Een citytrip naar Rome met je kind?

Ik wil er even tussenuit. Gewoon een weekendje. Een citytripje ofzo. Samen met man en kind uiteraard. Even samen wat ellende achter ons laten van dit jaar en lekker uitwaaien en ons hoofd leegmaken. Gewoon even genieten van elkaar. Persoonlijk zou ik best graag een mooie citytrip naar Rome willen maken. Ik hou van Italiaans eten, van de taal en de architectuur en dan heb ik het nog niet eens over de prachtige kleding, -en schoenen merken… Maar hoe ga je op een citytrip naar Rome met je kind? Is dat niet lastig?

Een Citytrip naar Rome met je kind?

Is dat nou wel zo verstandig? Een citytrip naar Rome met je kind? Why not? Rome heeft voor kinderen juist ontzettend veel. Ik ken meerdere mensen die er wel eens zijn geweest, ook met kinderen en die hebben ons een paar prachtige tips gegeven. Ik wil namelijk gewoon niet zonder onze lieve meid weg. Gewoon lekker met ons mee. Alleen ziet manlief nogal op tegen een vliegreis met haar, ik daarentegen kan mij daar echt niet druk om maken. Hoe vaak heb ik zelf wel niet in een vliegtuig gezeten met een huilend kind? Dat soort dingen gebeuren gewoon. Ik prop dan gewoon een paar oordoppen in en klaar haha. Misschien ben ik wel heel nuchter hierin, ik weet het niet. Maar we dwalen af… Laten we verder gaan met een lijstje van uitjes die wij absoluut willen doen als we als gezin naar Rome gaan:

Explora Kindermuseum

Het enige kindermuseum in Rome waar kinderen alles leren over het hedendaagse Rome. Het museum is onderverdeeld in vier secties en samen met een gids wordt je hier doorheen geleid. Het doel van Explora is de generatie van de toekomst op een unieke en interactieve manier kennis te laten maken met het reilen en zeilen van de stad. Je mag dus eigenlijk een soort burgemeester spelen, dat vinden wij zelf ook wel leuk haha!

Hoogtepunten

  • Gelegen in het centrum van Rome
  • Speciaal voor de jonge avonturiers
  • Ontdekken op een interactieve manier
  • Workshops en spelletjes, ook voor volwassenen

citytrip naar Rome met je kind

Zoomarine waterpark

Met een dochter die helemaal gek en dol is van diertjes, kan een dierentuin natuurlijk niet uitblijven. Zoomarine Waterpark is combinatie van een pretpark, zwembad en een dierentuin. Gaaaaaaf!! In het park zijn verschillende attracties te vinden, zoals een achtbaan, een wildwaterbaan en een dinosauruspark.

Fietsen door Rome

Uiteraard willen we ook zelf wat mooie bezienswaardigheden zien. Maar misschien vind de kleine meid dat wel helemaal niet zo leuk. Hoe we dat oplossen? Lekker toeren op een fiets. Gewoon huren. Leia in een zitje en dan vermaakt ze zich wel. Ze vind fietsen namelijk heerlijk en zo kunnen wij toch nog even langs het Colloseum en bijvoorbeeld het Sint Pietersplein en Piazza Navona. Vervolgens een lekker pasta eten op een terrasje en lekker glaasje wijn erbij.. Buon giorno!

 

Zou jij op citytrip naar Rome gaan met je kind?

One thought on “Een citytrip naar Rome met je kind?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.