Flexibele aankomst- en vertrekdagen bij Center Parcs

Ik bepaal het liefst zelf wanneer ik aankom of vetrek tijdens mijn vakantie of een weekendje weg, wat jij? Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse gezinnen tegenwoordig eerder kiezen voor een bungalowpark wanneer de bungalowparken flexibele aankomst- en vertrekdagen hanteren. Logisch. Vind ik. Het is tegenwoordig namelijk – bij ons in elk geval – niet meer zo makkelijk om een dag vrij te krijgen. 

Center Parcs introduceert als eerste in de bungalowmarkt flexibele aankomst- en vertrekdagen

Uit het gedane onderzoek blijkt dat ruim 7 op de 10 gezinnen binnen Nederland eerder voor een bungalowpark zouden kiezen als de aankomst- en vertrekdagen flexibeler zouden zijn. Het onderzoek werd in augustus 2016 in opdracht van Center Parcs representatief uitgevoerd door Panelwizard onder 1.079 Nederlandse gezinnen waarvan het oudste kind tussen tussen de 0 -16 jaar.

Al jaaaaaren hanteert de recreatiebranche vaste aankomst- en vertrekdagen. Als je naar een bungalowpark gaat weet je dat je een weekend of een midweek kunt boeken en de vaste aankomst- en vertrekdagen zijn dan ook altijd op de maandag en de vrijdag. Bijna 40% van de Nederlanders ervaart deze vaste dagen als vervelend. De reden hiervan is vooral dat de gasten verplichtingen hebben zoals werk en school. Center Parcs is slim en speelt hierop door flexibele aankomst- en vertrekdagen te introduceren. We kunnen nu 6 dagen per week aankomen op onze vakantiebestemming, hoera!!

Ik bepaal graag zelf wanneer vakantie begint

En een kwart van de Nederlandse gezinnen net zo. Zij zouden het liefst op een doordeweekse dag aankomen op een bungalowpark en op zondag willen vertrekken. Vooral voor gezinnen – zoals die van ons – met jonge kinderen (0-4 jaar) zijn de doordeweekse aankomstdagen een uitkomst, maar ook voor ouderen en jonge stellen. Door verplichtingen verblijven meer dan 7 op de 10 vakantiegangers korter op een bungalowpark dan waarvoor is geboekt. Dat is eigenlijk hartstikke zonde aangezien je wel voor de volle pond betaalt. Bijna de helft van de Nederlanders is weleens eerder vertrokken en meer dan 20% is weleens later aangekomen op de vakantiebestemming.

Flexibiliteit bij Center Parcs

Met de flexibele verblijven kunnen we, met uitzondering van zondag, iedere dag van de week aankomen. Super handig! En op basis van minimaal twee overnachtingen, kan zelf worden bepaald hoe lang je bij Center Parcs verblijft. Andres Neira de Back, marketing directeur Center Parcs: ”Consumenten zijn tegenwoordig steeds meer op zoek naar flexibiliteit. Door drukke werkschema’s en andere verplichtingen hebben mensen minder vrije tijd en willen ze de tijd die ze hebben efficiënt benutten. Flexibiliteit is een must. Als marktleider willen we dan ook inspelen op deze consumententrend en daarmee toegankelijker zijn om nieuwe gasten aan te trekken. Voor onze gasten is het prettig dat deze mogelijkheid bestaat.

Ik ben in elk geval ontzettend blij met dit nieuws en dit maakt de stap om weer eens een weekendje weg te boeken een stuk makkelijker. Wat vind jij van deze nieuwe flexibele aankomst- en vertrekdagen?

2 thoughts on “Flexibele aankomst- en vertrekdagen bij Center Parcs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.