Italiaanse vrouw geeft na 3 dagen bestelde baby terug

Afgelopen zaterdagavond scrolde ik even door de AD app op mijn telefoon, mijn oog viel meteen op het artikel ‘Italiaanse vrouw geeft bestelde baby na 3 dagen terug’.

Een korte samenvatting over de bestelde baby

Een 35 jarige Italiaanse vrouw heeft een baby gekocht van een Roemeense moeder, na 3 dagen heeft ze de baby toch weer teruggeven aan de biologische moeder (volgens de BBC).

In Italië is draagmoederschap strafbaar, daarom heeft de Italiaanse vrouw maandenlang gedaan alsof ze zwanger was. De Italiaanse vrouw dacht iedereen te slim af te zijn door voor te doen dat ze zwanger was en tegelijkertijd een draagmoeder in te schakelen.

De Italiaanse vrouw heeft de Roemeense vrouw 20.000 euro betaald voor het kindje. De Biologische moeder, de Roemeense vrouw had echter niet verteld dat de biologische vader afkomstig was uit Mali, Afrika.

Nadat de Italiaanse vrouw het kindje 3 dagen ‘had’ heeft ze het weer ‘teruggegeven’ aan de Roemeense vrouw, de reden: De Baby was naar haar idee te donker getint om door te kunnen gaan als haar biologische baby. De bestelde baby kon dus weer retour. De vrouwen zijn allebei gearresteerd.

bestelde baby

Draagmoederschap in Nederland.

In Nederland is het draagmoederschap niet verboden zoals in Italië, mits het om een ideëel motief gaat. Commercieel draagmoederschap zoals bij de Italiaanse en Roemeense vrouwen het geval is, is in Nederland absoluut verboden.

Draagmoederschap kan iets heel moois zijn,aan de manier op een kinderwens zo te vervullen zitten echter wel een aantal haken en ogen. Zoals emotionele, praktische, ethische en juridische dilemma’s en problemen. Voor meer informatie kun je op de website van Freya kijken.bestelde baby

Een baby kopen en terug doen.

Het klinkt in mijn beleving alsof het hier niet om een kind, een baby, een levend wezentje gaat. Het lijkt wel alsof er een jeans gekocht is, de jeans toch niet bevalt en geretourneerd wordt naar de winkel. Ik moest zelf even bijkomen van dit verhaal, was een beetje verbijsterd.

Ik bedoel, begrijp me niet verkeerd hoor… Ik vind het erg mooi dat mensen elkaar zo kunnen helpen. Ik kan me goed voorstellen dat als je geen kinderen kunt krijgen je adoptie of draagmoederschap overweegt. Al zou ik zelf geen draagmoeder kunnen zijn, ik zou mijn kindje niet weg kunnen geven. Een baby die 9 maand in jou geleefd heeft, het lijkt mij erg heftig. Daarom alle respect voor elke vrouw die dit vanuit haar idealen kan doen.

Ook vind ik het knap dat er vrouwen en of stellen zijn die hun kindje ter adoptie af staan omdat ze een beter leven willen voor hun kind dan dat ze het kind zelf kunnen geven, om wat voor een reden dan ook.

Maar je baby verkopen? Daar kan ik persoonlijk met mijn hoofd niet bij, dit is namelijk een opgezet plan. De Italiaanse vrouw heeft maanden lang een zwangerschap gefaket en de Roemeense vrouw heeft haar baby te koop aangeboden. Te koop, o en ja de baby mocht na 3 dagen weer terug want het was toch niet helemaal wat de Italiaanse vrouw wou. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.

Wat vind jij van dit verhaal? Een bestelde baby?

Liefs Madelon

afbeelding baby via shutterstock

26 thoughts on “Italiaanse vrouw geeft na 3 dagen bestelde baby terug

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.