De juiste rok voor jouw figuur

Kort geleden schreef ik al over het vinden van een badpak dat bij je lichaamsvorm past. Maar ook wanneer je andere kledingstukken gaat kopen, is het natuurlijk handig om te weten welke versie je lichaam het mooist laat uitkomen. Daarom vandaag: de rok!

De juiste rok voor jouw figuur

Lange rokken, korte rokken, wijde rokken, strakke rokken, toelopende rokken en uitlopende rokken; op straat zie je ze allemaal veelvuldig voorbijkomen. Maar waar de één straalt in een zwierig, gebloemd exemplaar tot op de enkels, zorgt zo´n model bij een ander eerder voor een ´propperig´ effect. Wat is voor jou de juiste keus oftewel wat is de juiste rok voor jouw figuur?

De zandloper

Kenmerken: volle borsten, duidelijke taille en ronde heupen

Ben jij gezegend met een zandloperfiguur? Kies dan een rok die je smalle taille en je ronde vormen benadrukt. De high waisted kokerrok, die je bij mona-mode.nl veel ziet, is een goed voorbeeld van een rok die jou goed staat. Een extra voordeel van de kokerrok is dat je hem zowel naar een sollicitatiegesprek als naar een feestje kunt dragen. Daarnaast is een rok in a-lijnvorm geschikt, omdat zo´n rok ook de nadruk op de taille legt. Een andere optie is de tulprok.

De appel

Kenmerken: brede schouders, volle borsten, weinig taille, een buikje en smalle heupen

Heb jij een appelfiguur, dan is het aan te raden het accent op het onderste deel van je lichaam te leggen. Door daar meer volume te creëren, ontstaat er een betere balans tussen dat deel en de wat vollere bovenkant. Volume creëer je door een wat wijdere rok te kiezen, maar bijvoorbeeld ook met bepaalde kleuren en printjes, of een laagje kant. Verder kun jij een zwierige korte rok met een hoge taille goed hebben; het juiste model trekt de aandacht naar het smalste deel van je taille en laat je slanke benen mooi uitkomen.

De peer

Kenmerken: smalle schouders, kleine borsten, weinig buik, brede heupen en volle bovenbenen

Heeft jouw lichaam een typische peervorm? Dan is het zaak de bovenkant ervan te accentueren. Kies bijvoorbeeld voor een a-lijnrok. Zo´n rok benadrukt je smalle taille, maar valt ook meteen mooi over je heupen en billen. Felle kleuren, opvallende prints en zakken trekken de aandacht, dus kies het liefst voor een eenvoudig model in een rustige kleur.

Het rechte figuur

Kenmerken: weinig taille en vormen, slank postuur en atletisch

Heb je een recht figuur, dan is een rok die wat meer vormen creëert een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan een aansluitende kokerrok. Met peplum-laagjes, plooien en ruches kun je op bepaalde plekken nog wat extra volume toevoegen. Hoewel een rok die goed aansluit je benen al mooi laat uitkomen, helpt ook de roklengte daarbij; een wat kortere rok benadrukt ze nog meer!

Meer tips over het kiezen van een passende rok vind je in dit artikel.

Wat is de juiste rok voor jouw figuur? Vind je die ook leuk?!

3 thoughts on “De juiste rok voor jouw figuur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.