NS en kinderwagens, wat een horror!

Vorig jaar reisde ik tweemaal per week een behoorlijke afstand af met de trein voor mijn studie. Eerst met de kinderwagen naar mijn ouders, een rit vanuit het Oosten naar het Friese noorden. Vervolgens 3 dagen op en neer naar stage in Groningen en als afsluiter reis ik mét kinderwagen weer vanuit het Friese noorden terug naar huis in het Oosten, vandaag vertel ik jullie over mijn ervaring met NS en kinderwagens, over asociaal personeel…

NS en Kinderwagens, mijn ervaring:

Wat mij betreurd tijdens deze ritten is dat de mensheid echt steeds asocialer wordt. Wanneer je tijdens een overstap vraagt aan het NS-personeel of een burger of zij je even willen helpen met het uitladen van de kinderwagen wordt er gewoon ‘Nee’ geroepen. Nog vaker wordt er gewoon niet gereageerd en lopen ze je gewoon straal voorbij. Dus verzamel je al je mama kracht en til je de kinderwagen in je uppie in en uit het treinstel..

NS en Kinderwagens
zo’n twee dagen na de val

En op een mooie zomerse dag, donderdag 9 juli om precies te zijn, gebeurde mij dit weer. Helaas liep het toen niet zo leuk af. Nadat het NS-personeel weigerde om mij te helpen uitladen en ik dus stond te stuntelen om de wagen uit het treinstel te krijgen, gleed mijn voet weg en belandde ik plat op mijn snufferd tussen trein en perron in, met mijn knie op de hoek van het perron. En je had ze moeten zien vliegen!! Ineens werd de kinderwagen uit mijn handen getrokken en wierpen zich meerdere mensen op mij om te vragen of het wel goed ging.

Nou ik kan je vertellen, ik was woest. Maar in plaats van een tirade uit te slaan, krabbelde ik omhoog, wist ik mijn tranen van pijn te bedwingen, griste de kinderwagen uit – ik weet niet meer wie – zijn handen en ben weggelopen. Ik had nog één kleine overstap te gaan, de trein weer in, aankomen op mijn station en mij laten helpen uitladen door mijn lieftallige man die altijd op het station op ons staat te wachten om ons te helpen.

Q: Hoe is jullie ervaring met NS en kinderwagens?

5 thoughts on “NS en kinderwagens, wat een horror!

  • Wow! Ik heb meestal mijn kinderwagen niet mee gehad als ik met de trein ging.. (Ik vond dat stiekem altijd wel een beetje eng) Maar als ik jouw verhaal lees, snap ik heel goed dat je niet graag met de kinderwagen in de trein stapt. Wat a-sociaal zeg!

  • Ik had vooral slechte ervaringen met buschauffeurs. Maar wat jouw gebeurde vind ik ook echt niet oké. Wat naar dat niemand je wilde helpen.

    Het is niet goed dat conducteurs met agressie te maken krijgen, maar tegelijkertijd vind ik hun houding ook vaak niet bepaald sympathiek!

  • Wat ontzettend aso, vooral van het personeel. Daar zijn die mensen toch juist voor: om te zorgen dat ieder mens gebruik kan maken van het openbaar vervoer. En wat jammer dat niemand meer wil helpen. Zo niet OK!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.