Melissa | Besparen op de baby uitzet?!

Besparen op de baby uitzet met onze gastblugger Melissa! Jippie zwanger!! Als je dan voorbij de drie maanden bent kun je eindelijk gaan shoppen!!! Op de dag af sta je op de stoep bij je dichtstbijzijnde babywinkel met je moeder of vriendinnetje. Hebberig en vol hormonen sjees je de winkel in om er vervolgens achter de komen hoe gruwelijk duur alles is. Zet er baby of trouwen voor en je betaald het drie dubbele. Oké kijken is ook leuk en misschien neem ik dan alleen maar een lief rompertje mee. Vandaag geeft Melissa jou de ultieme tips om te besparen op de baby uitzet:

Besparen op de baby uitzet doe je zo!

#1 Je budget

Wat nou als je budget niet toereikend genoeg is om alles nieuw te kopen of je vindt het onzin om alles nieuw te kopen. Met wat creativiteit en het bijstellen van je eisen kun je echt een heel eind komen. Als het een geldkwestie is kun je, om je man ook een beetje te vriend te houden, samen een budget op te stellen. Na wat uurtjes achter de laptop had ik een mooi excel lijstje gemaakt met wat alles ongeveer zal gaan kosten.

Melissa besparen op de baby uitzet

2# Lekker fris

Bedenk welke dingen je echt graag nieuw zou willen hebben, dit is een beetje een gevoelsdingentje. Ik heb een nieuw matrasje gekocht voor het ledikantje bij de ikea en nieuw beddengoed. Uit de lijn van Jollein stonewashed hebben wij een boxkleed, wieg dekentje en trappelzak gekocht. Dit was meer omdat ik deze lijn zo ontzettend stoer vond en deze was nog zo nieuw dat er nog niks tweedehands te vinden was.

Uiteraard kon ik het ook niet laten om wat kleding nieuw te kopen voor onze kleine man.

#3 De vriendin van een vriendin

#durftevragen. Er is vast wel iemand in de omgeving met oudere kindjes die de zolder vol heeft liggen met baby spullen. Een vriendin van ons heeft een vriendin met twee zoontjes. Van haar heb ik een flinke stapel babykleding gekocht voor een leuke prijs, in de maten 56 en 62. Achteraf gezien had ik misschien niet zo veel nodig maar ja, enthousiasme en hormonen he…

Melissa besparen op de baby uitzet

#4 Online

Waarschijnlijk hoef ik niemand uit te leggen wat het online wonder genaamd Marktplaats is. Helaas voor de tweedehands shopper moet je eerst een pagina door waar de bedrijven hun advertenties elke dag opnieuw boven aan zetten. Wij hebben via marktplaats een ledikant en commode gekocht.

Er is nu een leuke app genaamd Reshopper waar je tweedehands baby spullen kunt kopen. Ook zit er een functie op zodat je alleen spullen uit jou omgeving krijgt te zien. Volgens mij heb je ook wel voor elke plaats op Facebook een weggeefhoek. Mensen zetten erop wat ze kwijt willen en als je uitgeloot word kun je het ophalen. Wat ik hier allemaal wel niet vandaan heb! Een wipstoeltje, een box, een kinderstoel en hydrofiele doeken. Ook heb ik daar tassen vol met kleding vandaan, lekker uitzoeken wat je leuk vind en eventueel doorgeven wat je niet wilt hebben. De kleding even in een emmertje handwas, door de wasmachine slingeren en het is weer fris.

#5 Cadeautjes!

Niet te vergeten natuurlijk! Je krijgt ook nog cadeautjes, met bijvoorbeeld je babyshower en natuurlijk als je baby er is. Het is wel zo leuk als je dingen kunt vragen die je echt nodig hebt en heel leuk vind. Leuk om te geven en leuk om te krijgen.

#6 zoldererfstukken

Misschien ligt er nog wel ergens bij iemand in de familie een wiegje op zolder waar de halve familie in heeft gelegen. Dit was bij ons wel het geval namelijk. Tijdens een bezoekje aan familie werd er plots een ernstig rood wiegje naar beneden gehaald. Mijn moeder heeft deze mooi wit gemaakt en nu ligt onze kleine spruit ligt in het wiegje waar zijn vader, oom en oud tante ook nog in hebben gelegen

Melissa besparen op de baby uitzetMelissa besparen op de baby uitzet

#7 handige Harry

Ben je handig? Maak dan zelf dingen voor je baby. Hoe leuk is het als je kindje gebruik maakt van iets wat je zelf gemaakt hebt. Er komt zeker nog een blogje over wat wij gemaakt hebben voor de baby.

Heb jij alles nieuw gekocht of heb je nog een leuke tip om te besparen op de baby uitzet? Laat het mij weten in een reactie hieronder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.