Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon en waar let je op?

Steeds meer kinderen hebben op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon, oftewel: de leeftijd waarop kinderen hun eerste mobiele telefoon krijgen daalt ieder jaar aanzienlijk. Hoe zit dit bij jullie? Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon? En waar let je op als je een eerste mobiele telefoon voor je kind koopt? 

Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon?

Onze Nancy schreef een tijdje terug al over wanneer je kind voor het eerst een mobiel abonnement mag, maar hoe zit dit eigenlijk met de mobiele telefoon? Het is een vraag waar we als ouder allemaal mee te maken gaan krijgen: Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste telefoon? En ga je dan voor een telefoonabonnement, prepaid of een sim only?

Hier gaat het in elk geval nog heeeeeeel lang duren. Leia wordt 4 dus een eerste mobiele telefoon is hier nog niet aan de orde. Ik denk als ze een jaar of 12 is ofzo. Ik was zelf ook rond die leeftijd en dat was puur omdat ik 8 km moest fietsen langs een landweg naar school. Dat vond mijn moeder een beetje tricky, wat ik uitermate goed begrijp. Nu speelt ze heel soms ff een spelletje op mijn telefoon, maar over het algemeen wordt de ipad erbij gepakt.

Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon en waar let je op? momambition.nl

Waar let je op als je kinderen een eerste mobiele telefoon geeft?

Bedenk voor je overgaat tot het aanschaffen van een nieuw toestel of je niet je eigen oude kunt doorgeven. Misschien is je oude toestel nog in goede staat en zo kan je kind goed wennen aan zijn eerste mobiele telefoon. Als het toestel dan bijvoorbeeld kapot valt is er nog geen man overboord. Bij een nieuw toestel is het natuurlijk janken, vooral voor je portemonnee.

Maak duidelijke afspraken;

Voor je je kind zijn eerste mobiele telefoon geeft is het handig om samen een aantal afspraken te maken. Wees hierin slim en zet ze op papier zodat je kind het niet kan vergeten. • Wanneer mag de mobiele telefoon gebruikt worden en wanneer niet?

  • Wie betaalt de kosten
  • Hoe ga je netjes om met een mobiele telefoon
  • Hoe ga je verantwoordelijk om met Whatsapp & social media
  • Hoe ga je om met apps in een app store
  • Wanneer mag het mobieltje gebruikt worden en hoelang?

voordelen thuiswerken iPhone oordopjes werkplek georganiseerd YouTube op de achtergrond Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon en waar let je op? momambition.nl

Abonnement, sim only of prepaid?

Tegen de tijd dat je kind zijn eerste mobiele telefoon krijgt, komt natuurlijk de volgende overweging: gaan we voor een telefoonabonnement, prepaid of een sim only? Mag daar dan alleen beltegoed op? Of mag internet ook? Persoonlijk zou ik beginnen met een sim only abonnement waarbij alleen bel en sms tegoed zit. Leia mag vervolgens eerst gaan bewijzen “hoe goed” ze hiermee om kan gaan en dan kunnen we altijd nog een internetbundel toevoegen.

Prepaid

Het voordeel van prepaid is dat je de kosten vooraf betaalt en hiermee meteen bepaalt hoe hoog de telefoonrekening gaat worden. Wanneer je kind de mobiele telefoon niet vaak gebruikt is het verstandig om te bekijken hoelang het tegoed geldig blijft. Houdt daarnaast ook rekening met de volgende punten:

  • Hoe vaak geef je een beltegoedkaart? Wekelijks, maandelijks?
  • Wat als je kind minder verbruikt: mag hij of zij dit bedrag dan aan iets anders besteden?
  • Wat gebeurt er als de kaart eerder op is: verwacht je dat je kind er zelf één koopt of is het geen probleem om (tijdelijk) onbereikbaar te zijn?

Abonnement/sim only

Het grootste voordeel van een abonnement is dat je kind altijd kan bellen. Het grootste nadeel is dat je achteraf pas de telefoonrekening krijgt en je daarmee voor vervelende verassingen kan komen te staan. Vooral wanneer je kind buiten de bundel is gegaan. Hoe ga je hiermee om met je kind? Laat je hem/haar betalen? Het abonnement komt ook altijd op jouw naam te staan, totdat je kind 18 is.

Een sim only is overigens een goedkoper abonnement (zonder toestel). Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier naar uit in de toekomst. Wanneer Leia oud genoeg is kan ze dit krijgen, de kosten wil ik op zich ook wel op mij nemen omdat ik het gewoon van belang vind dat ze ten alle tijden bereikbaar is. Maar gaat ze buiten haar bundel, dan trek ik dit van haar zakgeld af bijvoorbeeld.

Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste telefoon? En wat voor regels hebben jullie opgesteld in huis?

One thought on “Wanneer krijgt jouw kind zijn eerste mobiele telefoon en waar let je op?

  • Hier waren de meiden 6 jaar!! en dan hadden ze een prepaid zodat ze alleen even konden bellen als bij een vriendje of vriendinnetje uit de straat mee naar binnen gingen. En niet alleen daarom hebben wij het zo vroeg gedaan maar ook dat wij ze konden bereiken dat ze naar huis moesten of dat er wat met mij was aangezien ik lichamelijk issue’s heb. toen ze een jaar of 8 waren hebben wij ze een abbo gegeven en afspraken gemaakt om alleen papa of mama te bellen als er wat was en dat is altijd goed gegaan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.