Uit tip met kids : naar het Doe Museum in Veendam

In de meivakantie mochten mijn twee tantes met 3 van de 4 kids op uitnodiging naar het Doe Museum in Veendam. Het Doe Museum is gevestigd in Veendam (in het hoge en mooie Noorden) en zoals de naam het al zegt, kun je er van alles doen. Of het uitje een succes was en een aanrader? Misschien meteen een leuke tip voor het weekend?!

Uit tip met kids : naar het Doe Museum in Veendam momambition.nl uit met kinderen dagje weg

Doe museum in Veendam

Wij werden als gezin uitgenodigd voor het doe museum in Veendam. Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen, 2 meiden (14 , 3 jaar) en 1 jongen (5jaar). Eerder is Stephanie al een naar het Doe Museum geweest met haar kinderen. Benieuwd naar het verslag? (klik)

Het programma begon om half 10 met koffie/thee en een woordje. Helaas konden wij die tijd niet halen maar bij aankomst om 10.15 uur werden we verwelkomt. Wij kregen koffie met gebak en de 2 jongsten mochten een cakeje versieren. Tijdens de koffie kregen we uitleg wat het doe museum inhoud en wat er te doen is.

Eerste indruk van het Doe Museum in Veendam

Het zal bij iedereen misschien anders zijn maar wat gelijk opvalt is de reuze hond in het begin. Als je verder loopt zijn het de gekleurde stoelen erg vrolijk.

Maar even terug naar de tafel bij het cakeje versieren. Ons jongste ging helemaal los bij het cakejes en onze jongen tja, was  eigenlijk alles al wat verkennen zo was meneer terecht gekomen bij lego ruimte erg leuk ingericht.

Workshop schilderen in het Doe Museum

Toen hij weer terug was zijn we naar een schilderruimte gegaan om met zijn allen te schilderen. Super leuk om te doen, je mag zelf je verf maken van poedervorm tot verf. Daarna gingen we met zijn allen aan de slag. Onze meneer was na een paar vegen gelijk weer verdwenen. Wij zelf zijn wel even bezig geweest, ik zal je vertellen ; het is best wel rustgevend om te doen en de resultaten mogen er zijn.

Na het verven hebben we heerlijk geluncht en zijn we met een volle buik aan de speurtocht begonnen. De speurtocht is erg leuk en interessant om te doen. Je loopt als het ware overal bij langs. Uitgekomen bij de LEGO ruimte zijn de oudste en ik gaan bouwen. De twee kleintjes lopen heen en weer en vinden het prachtig. Na ons prachtige bouwkunst, was ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar de filmruimte. Het is een ruimte gevuld met tv’s met koptelefoon. Elke tv heeft een eigen hokje. Het lijkt wel wat op een kijkdoos. Zodra je op het knopje drukt begint er een verhaal te lopen.

Naast het schilderen is er ook de mogelijkheid om te kleien/boetseren. Klik op activiteiten om te zien welke activiteiten je kunt doen in het Doe Museum.

Hoelang kun je je vermaken in het Doe Museum?

Al met al zijn we er bijna 5 uren in het Doe Museum geweest en dan hebben we nog niet eens alles bekeken. Je kunt hier prima een hele dag vertoeven.

Omdat de kinderen zich super hebben vermaakt met vooral het rond rennen en het gedeelte met de trekkers en pony’s om te racen en bij het gedeelte bij legohal en ballenbak. Zijn we niet aan alles toegekomen.

Uit tip met kids : naar het Doe Museum in Veendam momambition.nl uit met kinderen dagje weg

Faciliteiten in het Doe Museum

Het Doe Museum is prima te doen met een rolstoel of kinderwagen. Er is een lift aanwezig en boven hebben ze ook nog een prachtige voedingsruimte. Het ziet er allemaal erg netjes uit en ik vind het een pluspunt dat ze daar rekening mee hebben gehouden.

Beneden kan je dus ook van alles doen je kunt prima een rondje lopen. Bij de receptie heb je een prachtige ruimte om te zitten. Een LEGO ruimte én een LEGO Musem. Daarnaast een speelruimte voor de kids met traptrekkers, pony’s en race trapauto en een kleine ballenbak. Je kan er nog gravity spuiten, schminken en er is nog een klein gedeelte buiten.

Entree prijzen en adres Doe museum in Veendam

Het Doe Museum is gevestigd aan de Transportweg 5 in Veendam.

  • Basis ticket vanaf 13 jaar: € 9,00
  • Basis ticket vanaf 13 jaar met museumkaart: € 7,00
  • CJP basis ticket (met CJP-pas) € 5,00
  • Kinder basis ticket 3 t/m 12 jaar: € 5,00
  • Kinderen van 0 tot en met 2 jaar: gratis
    *Kinderen tot en met 12 jaar dienen altijd door een volwassene begeleid te worden.

Conclusie doe museum

Onze oudste dochter van 14 jaar heeft het op haar manier super gehad en prima vermaakt. Qua doen vond ze het schilderen het leukst en er was uiteraard Wi-Fi, heel belangrijk haha! Personeel vond ze erg vriendelijk en behulpzaam maar dat vonden we allemaal.

Onze zoon van 5 jaar is een kleine stuiterbal, hij had het zweet op zijn voorhoofd staan en ik heb hem amper gezien. Dikke duim omhoog voor hem, want hij heeft zich dus super vermaakt. We hebben nog even gevraagd wat hij leuk vond: vriendjes maken, ballenbak, verven, film kijken en de race auto’s. De Kleinste spruit ging helemaal op in het schilderen en de speurtocht vond ze ook leuk. En natuurlijk de traprace auto.

Wij zelf vonden het een zeer geslaagde dag. Vriendelijk personeel, echt top. Ook wij hebben ons dus prima vermaakt en vinden een bezoek aan het Doe Museum zeker voor herhaling vatbaar.

Wat trouwens ook wel leuk is om te vermelden: het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te houden, lijkt me oprecht leuk.

Wanneer ga jij naar het Doe Museum in Veendam?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.