Getest | De HelloFresh Family Box

Ik heb echt een bloedhekel aan boodschappen doen, echt ik vind het verschrikkelijk om maar weer te moeten bedenken wat we die avond gaan eten. Het testen van de HelloFresh Family Box kwam dan ook als een geschenk uit de hemel. Eens kijken hoe hij ons bevalt…

Het concept: de HelloFresh maaltijdbox

De Hellofresh Family box is een maaltijdbox met daarin 3 of 5 maaltijden voor het hele gezin. Je kunt wekelijks uit 9 gerechten kiezen en de box wordt dan vervolgens samengesteld met de ingrediënten en bij je thuis bezorgd. Wil je een andere soort box? Dat kan, er zijn namelijk ook ontbijtboxen, de original box en zelfs een veggiebox voor de vegetariërs onder ons.

” Om het jou makkelijk te maken, ontvang je na je inschrijving automatisch elke week een box. Je kunt de leveringen op elk moment pauzeren of je lidmaatschap volledig opzeggen. Dat kan allemaal makkelijk via je eigen account of via de klantenservice.” aldus HelloFresh. 

HelloFresh Family Box

De man des huizes kookt en doet boodschappen

Aangezien ik door mijn werktijden altijd als laatste thuis ben delegeer ik de taken zoals boodschappen doen en het eten koken eigenlijk altijd door naar manlief. In elk geval op de dagen dat ik werk. Hij is namelijk om half 5 vrij en dan een kwartier later thuis. Zelf werk ik tot kwart voor 6 en voor ik thuis ben is  het half 7. De laatste dagen is het druk waardoor ik nog wel eens langer door moet en dan dus pas rond half 8 thuis komt. Door mijn man te laten koken eten we best vaak hetzelfde. Vooral pasta’s. Toen we dus de optie kregen om de HelloFresh Family Box te testen werden we beide meteen enthousiast. Het moeten namelijk makkelijke gerechten zijn, snel klaar te maken én het wordt ook nog eens bezorgd op een moment dat het jou uitkomt. Ideaal!

HelloFresh Family Box

De maaltijden in onze HelloFresh Family Box

Stuk voor stuk gerechten waar ik normaal totaal niet op zou zijn gekomen en waar ik blij verrast over was. Bij de maaltijden wordt ook de bereidingstijd vermeld en zelfs het aantal calorieën. Wat ik verder erg handig vind is dat er ook wordt vermeld of de maaltijd bijvoorbeeld glutenvrij is. De ingrediënten die in deze box worden gebruikt zijn van een erg goede kwaliteit, soms biologisch maar daar ligt niet de focus op.

De maaltijden in onze box:

 • Schelvis met noedels en snijboontjes
 • Pastei gevuld met gehakt met een aardappel-broccolipuree
 • Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood

De schelvis met noedels en snijboontjes vond manlief iets minder om te maken omdat hij vond dat er veel tijd zat in het snijwerk. Dat in combinatie met een jengelige peuter was niet zo’n heel groot succes, maar die man van mij weet overal wel over te miepen dus dat moet je niet al te serieus nemen hahah.

HelloFresh Family Box

De Pastei gevuld met gehakt met aardappel-broccolipuree was erg lekker. En heb ik in de ochtend qua snijwerk vast voorbereid voor manlief omdat ik eerst nog langs de arts moest. Ik weet zeker dat als hij zelf de koolrabi had moeten snijden ik een behoorlijk chagrijnige man had gevonden bij thuiskomst. Hij was mij dan ook erg dankbaar en het enige wat hij nog hoefde te doen was alles koken en pureren + de pastei in de oven te mieteren. Een goede verdeling dacht ik zo.

Het derde gerecht, de gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood moet ik nog maken, maar ik moet daarvoor eerst een nieuwe staafmixer aanschaffen. Die van ons heeft het laatst begeven, tegelijkertijd met onze blender. Daar gaan mijn smoothies…. Maar een foto van dit gerecht houden jullie dan nog tegoed van mij op instagram. Deal?

De prijzen van de HelloFresh boxen:

De prijs is afhankelijk van het aantal maaltijden dat je wilt bestellen, je kunt kiezen voor 3 of 5 maaltijden en het aantal personen. Het bezorgen van de box is gratis. Wij hadden de HelloFresh Family Box voor 3 personen met daarin 3 maaltijden. Deze box is €49,- per week. Persoonlijk vind ik dit best nog wel veel geld en kan ik erin komen dat het voor mensen met weinig budget niet te echt doen is om deze box aan te schaffen.

HelloFresh Family Box prijslijst

Opvallende kenmerken.

 • Grote porties.
 • Veel groenten.
 • Veel variatie in de gerechten.
 • Thuis bezorgd
 • Gezonde recepten.
 • Makkelijk en snel te maken.
 • Ook lekker voor kinderen.
 • Voor mij iets te prijzig.

Mijn conclusie

Heel eerlijk. Het concept is geweldig. De producten zijn vers, worden bezorgd en je hoeft niet meer na te denken wat je gaat eten. Gewoon vanuit je luie stoel bestellen, laten bezorgen op een moment dat het jou uitkomt en het recept volgen. Ik vind het echt super handig en gebruiksvriendelijk.

Alleen die prijs. Die valt mij een beetje tegen. Je betaald omgerekend namelijk toch zo’n €5,44 per persoon per dag. Oftewel; €16,33 per dag. Stel je voor dat je dit iedere dag kwijt zou zijn aan alleen je avond maaltijd.. Dat is dan zo’n €114,- per week en dan plusminus €460 per maand. Dat vind ik persoonlijk erg veel geld voor alleen de avondmaaltijden. Voor dat bedrag per maand doe ik mijn volledige maandelijkse boodschappen zo’n beetje. Maaaaar dat zijn dan maaltijden berekend voor iedere dag. Wanneer je wekelijks gewoon 3 maaltijden zou kiezen kom je uit op zo’n €150 euro per maand. Nog veel geld als je het mij vraagt, maar wel beter te behappen en je hoeft dan in elk geval al 3 dagen niet na te denken over wat je gaat eten.

Luiheid en gemak zijn dus best een dure hobby haha. Mochten wij wel het budget hebben gehad, dan moet ik toch wel bekennen dat ik wel een box zou willen hebben wekelijks. Gewoon 3 maaltijden waar ik verder niet over na hoef te denken. Ik hou van gemak.

Heb jij de HelloFresh Family Box als eens geprobeerd?

2 thoughts on “Getest | De HelloFresh Family Box

 • Ik ben 250/300 euro max kwijt per maand aan boodschappen; meneer eet veel, maar Levi en ik samen nét aan voor 1 persoon bij elkaar ^_^ (plus ik eet echt maar 1x per week vlees, verder vega, dus 1,5 vleeseter thuis) dus ik zou dat nooooit betalen. En ze zeggen natuurlijk dat je geen bezorgkosten hebt, maar die zitten lang en breed verwerkt in de totaalprijs natuurlijk! Dat is hetzelfde als ‘gratis’ telefoon bij je abbo, daar betaal je ook maandelijks voor. Ik heb gelukkig geen hekel aan boodschappen doen, maak ook veel maaltijden vooruit (ivm zijn onregelmatige werk, en in de vriezer), dus kan goed de kosten drukken. Het gemak van thuis bezorgen is mij dat geld niet waard hoor! Overigens vd week al voor de 2e X in mn leven gratis boodschappen kunnen bestellen bij de Plus, ook goedkope merken en andere producten, zoals melk etc, dus dat vindt ik pas een voordeel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.