deze stand en gemiddeld staat hij op zo’n 19 graden als we thuis zijn. Is het echt fris, dan probeer ik het eerst met een lekkere trui of vest te verhelpen en pas daarna zet ik hem een standje hoger.

Stekkers uit stopcontacten en Led-Verlichting

Haal stekkers uit stopcontacten. Ja, dit doe ik iedere avond. De hoofdstekkers van de verlengsnoeren hebben allemaal zo’n rode uitknop en die gaan dus iedere avond ook echt uit. Daarnaast hebben we alle gloeilampen vervangen voor led lampen en spaarlampen. En vaak heb ik toch kaarsen aan in de avond zoals deze led-kaars op solar van lampen24. Duurzaam omdat je hem overdag kunt opladen aan de zon en toch heel erg sfeervol is in de avond.

Heb jij nog handige tips om te besparen op je energie rekening?

Dit artikel is tot stand gekomen doormiddel van een samenwerking

10 thoughts on “Budgettips : Besparen op de energie rekening

  • Goede tips! Wij wassen ook zo veel mogelijk op lage temperaturen. Beter voor de portemonnee en beter voor je kleding. Ik heb een combi-was-droogmachine en kan met onze machine zowel wassen als drogen. De droger functie gebruiken we nauwelijks. Ik hang de was vrijwel altijd uit op een kledingrek. Alleen beddengoed wil ik soms in de droogtrommel doen i.v.m. dat het ‘s avonds weer fris en fruitig op bed moet liggen. Andere energieaanbieders in de gaten houden is ook een slimme tip. Wij zijn onlangs ook overgestapt, scheelt toch weer een paar euro in de maand.

  • Joandi Loes Tholen says:

    Dat je geen vaatwasser hebt kan wss je wel elektriciteit besparen maar daar bespaar je geen water mee en dat is al heel vaak bewezen! Persoonlijk vind ik water sparen wel stukken belangrijker als elektriciteit. Ik betaal dan liever een beetje meer daarvoor. Voor de rest vind ik het wel goeie tips :) Dat doen wij ook allemaal.

  • Goede tips, de meeste doe ik zelf ook zoals kort wassen en op een lage temperatuur. ik heb ook geen droger en geen vaatwasser. De stekkers eruit halen doe ik echter nog niet… dus dat zou ik zeker nog kunnen doen!

  • Ik woon in een heel koud huis en moet het doen met een gaskachel alleen in de woonkamer. Neem fleecedekentjes en doe de kachel iets lager. Ook een tapijt op de vloer helpt de warmte in de kamer te houden. Idd geen droger en met de hand af wassen. Wel fijn was dat ik afgelopen jaar 609 euro terug kreeg – lekker spaarcentjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.