Disney, wie is er niet groot mee geworden?

Disney, bij het woord Disney denk ik meteen aan de vele tekenfilms die ik gezien heb en nu weer mee kijk. Het is een begrip. Met 2 kleutertjes in huis komen er aardig wat Disneyfilms voorbij. En ik moet zeggen dat ik het zelf ook heerlijk vind. Vooral de films die ik vroeger zelf ook keek. Eigenlijk zijn de films van Disney tijdloos, ik genoot er vroeger van en mijn kinderen genieten nu van dezelfde films.

Groot worden met Disney

Kinderen worden groot met Disney, terwijl de meeste volwassen mensen vaak met nostalgie terug dromen naar de betoverende wereld die Walt Disney heeft gecreëerd. Ook zijn er natuurlijk volwassenen die Disney voor altijd in hun hart hebben gesloten en ook zonder kinderen graag de films kijken, items verzamelen en naar de Disney pretparken gaan. Disneyfilms blijven iedereen denk ik wel bij. De 1 meer dan de ander natuurlijk, maar ik denk dat iedereen nog wel een favoriet heeft.

Het was een feestje als we een Disneyfilm kregen.

Ik weet nog dat het vroeger echt een feestje voor mij was als mijn vader of moeder een Disneyfilm / videoband voor ons mee bracht, ja die dingen waren er toen nog. Dat is lang geleden! Nu is alles natuurlijk op dvd of Netflix.

Ik keek erg graag naar Winnie de Poeh, had er ook knuffels van op mijn kamer en ik geloof dat ik me ook een schilderijtje herinner.

Ook keek ik graag naar de Aristo katten,  de kleine zeemeermin en Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Ik zong alle liedjes mee en als ik nu een Disneyfilm met Merel en Bram kijk die ik vroeger ook gekeken heb kan ik de liedjes zo weer meezingen.

Met vriendjes en vriendinnetjes de Disneyfilms naspelen was natuurlijk erg leuk. Als kind in een sprookje leven is natuurlijk fantastisch. Jammer dat we nu niet meer in sprookjes kunnen leven zoals we dat vroeger deden…

De Disney boekenclub.

Ook was oma vroeger lid voor ons van de Disney boekenclub. 1x in de maand kreeg je dan geloof ik een boekje opgestuurd. Kan ook 1x in de 2 weken zijn hoor, ik weet het niet meer precies. Ik vond het in ieder geval geweldig. Mijn vader heeft nu ook deze boekjes voor Merel en Bram, het zijn er ontzettend veel. Bewaren van dingen kan toch zo zijn voordelen hebben.

Disney in huis.

Thuis kijken wij veel naar Frozen, Merel is er helemaal gek van. Het liefst heeft ze ook kleren van Frozen aan en moet ik haar haren vlechten zoals Elsa. Ze heeft een dekbed, knipjes, knuffels en ga zo maar door. De kleertjes dan weer niet, op een verkleedjurk, pyjama’s, ondergoed en sokken na.

Ik vind Disney-figuren op kleding namelijk vreselijk. Ja sorry dat vind ik echt! Disney heeft allerlei producten en ja het verkoopt als een gek want kinderen zijn er helemaal lyrisch van. Begrijpelijk dat er dan zoveel producten van worden verkocht hoor, maar nee op kleding dat is gewoon niet zo mijn ding. Tot grote frustratie van mijn kinderen..

Mijn top 5 Disneyfilms van vroeger:

  1. De Aristo katten.
  2. Winnie de Poeh.
  3. De kleine zeemeermin
  4. Pocahontas
  5. Jungleboek

disney ariel

Eigenlijk wel moeilijk dat lijstje maken, ze zijn allemaal zo leuk!

En weet je niets voor sinterklaas? Dan kun je vast wat van Disney scoren wat goed zal bevallen.

Kijken jullie weleens Disneyfilms met de kinderen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.