Een week zonder CV Ketel, geen verwarming of douche

In totaal hebben wij dik 6 dagen zonder een cv ketel gezeten. 6 dagen niet fatsoenlijk kunnen douchen, geen verwarming en dat in November. Wat een ellende kan ik je vertellen en wat een harde les is dit geweest, zo vlak voor de feestdagen!

Een week zonder CV Ketel

Het is vrijdag 11 november en ik kom beneden in een koud huis. De lampen willen niet aan. Wat is er aan de hand? Ik kijk in de stoppenkast en zie dat de aardlekschakelaar eruit is geknald. Ik probeer hem weer aan te krijgen, maar zonder succes. Oké, shit. En nu? Na veelvuldig alle apparaten langs te gaan, kom ik erachter dat het mijn CV Ketel is die ervoor zorgt dat mijn aardlekschakelaar niet omgezet kan worden. Oh nee…

Ik zie het probleem meteen. Hij lekt. Maar wat? Water? Ik bel een organisatie en ze komen langs. Mevrouw, deze CV ketel kan niet meer gemaakt worden. Oké, het kan wel maar we kunnen geen garantie bieden dat hij dan goed zal werken. Oh shit, dit gaat een dure worden en hij vertrekt want hij kan op het moment zelf niets voor ons betekenen.

De horror. Het is koud buiten en zo dus ook in ons oude huis uit 1930. Manlief is zo slim geweest om twee ventilator verwarming dingen te halen zodat we in elk geval niet in de kou zitten. Maar hoe komen we het weekend door zonder douchen? Dat wordt dus ouderwets met een teiltje en gekookt water aan de slag. Want echt, je haar wassen onder de koude kraan is geen aanrader.. I did it, en damn wat een koppijn krijg je van dat koude water op je slapen.

Een onderhoudscontract? Wat is dat dan?

Onze CV ketel uit 2002 is overleden door een lekke pakking. Ik krijg de vraag van mijn schoonouders wanneer we hem voor het laatst hebben onderhouden? Uhm.. Onderhouden? Dat doet iemand van de gemeente toch eens in de zoveel tijd? Mijn schoonvader moest lachen en ik voelde me op dat moment even heel erg dom. In die 5 jaar dat we in dit huis wonen hebben we nooit iemand laten komen en hadden we geen onderhoudscontract. Waarom heeft niemand ons verteld dat dit moet als je eigenaar bent van een huis? Ik kan mezelf wel tegen mijn kop slaan dat ik hier nooit research naar heb gedaan. Dus lieve mensen, neem alsjeblieft een onderhoudscontract op je CV ketel en laat hem regelmatig checken zodat je niet voor verrassingen komt te staan zoals ons, vooral in deze koude maanden is dat echt geen pretje met een kleintje in huis.

Een CV Ketel kopen

We komen het weekend verder goed door. Het is even behelpen, maar niemand heeft het koud gehad. Gelukkig! Het is nu maandag en er komt weer een monteur langs om alles na te kijken. Het blijkt dat de CV Ketel al niet goed werd onderhouden door de vorige bewoners. Beter nog, sinds de aanschaf is er gewoon geen onderhoud gepleegd. Maar een CV ketel kopen doe je niet zomaar even. Tenminste, wij niet. Het is een kostenpost die je liever niet zo voor de feestdagen wilt hebben. Ik heb een potje zitten janken toen ik de bedragen hoorde. Ongeveer zo’n 1300 euro….

De keuze is reuze

Maar waar kies je voor? Een Valliant ketel? Een Nefit Ketel? De keuze is reuze. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op een slimme HR ketel van Intergas met een slimme thermostaat die ik vanaf mijn telefoon kan bedienen doormiddel van een app. Handig! Op woensdagmiddag werd hij geplaatst in een paar uurtjes tijd. Een veel kleinere ketel dan we hiervoor hadden, dus we moeten nog het een en ander afwerken in de keuken. Maar he, ik ben blij want we kunnen weer heerlijk douchen én we hebben nu uiteraard wél een onderhoudscontract. Het was een harde les, maar deze fout maken we nooit weer!

Het stomme is nog wel hoe dankbaar je dan ineens bent voor basis voorzieningen als warm water en een kachel. Ik heb denk ik nog nooit zo lekker gedoucht!

Heb jij wel eens zonder cv ketel gezeten? En heb jij als huiseigenaar wel een onderhoudscontract voor je cv ketel?

Foto installatie monteur via shutterstock

3 thoughts on “Een week zonder CV Ketel, geen verwarming of douche

  • Wat erg zolang zonder warm water en verwarming. Je wij hebben het ook wel eens gehad met een vrij nieuwe cv. 5 jaar oud…..was de beste die we toen konden kopen volgens de monteur. Nou na 5 jaar kon het ding de schroothoop op. Kapot, geen onderdelen meer te krijgen…een italiaans merk…Toen heb ik ook wel even een traantje gelaten een dikke 1000€ en zoiets komt nooit goed uit. En onze ketel werd wel elke 2 jaar nagekeken, dat zegt dus echt niet alles. De nieuwe ketel opgehangen door een nader bedrijf, het eerste bedrijf wilde ons niet eens helpen terwijl ze die ketel verkocht hadden. Toen een Bosch gekozen en iedere twee jaar zelf gebeld voor een controle beurt. Kosten €60 maar dat gaf wel veel,rust, en nooit meer ellende gehad gelukkig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.