Welke koffiemachine past bij jou?

Er is tegenwoordig zo veel keuze op het gebied van koffiemachines, dat het nog best lastig kan zijn om tussen al dat aanbod de machine te vinden die precies bij jou past. Het ouderwetse koffiezetapparaat met filter wordt meer en meer vervangen door geavanceerde machines die meer kunnen dan een simpel kopje koffie zetten. Kijk heel goed naar al hun functionaliteiten en breng ook zeker jouw wensen goed in kaart voor je een keuze maakt.

Hoeveel ruimte heb je?

Het koffiezetapparaat van weleer, zo eentje met een filter, dat kon iedereen wel ergens in een hoekje van de keuken kwijt. Zo groot waren deze niet. En al zijn er nog steeds genoeg compacte modellen te koop, je kunt tegenwoordig ook voor forse apparaten kiezen waar een barista nog jaloers op zou zijn. Voor je dat doet, is het natuurlijk wel van belang om even te controleren of je hier wel ruimte genoeg voor hebt in je keuken. Een mooie machine is fijn, maar als hij ervoor zorgt dat je de rest van de keuken nauwelijks meer kunt gebruiken, is het gewoon niet praktisch.

Wie maken er gebruik van?

Woon je alleen, of ben je de enige die koffie drinkt in jouw huishouden? Dan kun je helemaal zelf beslissen welke machine er gekocht gaat worden. Drink je bij voorkeur espresso, dan kies je mooi voor een espresso machine. Dit kan wel lastig zijn als je bezoek krijgt dat andere voorkeuren krijgt, dus houd hier een beetje rekening mee. En zijn er meerdere koffiedrinkers in huis, dan kies je de machine natuurlijk in overleg, zodat iedereen er de koffie mee kan zetten waar hij of zij de voorkeur aan geeft.

welke koffiemachine past bij jou

Hoe vaak drink je koffie?

Ben je een incidentele koffiedrinker? Dan ben je vast niet van plan om al te veel geld of ruimte op te offeren voor een nieuw apparaat. Het kan dat beter zijn om voor een wat kleinere en goedkopere optie te gaan, al blijft dat natuurlijk je eigen keus. Drink je niet vaak koffie, maar wil je dat de kopjes die je drinkt wel écht precies perfect smaken, dan ga je natuurlijk op zoek naar een machine die je dat kan leveren.

Welk systeem vind je handig?

Wil je vooral dat je nieuwe koffiemachine snel zijn werk doet, zodat je altijd binnen no time een kopje koffie tot je beschikking hebt? Of maakt de snelheid je wat minder uit, en neem je er graag even de tijd voor? Geef je de voorkeur aan losse koffiebonen, gemalen koffie, pads of cups? Al deze voorkeuren leiden uiteindelijk naar een machine die precies aan jouw wensen voldoet.

Denk er goed over na, en vraag naar ervaringen van anderen. Want heb je eenmaal een machine gekozen en je komt er dan pas achter dat je het systeem toch niet zo handig in gebruik vindt, is het vaak al te laat om nog te ruilen.

One thought on “Welke koffiemachine past bij jou?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.