Dagje uit naar Big Insects! Natura Docet

In de periode van 4 juli t/m 23 augustus is er in Denekamp (+/- 20 min rijden vanaf Enschede) bij Natura Docet de tentoonstelling “Big Insects”. Vorig jaar hebben dezelfde makers het succesvolle Dinopark op de vliegbasis Twente neergezet. Dit uitje wilden we dan ook niet overslaan.

Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen: James, 4 jaar, en Abby 3 jaar. Wij zijn vorig jaar bij het Dinopark geweest en waren direct enthousiast toen wij deze aankondiging zagen!

dagje uit met kids natura docet denekamp

Tentoonstelling Big Insects

Miro en Kreek nemen je mee in de wonderlijke wereld van de insecten. Je start in het museum zelf en direct vanaf de binnenkomst in het museum start de speurtocht. Met de speurtocht kun je de code kraken om weer terug te komen in de mensenwereld. Voor de kleinsten nog wel wat lastig maar vanaf een jaar of 6 zullen ze zelf de bordjes met informatie kunnen lezen.

Er is een quiz met Miro en Kreek waarbij ze verschillende weetjes vertellen en vragen beantwoorden. Dit is in kleine groepen(je hoeft hiervoor niet te reserveren!) en erg interactief. Wij hebben dit zelf overgeslagen. De kinderen waren beide onder de indruk van Miro dat ze het te eng vonden.

De wonderlijke insecten wereld:

Het museum zelf: Natura Docet

Het museum Natura Docet is gericht op de natuur en evolutie van de natuur. Je vind er vogels, insecten, vlinders, reptielen, skeletten en beesten op sterk water. Erg indrukwekkend allemaal! De meeste dieren mag je van dichtbij bekijken en ook aanraken. Wat wij bij sommige dieren jammer vonden is dat er niet bij stond wat het was.

De wonderlijke insecten wereld:

Als je het museum helemaal hebt doorlopen stap je in de wonderlijke insecten wereld. De insecten staan verspreid op het hele terrein en in het bosgebied. Bij elke insect staat en bordje met uitleg en wat het is. Je vindt hier ook een renbaan om te kijken of jij net zo snel als een mug kunt rennen!

De wonderlijke insecten wereld: natura docet

Praktische informatie en corona maatregelen:

Adres: Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp

Openingstijden: van maandag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur

In verband met de corona maatregelen kun je de tickets alleen online kopen. Via de site big-insects.com kun je de tickets kopen met prijzen vanaf  €12,50. De tickets koop je op datum en op een tijdvak. Je kunt zo lang blijven als je wilt maar ze willen wel graag weten hoe laat je komt.

De quiz met Miro en Kreek is regelmatig gedurende de dag! De eerste quiz begint om 11.30u.

De wonderlijke insecten wereld: natura docet

Dit vonden wij van Big Insects in Natura Docet

Ben je opzoek naar een leuk uitje dan is Big Insects echt een aanrader! Wij zijn ruim 2 uur bezig geweest om alles te bekijken. Het was die dag afwisselend weer met bewolkt en zon. Qua drukte viel het erg mee. Er waren 4 gezinnen die rondliepen(wij hadden als aankomst 10u.) en toen wij weg gingen was de parkeerplaats nog zo goed als leeg.

Er is een eetgelegenheid voor een kleine maaltijd. Ze hanteren redelijke prijzen, maar wij vonden toch nog wel behoorlijk duur. 1 koffie, 1 thee en 2x appelsap voor ruim €10,-.

Liefs Romina.

big insects natura docet

Meer leuke uitjes?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.