Creëer jouw authentieke business look met deze tips:

Bij een eerste kennismaking zijn vaak de eerste zes seconden erg belangrijk. Hier wordt de eerste indruk gevormd en het is lastig om deze indruk weer te veranderen. De kledingkeuze speelt hierbij een belangrijke rol, zeker in de zakenwereld. Wij vrouwen liggen vaak onder een vergrootglas. Is de kleding niet te opvallend, niet te saai? Het is lastig om de juiste middenweg te vinden. Gelukkig heb ik een paar fijne tips voor je verzameld zodat ook jij een authentieke business look kunt creëren voor jezelf.

Creëer jouw authentieke business look met deze tips:

Vroeger zat je altijd safe met een mantelpak, maar de tijden veranderen. Het is in ieder geval belangrijk om kleding te dragen waar je jezelf prettig in voelt, authenticiteit is belangrijk. De look van mij hierboven is voor mij een authentieke business look waarmee ik niet al te strak gekleed ben, maar zowel zakelijk als casual voor de dag kom. Ik heb het voordeel dat ik geen dresscode hoef na te leven omdat ik voor mezelf werk en het is in mijn werkveld ook niet echt gebruikelijk om strak in kostuum te lopen, behalve met zeer chique gelegenheden bijvoorbeeld.

De dresscode van het bedrijf

Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ook al zit die slobberbroek nog zo lekker, sommige kledingstukken kunnen echt niet in de zakenwereld. Maar met een aantal tips, kun je er altijd perfect gekleed uitzien voor iedere zakelijke bijeenkomst. De meningen over de juiste outfit van de zakenvrouw kunnen nog weleens verschillen per bedrijf. Sommige ondernemingen vinden een mantelpak in gedekte kleuren nog steeds noodzakelijk. Dat is prima, maar dit wil niet zeggen dat je niet mee kunt gaan met de tijd. Er zijn genoeg mantelpakjes die een zakelijke uitstraling hebben, maar zeker niet oubollig zijn. Verdiep je in de dresscode van de klant of het bedrijf en pas je combinatie daar op aan. Een mooie blouse onder een mantelpakje is vaak wat conservatiever dan een felgekleurde top.

Basisstukken zijn belangrijk

Wanneer je jouw garderobe ‘business-proof’ wilt maken, dan is het belangrijk dat je een aantal basisstukken hebt in een neutrale kleur. Items zoals een mantelpakje, een mooie pantalon, een jurk, een neutrale blouse of trui en een paar kwalitatieve, goed uitziende pumps maken je basis compleet. Zorg dat alles goed past en dat je de stukken onderling met elkaar kunt combineren. Te bloot en te doorschijnend is altijd een ‘not done’ bij zakelijke kleding.

Juiste pasvorm

Om een zakelijke look te creëren, kan zowel een broek, een rok of een jurk worden gedragen. Hierbij is de eerste vereiste dat het een verzorgde uitstraling heeft. Je wilt jezelf graag op de juiste manier presenteren, zowel naar je baas, naar de klant, maar ook naar je collega’s. Bij een jurk of een rok moet je op de lengte letten, ongeveer op kniehoogte is prima. Draag bij een rok of een jurk wel altijd een panty en neem het liefst ook een reservepanty mee.

lees ook : de juiste rok voor jouw figuur

Een mooie zwarte broek met een chique blouse is altijd netjes. Ook een mooi shirt op een pantalon geeft je een professionele uitstraling, mits het shirt niet te strak zit. Rondingen of een decolleté moeten niet geaccentueerd worden. De pasvorm is altijd belangrijk, kleding die te klein of te wijd valt, is niet flatteus. Ook te kort of te lang doet afbraak aan je verzorgde uitstraling. Let bijvoorbeeld op bij de mouwen van een blouse en bij de borstomvang, zorg dat je overal iets van ruimte hebt.

Businessmode voor vrouwen in verschillende combinaties zijn altijd stijlvol en zorgen dat je er succesvol en ondernemend uitziet.

One thought on “Creëer jouw authentieke business look met deze tips:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.