Wat kun je doen om je woongenot te verzekeren?

Misschien las je de titel van dit artikel en dacht je: je woongenot beschermen? Kan dat? Jazeker dit kan! Uiteraard kun je niet een verzekering afsluiten die ervoor zorgt dat je altijd een gezellige sfeer in je huis hebt, maar je kunt er wel voor zorgen dat wanneer er iets gebeurt waardoor je niet meer goed in je huis kunt wonen, je dit kunt herstellen. Denk bijvoorbeeld aan schade die aan je huis of aan je spullen ontstaan is als gevolg van een ongelukje. Dit kan iets kleins zijn zoals een grote schroeiplek in je tapijt, of een groot ongeluk zoals een uitslaande woningbrand. Heb je in deze gevallen een woonverzekering afgesloten, dan kun je deze gebruiken om de schade af te handelen. Dat bespaart je een hoop stress en bovendien draai jij niet zelf op voor de herstelkosten. Wij leggen je uit welke woonverzekeringen er allemaal zijn.

Welke woonverzekeringen heb je nodig?

Mensen zijn allemaal anders en daarom zijn ook hun woonsituaties niet over een kam te scheren. Voor de woonverzekering is het van belang of je een woning huurt, of dat je er een gekocht hebt. In het eerste geval heb je alleen een inboedelverzekering Univé nodig. Met deze verzekering hoef je je geen zorgen te maken wanneer je schade hebt opgelopen aan je spullen. Je kunt namelijk een telefoontje plegen naar je verzekeraar en deze zal kijken hoeveel de schade bedraagt en vervolgens deze schade aan jou uitkeren. Hierdoor kun jij het beschadigde object snel laten repareren of, indien dat nodig is, helemaal laten vervangen. Dat laat ook gelijk zien waarom een inboedelverzekering zo belangrijk is. Is de schade zo groot dat je alles moet vervangen, dan kan dit een aanslag op je spaarrekening zijn. Vandaar dat het beter is om een inboedelverzekering te nemen dan zijn alle vervelende risico’s in een keer afgedekt.

Ben jij de eigenaar van jouw huis?

Wanneer je de eigenaar van jouw huis bent, is het belangrijk om niet alleen een inboedelverzekering te nemen, maar om daarnaast ook nog een opstalverzekering voor je woning af te sluiten. Dit pakket dekt alle schade die aan je woning zelf ontstaan is. Vandaar dat de twee verzekeringen samen een heel fijne woonverzekering zijn, omdat je er bijna zeker van kunt zijn dat alle vormen van schade die je in en aan je huis kunt oplopen, door dit pakket gedekt wordt. Bovendien biedt het pakket je ook de nodige hulp. Mocht jij niet meer in je woning kunnen blijven omdat deze te zeer beschadigd is, dan kun je de kosten van je vervangende woonruimte ook door je verzekering laten uitkeren.

Regel je woonverzekering vandaag nog

Wanneer je graag goed verzekerd aan 2024 wilt beginnen, is het belangrijk om vandaag nog je woonverzekering te regelen. Dat kun je doen door even naar de site van Univé te gaan en daar te bekijken wat jij nodig hebt. Sluit je meerdere verzekeringen af, dan profiteer je ook nog eens van een mooie korting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.