Een iPhone kopen voor onze dochter… Waarom?

Ik heb zo lang en zo hard geroepen: mijn dochter krijgt geen mobiele telefoon voor ze naar de middelbare school gaat… Ze is nu 7,5 jaar en loopt hier thuis inmiddels trots rond met een refurbished iPhone 8. Waarom wij onze mening inmiddels hebben bijgesteld? Ik vertel het je in dit artikel…

De emigratie van opa & oma.

Begin April zijn mijn schoonouders geëmigreerd naar het prachtige warme Spanje. Leia had het hier best wel moeilijk mee en in overleg thuis hebben we er toch voor gekozen om voor Leia een smartphone aan te schaffen. Zodat zij, op de momenten wanneer zij daar behoefte aan heeft, kan videobellen met haar opa en oma. Een appje sturen. Om haar te leren hoe ze met een telefoon omgaat. Daarnaast is de tijd toch wel anders dan toen wij nog in die leeftijdscategorie zaten. Mijn eerste mobiele telefoon was een Libertel met een dikke antenne eraan ahaha.

iPhone kopen 6 handige iPhone tips voor het verbeteren van typsnelheid en -kwaliteit voordelen thuiswerken iPhone oordopjes werkplek georganiseerd YouTube op de achtergrond Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon en waar let je op? momambition.nl

Waarom een iPhone kopen voor je kind?

Een iPhone kopen was voor mij de meest simpele en kindvriendelijke keuze. De optie “delen met gezin” was voor mij heel waardevol. Ik ben zelf een iPhone 13 Pro gebruiker en kan op deze manier precies alles monitoren. We maakten een Apple ID voor haar aan zodat ze wel zelf apps kan downloaden, maar vanuit de “delen met gezin” functie kan ik daar grenzen stellen en volledige controle uitoefenen. Daarnaast is ze de iPad al gewend, wat voor haar de bediening heel herkenbaar maakt.

Goedkeuren wat ze met iPhone koopt.

Ik kan goedkeuren wat ze wel of niet koopt, door de configuratie ‘vraag om te kopen’. Ik krijg dan vervolgens een waarschuwing op mijn telefoon te zien en kan dit dan goedkeuren of afwijzen.

Beperken hoeveel tijd ze op haar iPhone spendeert.

Hetzelfde geldt voor schermtijd. Dat is het mooiste. Wij geven Leia per dag een uur de mogelijkheid om haar telefoon te gebruiken om te bellen of appen naar opa en oma. Wil ze meer tijd dan kan ze dit via haar eigen telefoon aanvragen. Er rust namelijk een toegangscode op, die ik vanaf mijn telefoon kan bedienen. Ik krijg dan vervolgens een melding en kan dan kiezen om het af te keuren, goed te keuren voor een kwartier, een uur of de hele dag. Keur ik het af, dan kan ze de apps niet meer gebruiken.

Behalve de wekker. Dat is trouwens wel grappig, die gebruikt ze nu elke ochtend om op te staan. Ik hoef haar dus niet meer uit bed te trekken in de ochtend. Scheelt best een hoop werk, want onze dame is een vaste slaper en geen ochtend mens.

Schooltijd

De telefoon krijgt ze verder niet mee naar buiten en dus ook niet mee naar school. Maar mocht dit in de toekomst wel gebeuren dan kunnen we de instelling ‘Schooltijd’ aanzetten zodat er onder schooltijd niet met de telefoon gespeeld kan worden.

Apple Cash

Nog een andere fijne functie voor als ze straks wat ouder is, is Apple Cash. Hiermee kan ik geld naar haar versturen in Berichten. Daarmee kan ze aankopen doen met Apple Pay. Zo kan ik haar dus bijvoorbeeld haar zakgeld gaan geven. Moet ik nog wel verder induiken, maar vond het wel erg handig!

Vanaf welke leeftijd kies jij voor een mobiele telefoon voor je kind? Zou jij in ons geval ook kiezen voor een smartphone voor je kind of liever nog even wachten? Ben benieuwd naar de reacties!

Liefs, Cassandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.