Een extra lange bank vinden die past in ons huis

Ja hoor, het is weer eens zover. We hebben weer eens flink lopen schuiven in ons interieur. Hulde aan de Besta kasten van Ikea, want hierdoor kunnen we de opstelling zo vaak veranderen als we zelf willen. Deze foto is de oude opstelling. Nu zijn we nog her en der aan het schuiven, dus een nieuwe foto komt binnenkort! Maar goed. Die opstelling is nu super tof geworden, nadeel is alleen dat onze bank te klein is voor de muur waar hij tegen aan staat. Nu moeten we dus op zoek naar een extra lange bank die bij het interieur past

Waarom een nieuwe bank?

Onze bank is nog niet eens zo heel erg oud. We hebben hem destijds op de kop getikt bij Leenbakker, maar achteraf enorme spijt van. De bank zit heel hard en is inmiddels al doorgezakt. En dat binnen 2/3 jaar. Moet eigenlijk niet kunnen toch? De poef, waarmee je van de bank een chaise longue kunt maken is nu “opvulling” voor de muur. Als we dit deel daadwerkelijk op de juiste plek voor de bank zouden neerzetten lijkt het heel erg raar.

zittype hoekbank plofbank extra lange bank

Dit vind ik dus echt een mooie bank! Maar die kleur is zó besmettelijk met een kindje in huis….

Waarom een extra lange bank?

Onze huidige bank is 2 meter 20 breed. De muur waar hij tegen aanstaat is zo’n 3,5 meter breed. Om meer zit oppervlakte te creëren willen we daarom een extra lange bank van ongeveer 3 meter breed. Zo kloppen de verhoudingen weer wat beter en kun je fijner loungen. Natuurlijk ga ik mijn eigen tips over het kopen van een nieuwe bank goed in mijn achterhoofd houden. En daarnaast wil ik niet weer een budget bank kopen. Je kunt toch merken dat deze kwaliteit gewoon een stuk minder is. De stof blijft niet lang mooi en het zit oppervlakte is aan één kant dus zelfs doorgezakt. Ik heb een partij dikke billen, maar niet zodanig dat de bank nu al doorgezakt zou moeten zijn.

extra lange bank groen interieur salontafel Een extra lange bank vinden die past in ons huis

dit is een oude foto van de bank, toen hij nog netjes was en toen onze haard er nog stond haha.

Waarom neem je niet gewoon een fauteuil erbij?

Een fauteuil zou idd een leuke optie kunnen zijn. Le husband heeft dit ook wel op zijn wishlist staan. Helaas is onze “voorkamer”, daar waar we zitten, nogal smal waardoor een relaxfauteuil niet echt tot zijn recht komt. We hebben wel diverse mooie relaxfauteuils gezien, maar helaas is dat gewoon niet praktisch in onze woonkamer

Nu moeten we thuis nog even bakkeleien over de kleur, de stof, en uiteraard het model. Want Le Husband en ik liggen qua smaken nog wel ver uit elkaar hierin. Daarnaast ben ik nog steeds in dubio of we de bakstenen wand ook een andere kleur moeten geven. Misschien wel okergeel? Past op zich, denk ik, wel goed bij de licht groene wand die we hebben. Maar aan de andere kant, kan het ook net te veel zijn. Genoeg stof tot nadenken dus.

Wat is jullie kleurencombi in huis? En wat voor type bank heb je, in welke kleur? Wat voor stof? Waarom heb je voor deze kleuren en stoffen gekozen? Laat het me weten in de reacties, misschien heb ik er wel iets aan!

Liefs, Cassandra

 

4 thoughts on “Een extra lange bank vinden die past in ons huis

  • Oh leuk, een nieuwe bank uitzoeken! Hoewel dat ook best lastig is, is mijn ervaring. Wij hebben een tweeëneenhalf zits tweedehands Chesterfield en een houten bank waarop 3 mensen passen. Ik ben benieuwd waar jij op uitkomt!

  • Mamaplaneet says:

    Goedkoop duurkoop helaas. Wij kochten de bank niet bij Leenbakker maar bij Woo square en inderdaad na 3 zag het er niet uit. Zo zonde!

  • ByChristiana says:

    Wat gaaf zeg, zo’n lang TV meubel, eigenlijk zie je dat helemaal niet vaak maar ik vind het erg origineel en mooi. Ik ben nu wel benieuwd hoe je de op stelling nu hebt! Wij willen ook een nieuwe bank en omdat we veel blauw in huis hebben wordt het waarschijnlijk ook een blauwe bank. Gelukkig is mijn aanstaande totaal niet moeilijk met zulke dingen en laat mij meestal beslissen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.