5x waarom je foto’s moet maken van de NICU-Periode

De Nicu-periode is een heel spannende periode voor zowel ouders als kind, je hebt het gevoel alsof je in een grote achtbaan bent beland en dingen gaan soms als een waas aan je voorbij. Vrijwel iedere ouder laat foto’s maken van zijn pasgeboren baby, dus vandaag 5x waarom je foto’s moet maken tijdens de NICU-periode

Het is GRATIS!

Vrijwel elke non-profit organisatie die werkt met een NICU ziekenhuis heeft biedt deze gratis service aan. Over het algemeen krijg je de (bewerkte) foto’s per e-mail toegestuurd. Je kunt dit aanvragen bij Stichting Earlybirds 

NICU-periode prematuur

Het is Makkelijk!

Niet alleen is de service gratis, maar de professionele fotograaf komt ook bij jou in het ziekenhuis om foto’s van je baby in de couveuse of open wieg te maken. Ze maken zelfs een mooie familie foto of een foto waarbij je bezig bent met de verzorging van je kindje. Je hoeft dus niet speciaal naar een fotostudio, hoe makkelijk is dat?! Zo kun je bijvoorbeeld al de allereerste mijlpalen zoals het dragen van kleding, voor het eerst uit een flesje drinken of het eerste huid op huid contact vastleggen.

NICU-periode prematuur

Het is prachtig!

Mobiele telefoons zijn geweldig en hun camera’s blijven verbeteren, maar niets kan de vaardigheden en kennis die professionele fotografen hebben in het draaien van een enigszins lelijke ruimte in iets moois te vervangen. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, er zijn snoeren, monitoren, veel grote lelijke machines die het leven intimideren… maar wanneer die professionele lenzen focussen op kleine voeten en handen van je baby vervaagt alles naar de achtergrond en wordt de echte schoonheid en menselijkheid van je baby vastgelegd. Serieus, in het midden van alle NICU chaos, wat is er beter dan dat?

NICU-periode prematuur

Het is normaal!

Ik weet het, het verblijf op de NICU is alles behalve normaal, het is niet iets wat je voor ogen had van te voren. Een manier om het voor ouders toch een soort van normaal te maken is door onder deze nieuwe omstandigheden foto’s te laten maken van de pasgeborene. Vrijwel iedere moeder laat foto’s maken van hun op tijd geboren en voldragen kindje, dus waarom niet van onze prematuren? Het maakt niet uit hoe klein of kwetsbaar je baby is, de geboorte van dit nieuwe leventje moet gevierd worden! Dus pronken met die mooie pasgeborene van jou!

NICU-periode prematuur

Het is belangrijk !

Het vastleggen van elk mogelijk moment van de reis van je baby in de NICU is niet iets wat je ooit zal willen vergeten, daarnaast gaat de tijd zo snel en wordt er op het moment zelf zoveel aan je getrokken dat de foto’s je een mooie herinnering kunnen geven. De foto’s in de NICU zijn net zo belangrijk als de foto’s van de toekomstige eerste dag van de kleuterschool, middelbare school afstuderen, en zelfs de trouwfoto’s van je baby. 

Dit waren mijn 5 x waarom je foto’s moet maken tijdens de NICU-periode, heb jij nog een mooie reden en heb jij foto’s laten maken tijdens de NICU-periode? Laat het me weten in de reacties hieronder.

9 thoughts on “5x waarom je foto’s moet maken van de NICU-Periode

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.