Help! Niet één muis maar een muizenplaag in huis!

Hoi, Marco hier. In deze post gaan we even een paar jaar terug in de tijd. Terug naar toen we nog in Tukkerland woonden. Toen we onze oude jaren 30 woning daar kochten dachten we oh, charmant. Heeft karakter. Tot we een muis betrapten. En nog één. En zo ieder jaar weer tot het van ellende uitliep tot een muizenplaag. Help!

Dat charmante huis gaf al snel een grote ergernis dankzij die vervelende muizen. Elk jaar, zodra het weer wat kouder werd, konden we de klok er op gelijk zetten dat we last van muizen zouden krijgen. Ik vertel je in dit stuk precies welke bestrijdingsmethodes we hebben geprobeerd om van deze vreselijke muizenplaag af te komen en hoe we ze uiteindelijk hebben kunnen bestrijden.

Help! We hadden last van een muizenplaag: Ze liepen over het plafond in de keuken. Brr

En wat we er ook aan deden, ieder jaar kwam dat ellende ongedierte weer terug. Het begon elke keer in de schuur, maar naar verloop van tijd hadden we de muizen ook in de keuken zitten. Wat zeg ik je, de muizen liepen boven op het plafond in de keuken.

Ik krijg er nog steeds kippenvel en kriebels van als ik eraan terug denk. Dat geluid, dat getrippel met die nageltjes bovenop de gipsplaten in het plafond, of bovenop de keukenkastjes op zoek naar eten. Vanwege de oudheid en het achterstallige onderhoud van de vorige bewoner, zaten er nog al wat gaten en kieren waar de beestjes makkelijk doorheen konden kruipen. En zo konden we elk jaar weer opnieuw beginnen met de muizen bestrijden. De ellende!

Zelf muizen bestrijden? Begin er alsjeblieft niet aan!

In het begin, wanneer we een koude periode ingingen, konden we de muizen tegengaan door middel van inloop vallen, maar muizen zijn best slim. En na verloop van tijd werkte dit bestrijdingsmiddel steeds minder goed. Toen de vallen niet meer zo goed werkten om de muizen te bestrijden, zijn we overgestapt op een geluidssysteem om ze af te schrikken. Maar ook dit was helaas maar van tijdelijke duur. Het leek wel alsof zodra ze eenmaal gewend waren, ze in grotere getallen gewoon weer terugkwamen. En ze zeggen ook altijd dat een muis nooit alleen is toch? Nou dat was hier zeker het geval!

Op dat moment  was Cass er echt helemaal zat van. Het werd tijd om de keukenkastjes van de muren te trekken en het plafond te vervangen. Zo konden we eens goed bekijken waar de muizen nou precies vandaan kwamen. En zouden we weer een fijne frisse keuken hebben. Want je snapt natuurlijk wel dat Cass liever niet meer in die keuken wilde koken. Die liep de hele dagen met Dettol in aanslag. Onze schoonmaakkoningin.

Na het verwijderen van de keukenkastjes werd al vrij snel duidelijk dat de muizen voornamelijk via de aangrenzende woning bij ons konden komen. Dankzij allemaal kleine gaten in de muren. Ook bleek dat de muizen hier een vrije doorgang hadden gecreëerd naar het plafond van de badkamer, waardoor we genoodzaakt waren om dit plafond ook te vernieuwen. Leuk joh al die bijkomende kosten… En ja hoor, hierbij kwamen nog meer gaten aan het licht. Na flink wat klus uren en alles te hebben gedicht, zijn we een aardige periode ongedierte vrij geweest. Maar helaas niet voor eeuwig…

Huur een ongediertebestrijder in en bespaar jezelf een hoop ellende

Jammer genoeg bleken al onze inspanningen toch nog steeds niet voldoende. De volgende winter hadden de muizen zich weer een weg gebaand naar ons plafond. Hoe dan?!! We waren er helemaal klaar mee, hadden geld gespaard en besloten een professional in te schakelen. Hadden we direct moeten doen, maar dat is altijd achteraf.  Kun je alleen maar van leren toch?

Tijdens het bezoek van de ongediertebestrijder hebben we al onze uitgevoerde werkzaamheden samen op een rij gezet en de situatie zo goed mogelijk uitgelegd. Hierdoor kon de ongediertebestrijder heel makkelijk zien wat nu precies de oorzaak was dat de muizen steeds maar weer terug kwamen.

Help! Niet één muis maar een muizenplaag in huis! ongedierte bestrijden pinterest muizen

Bovenop het plafond is voor muizen dé plek om te nesten. Yak!

Het bleek dat de wijk al vaker te kampen had gehad met een muizenplaag. Ook bleek dat het platte dak boven de keuken en badkamer,  een perfecte plek was voor de muizen om te nesten. En aangezien de muizen een makkelijke doorgang hadden naar de keuken van de aangrenzende woning konden ze daar aan hun voedsel komen.

De bestrijders konden doormiddel van hun expertise en apparatuur precies vertellen welke plekken een doorgang waren. En nog veel belangrijker: wat we daar aan konden doen zodat we geen overlast meer zouden krijgen. Het echte werk, het ongedierte bestrijden kon nu echt beginnen. Na het herhaaldelijk aanpakken van de muren op de voorgeschreven manier, en alles tienduizend keer een goede schoonmaakbeurt gegeven te hebben waren we dan eindelijk ongediertevrij! Verlost! En voorgoed ook, want oh wat zijn we wat dat betreft blij dat we zijn verhuist.

Maar oh wat hebben we hier een lessen uitgetrokken. 1. ga niet in een oude woning wonen en 2. Voor een effectieve muizenbestrijding of een processierups bestrijden, kun je het beste een professionele ongediertebestrijder inhuren! Nooit weer deze ellende alsjeblieft. Nou doe!

 

tot stand gekomen in samenwerking

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.