Bucketlist dingen : familiereis naar Amerika!

Als er iets hoog op mijn bucketlist staat dan is het wel een reis maken naar Amerika, wel met de hele familie want eerlijk = eerlijk, dat land is zo immens groot, dat ik mezelf kwijt zou raken… En ik ga nog liever gister dan morgen zeg maar… Maar je moet wat dingen regelen, zoals een ESTA, een verblijfplaats, vliegtickets en zoveeeeel andere rata plan…. Lastig? Neuh, ik help je met wat tips ;) en vertel je hoe ik aan mijn liefde voor murica kom.

Grand Canyon Bucketlist dingen : familiereis naar Amerika! momambition.nl ESTA

Waar komt die liefde voor Amerika vandaan?

High school films en series als Gossip Girl en Gilmore Girls hebben me verliefd gemaakt op dit mooie land. Het is divers, groot en had ik divers als gezegd? Kijk naar het ene uiterste “Gossip Girl = high end” en het andere uiterste “Gilmore Girls = country side, klein stadje”. Hoe tof was het geweest als ik naar een echte high school was gegaan en daar de Queen B had uitgehangen. Eerlijk : it suits me hahaha. Daarnaast gaat mijn zwager met een Amerikaan en is hij al zo vaak die kant op geweest voor ze trouwden en hier gingen settlen. De foto’s en verhalen waren steeds jaloers makend en dankzij hen werd de liefde alleen maar meer aangewakkerd om te gaan.

Amerika is gewoon een prachtig land, een land dat perfect is voor een rondreis, nieuwe Nationale parken ontdekkennieuwe Nationale parken ontdekken of om te verdwalen in wereldsteden zoals New York of Los Angeles. Beetje rolschaatsen in Miami en trouwen in Vegas.

gay vegas wedding Bucketlist dingen : familiereis naar Amerika! momambition.nl ESTA

Familie in Amerika

Nu heb ik het grote voordeel dat wij sinds een paar jaar aangetrouwde familie in Amerika hebben wonen. De wedding van mijn zwagers heeft ook plaatsgevonden in Vegas, hoe vet! Wij waren er zelf helaas niet bij, maar de ouders (mijn schoonouders dus) van beide heren natuurlijk wel. De familie van mijn aangetrouwde zwager woont in Tucson, dichtbij Vegas, dichtbij de wereldberoemde Grand Canyon. Je snapt dus wel dat ik daar heen moet als we naar Amerika gaan vliegen.

Dat brengt me op het volgende: door dit voordeel hoeven we praktisch gezien alleen “maar” vliegtickets te kopen. Dat die in de zomer rond de 1000 a 1500 euro p.p. liggen moeten we voor het gemak maar even vergeten haha! In december daarentegen zie je prijzen van de rond de 500 euro (retourvlucht a twee weken) en dan is het nog te behappen.. Hoewel… keer 3… is toch wel ff 1500 euro en dat vind ik persoonlijk wel een hoop geld. Helemaal als je nadenkt dat je nog een ESTA moet regelen, daar ook moet leven, eten en drinken. En vervolgens ook een beetje leuke dingen wilt doen en bezichtigen. Voor je het weet ben je 5000 euro lichter…

Bucketlist dingen : familiereis naar Amerika! momambition.nl ESTA

Hoe zit dat met die ESTA?

Naast die rete dure vliegtickets moet je ook een visum hebben, of in dit geval de zogeheten ESTA. Zonder ESTA heb je geen reistoestemming en kom je het land dus ook niet in.. En dat is nu precies iets wat mensen nog wel eens willen vergeten. Maar gelukkig kun je al die zooi tegenwoordig gewoon online regelen en kost je 29,95 euro per persoon. Wil je een ESTA spoedaanvraag doen dan komt hier nog €5,- per persoon overheen.

Een ESTA is dus je verblijfsvergunning tijdens je reis in Amerika. Deze is maximaal twee jaar geldig of wanneer je paspoort vervalt. Dus stel je paspoort is vanaf nu nog maar geldig tot volgend jaar december, dan is je ESTA ook tot volgend jaar december geldig. Wel mag je in die twee jaar zo vaak heen en weer vliegen als je zelf wilt, maar je mag er maar 90 dagen achter aaneensluitend verblijven. Ga je tussen door nog naar Canada of Mexico dan telt dit ook mee binnen die genoemde 90 dagen.

Ook wel belangrijk om te weten is dat wanneer je je paspoort tussendoor kwijt raakt en je hebt je ESTA al binnen, je een nieuwe ESTA moet aanvragen.

Alle deelnemende reizigers moeten een eigen ESTA in het bezit hebben en je kunt hem al behoorlijk vlot aanvragen. Ik ben zelf van het plannen dus ik zou hem zodra ik vliegtickets heb, direct aanvragen, maar dit kan in elk geval tot maximaal 72 uur voor aanvang van je reis. Heeft te maken met de overheid, die geven hem meestal binnen een paar uur al af hoor, maar soms hebben ze iets meer tijd nodig en zo zijn ze goed ingedekt.

In 5 eenvoudige stappen een ESTA aanvragen.

Lijkt het je lastig om een ESTA aan te vragen? Niet bang zijn, ik heb 5 handige stappen voor je omschreven om het je wat makkelijker te maken. Benieuwd naar de vragen op het ESTA formulier? Klik even en je krijgt een volledig overzicht. Handig!

  1. Persoonsgegevens van de aanvrager: Het is belangrijk dat je hier je persoonsgegevens correct overneemt vanuit je paspoort.
  2. Paspoortgegevens: Zolang je in de Verenigde Staten verblijft is het belangrijk dat je paspoort geldig is.
  3. Werkgever gegevens: Deze stap is niet verplicht. Maar ga je bijvoorbeeld werken tijdens je verblijf in de VS dan kun je hier je werkgever gegevens invullen.
  4. Contactpunt of Adresgegevens tijdens je verblijf: Ook deze stap is niet verplicht om in te vullen. Maar heb je adresgegevens of een contactpunt in de VS (zoals wij bijvoorbeeld aangetrouwde familie hebben in de VS) dan kun je deze hier opgeven.
  5. Algemene veiligheidsvragen met betrekking tot je verleden: Hier worden je een aantal vragen gesteld met betrekking tot je verleden en gezondheid. Het zijn slechts een paar voorwaarden waar je aan dient te voldoen. Deze gegevens zijn vertrouwelijk en worden dan ook alleen bekeken en gekeurd door een gerechtigde.

Niet heel erg moeilijk dus. Gewoonweg goed invullen en geen crimineel zijn, dan zit je wel snor. Hoewel wij nu eerst ff andere prioriteiten hebben binnen het gezin qua woning, willen we deze familiereis naar Amerika absoluut gaan maken in de toekomst. Geldt een beetje hetzelfde als voor het rijbewijs verhaal. Ach we willen gewoon zo veel en alles is zo rete duur haha! Maar wat je liefde geeft groeit, dus misschien moet ik toch maar eens voor een geldboom gaan rondspeuren..

2 thoughts on “Bucketlist dingen : familiereis naar Amerika!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.