Plottwist, wij gaan deze week verhuizen!!

Het is deze week 7 jaar geleden dat wij de sleutels bij de notaris gingen ophalen om ons huis in Twente te betreden. Vanuit het mooie hoge Noorden maakten wij de stap om samen iets op te bouwen, maar nu 7 jaar later, hoe gaat het met ons? Hebben we onze draai een beetje gevonden of begint het weer te kriebelen? De titel verklapt stiekem al genoeg haha!

Waar ben je aan begonnen?

Je bent 21 en eigenlijk nog hartstikke nat achter de oren en wat doen wij? We kopen een woning in een totaal andere provincie. Die stap werd natuurlijk niet zomaar gezet, maar het is achteraf gezien wel te snel gegaan en iets te ondoordacht. We wisten niet in wat voor wijk we bijvoorbeeld terecht zouden komen en hebben daar, heel stom, ook niet heel erg goed over nagedacht. Uiteindelijk is het een wel een hele goede les voor ons geweest en heeft het ons als stel absoluut heel sterk gemaakt omdat we echt een eenheid zijn gaan vormen.

Je wilt samen iets gaan opbouwen en een familie gaan vormen.. Le husband werkte bij defensie zoals de meesten al wel weten en we waren een beetje klaar met onze “weekendrelatie”. Doordeweeks sliep hij op de kazerne en op vrijdag keek ik altijd weer uit om hem te verwelkomen in mijn appartementje in Groningen.

Het is klaar

Maar nu 7 jaar later is het klaar. Het is genoeg geweest. We willen al zo ontzettend lang terug naar het noorden , maar door de dagelijkse sleur en wat omstandigheden her en der zagen we steeds geen uitweg. We missen onze familie, onze vrienden en überhaupt samen dingen kunnen ondernemen en daarmee zo nu en dan eens een beroep kunnen doen op onze ouders. We zijn ontzettend op elkaar aangewezen en zo heeeeeel af en toe als we een weekend bij een van onze ouders zijn kunnen we eventjes weer met z’n tweetjes zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om te moederen en Leia is mijn grootste cadeau, maar Le husband is er ook nog en ik ben dus ook nog een vrouw die af en toe even iets anders wil doen dan alleen moederen. Heb je als stel ook nodig.

Burn out

Le husband zit nu al een tijdje bij huis vanwege een burn out en ik loop ook flink op mijn tenen de laatste maanden. Ik ben echt dol op die man van mij, hij is alles. Maar dat gedartel om me heen terwijl ik vanuit huis werk is soms frustrerend, als is frustrerend wellicht een negatieve lading. Het is meer dat je graag je aandacht op hem wilt focussen en hem wilt helpen maar de rest gaat ook gewoon door en dat is soms wel pittig. Ik heb een wat slechtere focus en merk überhaupt dat ik net als hem steeds meer aan het opbranden ben omdat ik dan net ff wat meer dingen uit z’n handen wil nemen. Dat is niet zijn schuld. Dat is gewoon een stukje liefde en doe je voor elkaar. Zo was hij ook mijn rots in de branding waar nodig, in voor en tegenspoed ❤️ even voor de duidelijkheid mijn man zijn burn out is geen oorzaak van het feit dat ik wat slechter in mijn vel zit de afgelopen tijden. Want dat loopt al een stuk langer. Maar daar werk ik aan.

Vooral hier wonen breekt ons op, dat werd ons vooral heel erg duidelijk tijdens onze vakantie zo’n twee weken geleden. Het huis en de woonplaats lijken ons leeg te zuigen. Dus is het tijd om actie te ondernemen. Want zwelgen daar zijn we niet van, we zijn nuchtere Groningers die hun schouders eronder steken en doorgaan. Kop Dr Veur zeggen ze ook wel in het hoge noorden.

De oplossing

Nu hebben we best een ingrijpende beslissing gemaakt. Deze week trekken we namelijk bij mijn schoonouders in tot ons huis is verkocht. Ontzettend fijn dat ze ons willen en kunnen helpen om hier weg te kunnen komen. Eenmaal op locatie wordt het voor ons op zoveel vlakken makkelijker.

Maar Ik hoor je denken, zou je dat wel doen? Bij je schoonouders in, dat gaat wellicht strubbelingen opleven? Ja vast, maar we zijn allemaal volwassen mensen en moeten met z’n allen even een draai gaan vinden die voor ons allen goed zal werken.

Als ik alleen al kijk naar Leia is NU het moment om terug te keren naar alles wat ons lief is. Vooral nu ze na de zomer met school mag starten wil ik haar ook de rust kunnen bieden die ze nodig heeft, geen gevlieg en getrek rondom school en switchen. Nee, gewoon veilig op de school die we voor we een kindje kregen al voor ogen hadden voor d’r omdat Le husband daar ook een heerlijke tijd heeft beleefd. Wat dat betreft kan ik mijn schoonouders niet genoeg bedanken voor hun hulp en ben ik ontzettend dankbaar. Dankbaar om straks dicht bij de mensen te zijn waarvan ik ook wil dat ze een duidelijke rol in Leia haar leven spelen.

Inpakken, regelen en gaan

Alles gaat allemaal best wel snel, en er moet ontzettend veel geregeld worden en natuurlijk ingepakt. Daarnaast moeten er afscheidtraktaties gemaakt worden voor het kdv en is de nieuwe school voor Leia na de zomer als zo goed als geregeld.

Ik had al een beetje aangegeven op Instagram dat het wat stiller zou gaan worden op het blog en social media de komende tijd, maar zoveel lieve en bezorgde berichtjes had ik echt niet verwacht! Ik moet dan ook bekennen dat het me ontzettend veel doet en ik me nu schuldig voel naar jullie dat ik dit niet even eerder naar buiten heb gebracht. Jullie zijn echt lieve schatten weten jullie dat wel? Ik vind het soms ook wel heel erg gek hoor, jullie weten best veel over mij en ik over jullie een stuk minder. Toch vind ik het heerlijk om met jullie te kletsen doormiddel van privé berichtjes en ik doe ook altijd mijn best om op jullie te reageren, maar ik hoop dat jullie een beetje begrip hebben voor de chaos waarin we zitten qua inpakken en regelen.

Zodra we lekker over zijn en onze spulletjes een plek hebben gegeven, ga ik natuurlijk weer volgas aan de bak om nieuwe schrijfsels voor jullie te maken.

Dit is even een snelle update al heb ik het idee dat het al best uitgebreid is haha, het gaat in elk geval gewoon goed met ons, we zijn nog steeds samen en dat zal ook zo blijven haha. En ondanks de drukte en stress geeft dit in elk geval ergens ook weer nieuwe energie want yaaaasss we gaan terug!!!!

Liefs Cassandra

20 thoughts on “Plottwist, wij gaan deze week verhuizen!!

 • Ciska Lala says:

  Yess baby ❤️ Welcome back. Vind het een hele knappe beslissing. We hebben er samen wel eens over gegeind en nu kan je eindelijk terug. Zie je snel moppie xxx

 • Michelle Schelvis says:

  P.s. wij wilden het ook persé nu of nooit meer doen, gezien Levi inderdaad ook naar school gaat meteen na de zomervakantie! We hadden de ‘hoop’ al opgegeven, maar ineens was er een tijdelijke woonruimte voor ons bij familie wat eerst niet kon, ineens was er die baan die beschikbaar was, rente is laag, huizenmarkt is goed. Wij hebben alleen -SUPERSPANNEND- dit huis BLIND (!!) gekocht, gezien de reisafstand Almelo -Alkmaar konden we nooit op tijd huizen bezichtigen hier ivm werk, dan waren ze al weer weg. Maar we zitten heerlijk aan het water nu, speelpleintje voor de deur en leeftijdgenootjes in de straat, alles op loop- en fietsafstand én het strand!! ❤ dat heb ik gemist!

  • Jaaa we hebben er ook echt mega zin in ❤️ zo fijn om weer lekker dicht bij alle lieverds te zitten. Ik las ergens snel en vluchtig dat je met iets nieuws bent begonnen, ik moet nog ff dieper lezen, maar super leuk schat ❤️❤️ gefeli!!

 • Joh! Geen excuus… soms moet je ook eens aan je eigen denken toch?! Een sprong in het diepe.. ik zeg altijd, na wrijving krijg je glans ;) Nu ff pittig, straks zit je op je bank in je nieuwe huisje en denk je.. dit was de beste beslissing oooooit!! Je hebt het nu uitgelegd, het geeft je vast een klein stukje rust dat iedereen nu weet wat er loos is…. dus gaan met die banaan nu ;p En wie weet komen we elkaar eens tegen…. succes met verhuizen!

 • Aaah dit had ik wel zien aankomen, niet dat het zo snel zou gaan maar wel dat je het zou doen. Fijn dat het allemaal kan en dat je voorlopig bij je schoonouders terecht kunt. Succes ermee!

 • Michelle Schelvis says:

  Top!! Niet veel later als ons dus alsnog hetzelfde gedaan! ? Hier hadden we het met elkaar al 4 jaar geleden over weet je nog? Wij hebben ons huis in Almelo ook verkocht en zijn sinds januari bij familie ingetrokken in Noord-Holland. Helaas wel als gezin uit elkaar; Julien met de hond bij mijn vader en ik met de twee kids bij mijn zusje thuis. Maar nu na 3 maanden fulltime klussen is ons huisje in Noord-Holland zo goed als af en zijn we weer bij elkaar. Julien had intern gesolliciteerd bij zijn bedrijf die nét toevallig mensen zochten 20 minuutjes vanaf Alkmaar, top dus! Het was zwaar, vermoeiend, hectisch zo me huisdieren, twee kids, mega veel klussen (want huizenprijzen liggen daar veel hoger, dus een ‘af’ huis konden we niet veroorloven), maar ik kan je zeggen, ondanks dat we nog steeds tussen de dozen leven momenteel – we hadden geen beter beslissing kunnen nemen!! We zijn nu deze 1,5 maand samen hier al vele malen gelukkiger als al die jaren in Almelo. We ondernemen van alles als gezin (ondanks dat familie dichtbij woont niet eens met hun echt), maar echt als gezin! Alsof we weer zin in het leven hebben, de fut was er in Almelo echt uit (of nooit geweest)… ik kan jullie alleen maar toejuichen, veel geluk!!

 • Superfijn dat je bij schoonouders mag wonen totdat alles geregeld is. Een prachtige stap die jullie met zn drietjes ook heel veel voordelen op zal gaan leveren. Succes de aankomende periode en probeer er ook een beetje van te genieten ondanks dat het allemaal rete hectisch is

 • Wat goed dat jullie je hart volgen! Je zult merken dat je je straks al een stuk beter voelt. Succes met de verhuizing en ik hoop dat jullie huis snel verkocht zal zijn. En veel plezier met de jacht op jullie droompaleis! ?

 • Wat goed! Gek genoeg dacht ik totaal niet ‘joh, bij je schoonouders in, moet je dat wel doen?!’ Misschien komt dat omdat mijn schoonouders ook onze rots zijn en zo vlakbij wonen, dat ze altijd kunnen bijspringen als het nodig is. Hopelijk verkopen jullie het huis snel en gaat het snel beter!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.