Wasje hier wasje daar, kapotte droger taferelen

Al enige tijd deed onze droger raar. Vaak kwam er ook een ietwat muffe lucht vanaf. Tot ineens, van de ene op de andere dag gebeurde wat ik nooit had verwacht.

De droger wordt niet meer warm!

Onze droger is kapot! Hij wordt niet meer warm waardoor hij dus niet meer droogt. Nu zijn er mensen die vinden dat een droger luxe is. Ik ben van het type dat vind dat een droger noodzaak is. Net zo erg als een wasmachine. Bij ons staan beide juweeltjes op de zolder. Voor mij is het geen doen om met gewassen was naar beneden te lopen om het op te hangen. Op de zolder hebben we één droogrek staan en daar past ook niet veel op. De rest van de zolder is werkplek en speelzolder dus ook geen ruimte voor een waslijn.  Ik raakte dan ook redelijk gefrustreerd, want wat nu?

Klusserdeklus

Mijn partner denkt dat hij alles kan maken. In 95% van de gevallen is dat ook zo. Maar ik wilde de droger meteen nagekeken hebben niet wanneer er tijd voor was. Ongeduldig en enigszins geïrriteerd besloot ik wijselijk mijn mond maar te houden en geduld te hebben. Na een dag haalde partner de droger uit elkaar en maakte hem eerst eens helemaal goed schoon. Probeer hem morgen maar eens of hij het doet zei hij ietwat nonchalant. De volgende ochtend stond ik dan ook vol verwachting bij de droger met was. Gespannen deed ik het in de trommel, zette de droger aan. Ondertussen ging ik stofzuigen om na 20 minuten weer te gaan kijken of de droger warm werd. Nee! Verdorie! Ik moet mijn was wegwerken.

Inspectie

De dag ernaar ging partner weer de droger inspecteren. Braaf hing ik alles in delen op het droogrek. Weer werd de droger uit elkaar gehaald en diverse dingen doorgemeten. Onderdelen codes werden opgeschreven. Vermoedelijk was het verwarmingselement kapot. Nu op  zoek naar de prijs. Al met al zou het op bijna 180 euro komen. Eigenwijs als mijn partner is wilde hij eerste rondvragen of hij er ergens goedkoper aan kon komen….

Buitenkansje!

Onze droger kostte destijds 290 euro, het was een buitenkansje bij een bekende keten. Dat buitenkansje is ons duur te komen staan aangezien we deze droger net 3 jaar hadden. Ik was hem ondertussen helemaal beu! Ik zat met een berg was en zonder droger. Ik ben maar gaan wassen en naar het tankstation gereden om daar de was te drogen. Dat voelde niet helemaal fris, maar ik moest iets.

Zoektocht afgrond

Nadat partner zijn zoektocht naar goedkope onderdelen was afgerond kwam het verlossende woord. We halen wel een nieuwe. Daar liet ik geen gras over groeien. Ik had al lang het voorwerk gedaan en wist exact welke ik wilde en waar die het goedkoopste was. Binnen vijf minuten had ik een andere droger besteld, betaald, en bezorgafspraak gemaakt. De volgende dag om 11 uur kwamen ze de droger bezorgen.

Binnen één uur!

Ik kan jullie zeggen ik ben zo blij met onze nieuwe droger! Binnen één uur is mijn was droog! Mijn oude buitenkansjes droger deed er minimaal 3 uur over. Ik bleef altijd met een berg was zitten omdat ik het niet in één dag weggewassen kreeg. Nu krijg ik alles in één dag weggewassen! Mijn was blijft consequenter bij en ruikt zoveel frisser.

Is bij jullie de droger ook zo onmisbaar?

One thought on “Wasje hier wasje daar, kapotte droger taferelen

  • Nee eigenlijk kan ik mijn droger best missen. Ik zou dan wel wat harde handdoeken hebben maar alleen daar gebruik ik hem voor. Moet ik wel zeggen dat ik alle ruimte heb om het op te hangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.