De onzichtbare beugel VS de traditionele beugel

Een recht en mooi gebit zal altijd erg gewild blijven. Het straalt zelfverzekerdheid uit en ook zorgt het er natuurlijk voor dat je extra aantrekkelijk bent. Hoe de ene persoon het geluk heeft dat die van nature al een erg mooi en recht gebit heeft, zal de ander hier wat ongelukkiger in zijn en eventueel een beugel moeten dragen om ook tot mooie rechte tanden te kunnen komen. De traditionele beugel wordt niet als een pretje ervaren doordat het redelijk wat hinderingen met zich mee kan brengen. Gelukkig is de wereld niet stil blijven staan en zijn experts tot een goed alternatief gekomen, de onzichtbare beugel. Maar wat is nou precies het voordeel van een onzichtbare beugel ten opzichte van een traditionele beugel? Hoe weet ik welke beugel het beste bij mij zal passen?

Het grootste voordeel

Zoals de naam al zegt is een onzichtbare beugel niet tot nauwelijks zichtbaar voor andere. Veel mensen schamen zich voor een beugel waardoor ze minder lekker in hun vel komen te zitten. De traditionele beugel valt namelijk best goed op waardoor best veel mensen de hoop opgeven doordat ze geen beugel willen dragen. Door middel van onzichtbare beugels kun jij dus onopgemerkt toch naar een mooi resultaat van rechtere tanden groeien. 

Lekker comfortabel

Dat een onzichtbare beugel niet tot nauwelijks zichtbaar is, is al een heel groot voordeel op zich. Echter blijft het hier natuurlijk niet bij. Hoe je met een traditionele beugel erg veel moeite kan hebben tijdens het eten, kun je de onzichtbare beugel tijdens het nuttigen van je maaltijden gewoon even uitdoen. Hierdoor kun je alsnog heerlijk genieten van je maaltijden en alles eten waar je zin in hebt. 

Traditionele beugels zijn gemaakt van metaal wat kan zorgen voor bepaalde irritaties aan je tandvlees. Ook dit zal bij een onzichtbare beugel niet het geval zijn doordat ze van medisch kunststof zijn gemaakt.

Hoe ziet het proces eruit?

Het proces naar en tijdens het dragen van een onzichtbare beugel is erg eenvoudig. Het begint allemaal bij een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek ga je samen met de expert kijken of een onzichtbare beugel een goede oplossing is voor jouw situatie. Als die het geval is kun je je tanden rechtzetten met een onzichtbare beugel en wordt er een 3D-scanning en behandelplan van je gebit gemaakt. Vervolgens wordt de onzichtbare beugel compleet aangepast op jouw gebit. Je krijgt dan meerdere onzichtbare beugels mee waarbij je elke beugel circa 1 tot 2 weken zal moeten dragen. Op deze manier kan je gebit geleidelijk groeien naar rechtere tanden. Tijdens het behandelplan heb je ook regelmatig controleafspraken om te kijken of alles goed gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.