Steel de show met deze 4 trends voor jouw serre

De meeste mensen kiezen standaard voor een schuifpui of iets in de trant van openslaande deuren naar de tuin. Maar als ik mocht kiezen en als onze woning het toe zou laten, dan zou ik een serre kopen. Waarom en wat de trends zijn voor jouw serre? Dat lees je in deze blog.

Zoals jullie weten zijn we 3 jaar geleden terug verhuist vanuit Almelo naar ons geliefde Noorden. In Almelo hadden we een woning met een tuin die we hadden kunnen uitbreiden met een prachtige veranda of serre. Maar we hebben deze woning ingeruild voor een appartement met een balkon omdat we enorme heimwee hadden. 8 jaar hebben we het daar volgehouden, maar het was genoeg.

tuinverbouwing speelhoek

Nu zit ik op mijn kleine loungeset op mijn mini balkon en fantaseer ik over een tuin met een serre. Oh wat mis ik mijn oude buitenruimte waar Leia heerlijk in de zandbak kon spelen, waar we gezellig met vrienden aan de cocktails zaten tot in de late zomer uurtjes. Maar enfin, genoeg over mij. Hoewel ik dan misschien geen serre of veranda heb, hou ik de trends en ontwikkelingen wel altijd bij. Dus laten we overgaan op de trends voor jouw serre!

Een hangstoel in de serre

Of je nu een veranda hebt of een serre, een hangstoel is altijd een goed idee! Het geeft direct een gezellige en knusse sfeer en je creëert een heerlijk hang hoekje waar je lekker in kunt lezen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een hangstoel met standaard, maar je kunt hem eventueel ook aan het plafond van jouw veranda of serre plaatsen. Kies je voor de standaard, dan kun je blijven spelen met de inrichting van jouw buiten leefplaats, met een bevestiging aan het plafond blijf je vast zitten aan één locatie.

hangstoel op veranda momambition.nl

Haal groen naar binnen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een plantengekkie ben, maar het lastig vind om ze in leven te houden. Een serre of veranda kleed je natuurlijk aan met veel groen. Met een mooie bananenplant en wat leuke hangplantjes haal je het groen naar binnen. Momenteel vind je veel bamboo, riet en beton materialen qua potten voor de planten.

Haal binnen naar buiten

Haal binnen naar buiten en plaats een mooi buitenkleed op je veranda, een loungeset en héél veel kussens. Instant gezelligheid en je hebt direct meer leefruimte. Vooral een buitenkleed doet meteen wat met de ruimte en is ideaal omdat het speciaal gemaakt is om bestendig te zijn tegen vuil en vocht. Door het plaatsen van een buitenkleed vervaag je de grens tussen buiten en binnen waardoor jouw woning ook nog eens optisch groter lijkt. Win-win als je het mij vraagt. Op ons balkon heb ik ook een buitenkleed geplaatst, ooit eens bij een abonnement op VTWonen gekregen. Ideaal vind ik het, want even de stofzuiger erover en het balkon is weer netjes!

kussen voor serre of veranda

Kies voor goede verlichting

Goede verlichting is het halve werk. En op late zomeravonden wil je natuurlijk ook kunnen genieten van jouw serre of veranda. Zelf ben ik gek op lichtslingers, met bijvoorbeeld lampionnetjes voor een bohemian achtige sfeer. Maar wanneer je van strak houdt kun je natuurlijk ook diverse kanten op. Kies dan bijvoorbeeld voor inbouw led-spots en als extra een stoere staande lamp.

Heb jij een serre of veranda? Ik ben heel benieuwd hoe jij hem hebt ingericht. Wat voor jou typische items zijn die onmisbaar zijn om deze leefruimte voor jou perfect te maken. Laat je het weten in de reacties hieronder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.