Moederdag: the day after

door Melanie – Moederdag: the day after… Ik lees vele blogs over vooral de heren partners die er weinig mee hebben (hier trouwens ook…). Ik begreep het zelf ook nooit, mama is toch ook al een dag in het jaar jarig, vanwaar die extra Moederdag?

Je voelt hem al aankomen… Tot ik zelf moeder werd.

Mijn eerste Moederdag, vorig jaar, was extra speciaal, omdat we toen net één dag met zoonlief thuis waren uit het ziekenhuis. (Én manlief, ondanks dat hij het onzin vond, toch een cadeautje had geregeld.)

Een aantal weken geleden heb ik nog even een balletje opgegooid: “Schat, je hoeft écht geen cadeautje of iets dergelijks te halen. Een leuk gedekte ontbijttafel zou ik al helemaal blij mee zijn.” Nou wil het toeval dat we om elf uur een high tea hadden afgesproken met mijn moeder, dus een uitgebreid ontbijt was ook niet echt nodig. Is ook niet gebeurd overigens.

Toch kijk ik fijn terug op mijn tweede Moederdag. We zijn begonnen met een simpele boterham en een stukje fruit en een prachtig knutselwerkje van mijn lieve kleine grote zoon. Het knutselwerk was gecoördineerd door de gastouder en heeft zeker een plekje verdiend tussen alle foto’s en kunstwerken in ons trapgat! Het is maar goed dat manlief een geweldig nieuwe accuboormachine heeft gekregen, die kan dus direct opgehangen worden!

moederdag

Vervolgens hebben mijn zusje en ik een verrassing voor onze eigen mama geregeld, een heerlijke high tea op een terrasje tussen de weilanden en bomen, héérlijk! Ja, ik geef toe, ook enigszins eigenbelang, want mijn zusje en ik hebben er ook heerlijk van genoten! En het weer… Dat kon natuurlijk niet beter op deze Moederdag.

moederdag

Na het middagslaapje van zoonlief, nog even naar schoonmams op de koffie/borrel. Ook daar een erg gezellige middag gehad. Onze kleine man was dan ook behoorlijk uitgeput van deze gezellige dag en lag op tijd in z’n bedje. En moeders is nog even languit op het ligbed in de tuin gaan liggen en genieten van het heeeeerlijke weer, ondanks dat de zon al een heel eind op weg is om onder te gaan.

Hoe hebben jullie Moederdag gevierd? En ben je er tevreden mee?

One thought on “Moederdag: the day after

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.