Hotspots | Een dagje met de kids naar de hei en het bos in Ede

Judith is een echt strand meisje, daar is ze het liefst de hele dag. Maar het bos is een hele goede tweede. Er is ruimte, en helemaal met kinderen is het heerlijk. Vandaag geeft ze jullie tips over de leukste uitstapjes in haar eigen woonplaats Ede. 

Ede

Nou niet meteen de eerste plek waar je aan denkt voor een dagje uit. Dat begrijp ik. Man, voor ik mijn man leerde kennen, wist ik niet eens waar het lag. Alles buiten Amsterdam was zo een beetje paspoort waardig. Ede, dat ligt daar bij Duitsland. Dat het toch nog drie kwartier rijden was, wist ik niet. Maar toen ik er eenmaal kwam was ik meteen verliefd! Het is een heel geriefelijk dorpje, met een schattig centrum vol leuke terrasjes, barretjes en restaurantjes. In het centrum hebben we ook een Spoorwegmuseum die echt leuk is om heen te gaan met kinderen.

Kernhem

In Ede ligt een geheel ecologische wijk Kernhem. Die ook vol staat met natuurlijke speeltuinen. Leuker is dat het aan de rand van het Edese Bos ligt. Hier ga ik vaak hardlopen. Ik ga alleen niet meer in de avond… in Huize Kernhem (waar ik ga trouwen) blijkt het namelijk te spoken. Een prachtige vrouw die ooit haar geliefde verloor in veldslagen, is nog altijd op zoek naar hem. Zo schijnt ze nog rond te dwalen, en kun je er nog heel veel mensen vinden die echt op zoek gaan naar alle legendes (een steen waar bloed uit komt bijvoorbeeld) in de buurt. Ook Suske en Wiske hebben een deel over het Witte Wiev van Ede. Buiten dat het dus een interessante geschiedenis heeft, zit er ook een eco boerderij waar je allemaal verse groenten en fruit zelf mag plukken. Ook zit er een een lekker pannenkoeken restaurant met speeltuin. En het landhuis zelf heeft regelmatig een expositie. Het land er om heen is in de zomer vaak het terrein voor kleine festivals, ecologische markten of gewoon om lekker te picknicken. Het bos is echt geweldig voor hardlopen of een lekkere wandeling.

De hei

Aan de rand van het bos heb je de hei. Daar gaan wij vaak heen om de vlieger shows te bekijken, of om zelf te vliegeren. Op een goede dag zie je wel honderden. Echt mooi om te zien. Het is ook wel zo een plek waar je kunt picknicken, en de kinderen flink kunnen rennen. Er lopen ook schapen rond en dat is wel weer grappig om te zien. Wat ook erg leuk is om heen te rijden als je toch in de buurt bent, dat is het Wekeromse zand. Midden in de bossen heb je een soort van woestijn, met heuvels waar je een beetje af kunt rollen, en enorm gouden zacht zand. Aanrader!

Heb jij ook leuke hotspots bij jouw in de buurt? Leuke dingen die je met de kids kunt ondernemen en die nog niet zo bekend zijn? We ontvangen graag je input of gast artikel. Er zijn namelijk al genoeg reviews en ideeën over de grotere plekken zoals Hellendoorn en de Efteling etc. etc. en Momambition.nl wil graag leuke (goedkope) alternatieven kunnen aanbieden. 

One thought on “Hotspots | Een dagje met de kids naar de hei en het bos in Ede

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.