Cadeau origineel inpakken? 3 tips!

Moet je een cadeau inpakken? Dan is de kans groot dat je naar een rol cadeaupapier grijpt. Begrijpelijk, want de meeste Nederlanders vallen hierop terug om hun cadeau in te pakken. Toch wil niet iedereen een cadeau verpakken in cadeaupapier. De voornaamste reden hiervoor is dat eigenlijk iedereen dit al doet. Jij onderscheidt je niet als je dit doet. Wil je dat jouw cadeau opvalt tussen de andere cadeaus? Dan doe je er goed aan jouw cadeau op een originele manier in te pakken. Dit is voor de meeste mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij ook geen idee hoe je hierbij te werk moet gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik geef je in deze blog 3 tips om een cadeau origineel te verpakken.

1. Maak zelf een cadeauverpakking

Wil je dat jouw cadeau opvalt tussen andere cadeaus? Verpak deze dan in een zelfgemaakte verpakking. Als het cadeau voor een kind is, kun je het bijvoorbeeld verwerken in een geknutseld tekenfilmfiguur. Neem een (schoenen)doos als basis en stop het cadeau hierin. Vervolgens pak je de doos in en geef je hem armen, benen, handen en voeten. Je kunt er eventueel nog een extra doos bovenop zetten die dienst doet als hoofd. Gaat het om een cadeau voor een volwassene? Ook dan kun je mogelijk iets leuks bedenken om het cadeau in te verpakken.

cadeau inpakken

2. Fleur een standaard verpakking op

Veel mensen vinden het lastig om af te stappen van cadeaupapier. Dit is logisch, want het inpakken van een cadeau kost je in dat geval aanzienlijk meer tijd. Je moet immers zelf een verpakking in elkaar knutselen. Toch betekent dit niet direct dat het jou ook standaard veel tijd kost. Je hoeft namelijk niet de gehele verpakking zelf in elkaar te zetten. Nee, want je kunt een cadeau ook inpakken in papier en dit vervolgens opfleuren. Zo kun je er bijvoorbeeld lint omheen wikkelen of het cadeaupapier voorzien van een strik. Een andere mogelijkheid is effen cadeaupapier. Op deze manier kun je een persoonlijk tintje geven aan de verpakking, bijvoorbeeld door er een tekening op te maken.

3. Koop een originele verpakking

Heb je zelf geen tijd om een originele cadeau verpakking in elkaar te zetten? Of ben je niet creatief genoeg om zelf een verpakking te maken? Denk dan niet dat het niet mogelijk is om een cadeau op een originele manier in te pakken. Nee, want je kunt namelijk altijd nog een cadeauverpakking kopen. Je betaalt hier weliswaar geld voor, maar je hoeft zelf geen tijd en moeit te steken in het maken van een originele cadeauverpakking.

Als je nog niet eerder een originele cadeauverpakking gekocht hebt, weet je mogelijk niet waar je moet zoeken. Kijk in dat geval eens bij Mijn bon box. Hier vind je een cadeauverpakking voor vrijwel ieder cadeau. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende dozen voor cadeaus in allerlei formaten, maar ook voor een pillowpack. De kleur van de cadeauverpakking bepaal je overigens helemaal zelf. Je kunt de verpakking daarnaast ook nog personaliseren met een tekst of een foto. Op deze manier weet je zeker dat je jouw cadeau kunt verpakken in een originele cadeauverpakking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.