Gebarenles: Speelgoed, speelgoed uitzoeken en ruimen.

Argghhhh een ontplofte woonkamer!

Stel je voor, een ontplofte woonkamer, overal speelgoed. We gaan ons “ont”speelgoeden, best een leuk nieuw woord. We hebben teveel speelgoed. Binnenkort is er weer een speelgoed en kledingbeurs dus tijd om alles een flink onder handen te nemen. Lees, dat betekend dus ook ruzie maken over wat mag blijven en wat weg kan. Ik moet dit ook niet willen doen met de jongens erbij. Maar het brengt ons wel op de gebaren voor spelen en speelgoed.

Waar wordt het meeste mee gespeeld?

Als ik kijk naar waar hier het meeste mee gespeeld wordt is dat toch echt wel de playmobil. Beide heren zijn helemaal playmobil fan. Verder zijn de ninja turtles en de dino’s ook groot favoriet. Kortom daarvan mag echt NIKS weg. Gelukkig delen we deze mening met elkaar. Maar wat mag er wel weg?

Ik kan niks wegdoen, alles beland weer in de kast.

Knutselspullen, nee die moeten blijven want doen ze ook veel mee. Het bouw meccano gebeuren, ze hebben er al zeker een jaar niet naar omgekeken, en toch kan ik het niet weg doen. Hetzelfde geldt voor de puzzels, het zijn geen puzzel mannetjes en toch blijven ze. De bouw blokken, je weet wel met van die schroefjes erbij. Ook daar wordt niet naar omgekeken maar ook die zet ik weer netjes terug in de  kast. De kleispullen die blijven, absoluut!

Ze kunnen zich er zo een hele middag mee vermaken. Voelen jullie het al aankomen? Heb alles uit de kast in mijn handen gehad maar ook alles weer terug gezet, ik kan niks wegdoen. Wie weet willen ze er nog eens mee spelen en dan is het weg? Waarom verwacht ik dan van mijn 5 en 3 jarige dat hun het wel kunnen? Het zorgt wel dat er verder komt en blijft. Vinz die blij naar Senn roept mama doet toch niks weg. Had ik daarom net die strijd met hem over dat er dingen weg moesten?

Gewissewas in mijn hoofd, doodvermoeiend!

Ik wordt zo moe van dat gewissewas in mijn hoofd. Over iets daadwerkelijk willen, dus een opgeruimde georganiseerde speelgoedkast, en de weg ernaar toe. De weg er naar toe bestaat uit twijfelen en uiteindelijk maar houden. De kast oog nu in ieder geval netjes maar voor hoe lang?

Hoe doe jij dat met speelgoed, wat hou je wel en wat doen je weg? Hoe georganiseerd is je speelgoedkast? Durf je er een foto van te plaatsen?

Deze week de gebaren van meester konijn. Geniet ervan maar geniet ook van het weekend, het wordt zonnig!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.