Batterijduur van je iPhone verlengen? Zo doe je dat!

Wist je dat de meestvoorkomende reden om een iPhone te vervangen nog steeds wordt gedaan vanwege de nieuwste versie die op de markt komt? Op de tweede plaats staat nog steeds de batterij die het laat afweten. Wil jij weten hoe je de batterijduur van je iPhone verlengen kunt? Lees dan snel verder voor een aantal fijne tips!

Hoe weet ik wat mijn batterijconditie is?

Een tijdje terug mocht ik mijn telefoon abonnement verlengen en dus een nieuwe telefoon uitzoeken. Ik koos voor een verlenging van mijn abonnement omdat ik nog steeds ontzettend tevreden ben bij T-Mobile. Mijn iPhone 11 maakte plaats voor een iPhone 13 Pro, waar ik ook zéér tevreden over ben. Mijn oude iPhone 11 wilde ik graag verkopen en tijdens wat onderhandelingen op marktplaats werd mij gevraagd naar de batterij kwaliteit. Eerlijk gezegd moest ik (ja ik, de telefoon nerd) even 10 x nadenken voor ik begreep wat deze persoon bedoelde.

Toen eenmaal het kwartje viel en ik de functie had gevonden, dacht ik, deze moet ik even met jullie delen: ga naar instellingen -> batterij -> batterijconditie & opladen. Vervolgens zie je een kopje staan met maximum capaciteit, met daarachter een percentage. Hiermee wordt de batterijcapaciteit gemeten in vergelijking met toen de batterij nieuw was. Een lagere capaciteit kan tot gevolg hebben dat de batterij sneller opnieuw moet worden opgeladen. – aldus de apple beschrijving die erbij vermeld staat.

batterijduur van je iphone verlengen
Photo by thiago japyassu on Pexels.com

#1 Schakel Energiebesparingsmodus in

De meest eenvoudige manier van het verlengen van de levensduur is de Energiebesparingsmodus van de iPhone inschakelen. Wanneer je dit hebt ingeschakeld, dan zal de helderheid van je scherm worden gedimd. Ook worden niet-noodzakelijke taken uitgesteld. Denk hierbij aan app-updates of het continu ophalen van je e-mails.

#2 Gebruik de donkere modus vaker

Heb je een iPhone met een OLED-scherm? Gebruik dan de donkere modus vaker (of net zoals ik: ALTIJD). Pixels worden namelijk uitgeschakeld bij zwart beeld, waardoor ze ook geen stroom gebruiken. Instellen doe je via Instellingen > Scherm en helderheid.

#3 Zet je helderheid laag

Wil je relatief veel batterij kunnen besparen? Verlaag dan de helderheid van je iPhone scherm. Het verlagen van de helderheid doe je via het bedieningspaneel.

#4 Schakel push uit voor je e-mails

Door push voor nieuwe e-mails uit te schakelen, bespaar ik enorm op de batterij. Sinds ik dit uit heb gezet en handmatig ververs, kan ik beduidend langer met mijn batterij doen. Ga naar instellingen > Mail > Accounts > Nieuwe gegevens en zet de instellingen vervolgens op handmatig (of elk uur wanneer je dit prettig vindt).

#5 Zet pushnotificaties voor apps uit

En als je dan toch bezig bent met pus, hier nog een mooie aanvullende tip op tip 4: schakel ook push notificaties per app uit. Dit bespaart niet alleen batterij, maar ook afleiding. Denk hierbij aan Instagram en TikTok meldingen, of van die irritante pop-ups van spelletjes die je terug willen lokken om te spelen. Waarom dit batterij scheelt? Door geen meldingen te krijgen, licht je iPhone scherm niet op, rilt hij niet en wordt er geen geluid gemaakt. Simpel eigenlijk he?

#6 Schakel locatievoorzieningen (deels) uit

Door locatievoorzieningen uit te schakelen voor een aantal apps, controleert ene iPhone niet meer waar je bent, wat enorme batterij scheelt. Sommige apps willen namelijk maar al te graag weten waar je bent. Zoals de Camera-app, je Social Media apps en bijvoorbeeld Google maps. Schakel dit uit enSommige apps willen graag weten waar je bent. Denk aan een navigatie-app of de Camera-app, dus wil jij de batterijduur van je iPhone verlengen? Schakel de locatie voorzieningen uit

Heb jij nog handige aanvullingen op dit lijstje? Deel ze dan gerust, zodat we hem kunnen aanvullen! Meer handige tips over je iPhone weten? lees dan ook eens onze andere stukken:

One thought on “Batterijduur van je iPhone verlengen? Zo doe je dat!

  • Ik kreeg de tip van iemand om – als je toch niet in de buurt bent van een wifi-netwerk – deze uit te schakelen. Dit zou veel batterijbesparing opleveren. Blijkbaar, als je ‘m wel hebt aanstaan, zoekt je Iphone continu naar een netwerk. Ik heb het meerdere keren uitgeprobeerd en jawel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.